ساخت ابزار تشخیص زودهنگام سرطان توسط نخبگان ایرانی
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو ایران از ساخت ابزارهای تشخیص زودهنگام سرطان توسط نخبگان ایرانی در کشور خبر داد.
به گزارش رادیو دری، فناوری نانو یا نانوتکنولوژی رشتهای از دانش کاربردی و فناوری است که جستارهای گستردهای را پوشش میدهد و موضوع اصلی آن نیز مهار ماده یا دستگاههای در ابعاد کمتر از یک میکرومتر، معمولاً حدود ۱ تا ۱۰۰ نانومتر است.
در ایران نیز از حدود دو دهه پیش از فناوری نانو در تولید برخی محصولات از جمله در حوزه کشاورزی، پزشکی و صنعت بهره گرفته شده و زمینه صادرات این محصولات را فراهم کرده است.
ایران یکی از اعضای فعال در نهادهای بین المللی از جمله کمیته بین المللی استانداردسازی نانو است و حدود ۱۲ استاندارد بین المللی با راهبری و محوریت ایران در این کمیته تدوین و منتشر شده است.
در همین راستا و به گزارش رادیو دری؛ «عماد احمدوند» دبیر ستاد توسعه فناوری نانو ایران با اشاره به اولویت های ایران در توسعه میکرونانوها گفت: در راستای توسعه خدمات پزشکی و درمانی ابزارهای تشخیص بر بالین به محورهای فعالیت حوزه سلامت ستاد توسعه فناوری نانو ایران اضافه شد تا تشخیص سریع سرطان در کشور انجام شود.
احمدوند خاطر نشان کرد، در این کمیته در راستای تشخیص چند نوع سرطان ازجمله غربالگری زودهنگام سرطان روده، محصول تجاری سازی و به بازار عرضه شده و در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران مورد استفاده قرار گرفته است.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو ایران، از تمرکز این ستاد بر روی میکرو الکترونیک، ابزارهای تشخیص بر بالین، باتریهای لیتیوم یون و حسگرها خبر داد و گفت: این موضوعات در اولویت برنامه های ستاد توسعه فناوری نانو ایران در سال آینده (1403 شمسی) خواهد بود.
جمهوری اسلامی ایران جزو ۵ کشور فعال کمیته بین المللی استانداردسازی فناوری نانو است.