خوردنیهای سالمی که در ابتلا به سرطان روده موثرند
-
خوردنیهای سالمی که در ابتلا به سرطان روده موثرند
متخصصان آمریکایی با اشاره به افزایش روزافزون بیماری سرطان روده در این کشور، درباره مصرف بعضی خوردنیهای به ظاهر سالم هشدار دادند.
به گزارش رادیو دری، روزنامه دیلی میل آمریکا نوشت: شیوع سریع سرطان روده، به یکی از فجایع نسل فعلی آمریکا مبدل شده است و این بیماری که زمانی مربوط به سنین بالا تلقی میشد، افراد کمتر از ۵۰ سال آن کشور را مبتلا میکند.
به نوشته این روزنامه، متخصصان بهداشتی اعلام کردند: تاکنون چاقی، روش زندگی و مصرف غذاهای بسیار فراوری شده و اثر منفی استفاده از سسهای چرب، شیرین کنندههای دارای فروکتوز فراوان مانند لیموناد، بر بیماری افراد معلوم شده بود، اما اکنون مواد غذایی به ظاهر سالم، همچون سسهای سالاد، جو دو سر، آبمیوه ها، ذرت و نان نیز در بروز سرطان روده در میان جوانان امریکایی موثر تشخیص داده شدهاند.
به گفته این متخصصان، امولسیفایر (emulsifier) که برای چرب کردن و کرمی شدن مواد غذایی استفاده میشود، حتی در پنیرها و ماستهای کم چرب و نیز در کره بادام زمینی، از علل افزایش سرطان در رودهاند؛ امولسیفایرها موجب میشوند آب و روغن با هم در یک امولسیون مخلوط شوند مثلا در سس مایونز، بستنی و شیر همگن.
علاوه بر مواد غذایی ناسالم، چرب، پر نمک و پر قند و نیز مواد بسیار فراوری شده، اکنون چربیهای ناشی از دانههای گیاهی، چربی فراوری شده در چاشنی ها، سسهای سالاد، گوشتهایی که قبل از استفاده در چاشنیها خوابانده شدهاند و شماری از سیب زمینیهای سرخ شده نیز به عنوان عوامل افزایش سرطان روده در جوانان و افراد میانسال معرفی میشوند.
دیلی میل نوشت براورد میشود امسال بیش از ۵۰ هزار نفر در آمریکا، به علت ابتلا به سرطان روده بزرگ، جان ببازند و شمار مرگ ناشی از این سرطان، در جوانان، در فاصله سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۳۰ میلادی، دو برابر خواهد شد.
به نوشته این روزنامه، شمار مرگ مبتلایان کمتر از ۵۰ سال نیز از سال دو هزار میلادی، سالانه ۲ درصد افزایش یافته است..