کدام گوشت برای مصرف سالم‌تر است؟
(last modified Sun, 15 Apr 2018 13:44:55 GMT )
حمل 26, 1397 18:14 Asia/Kabul
  • کدام گوشت برای مصرف سالم‌تر است؟

عبداللهی با اشاره به اینکه مصرف گوشت سفید بر گوشت قرمز ارجحیت دارد، گفت: تخم مرغ، بالاترین سطح کیفی پروتئین را دارد.

به گزارش بهداشت نیوز: زهرا عبداللهی مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با بیان اینکه گروه گوشت و تخم مرغ، منبع تامین پروتئین موردنیاز بدن است، اظهار کرد: مواد غذایی این گروه، علاوه بر پروتئین، دو ریز مغذی آهن و روی را نیز داراست، به همین دلیل برای رشد و خون سازی در بدن لازم و ضروری هستند.

وی گفت: پروتئین ماده مغذی ضروری برای رشد، ترمیم بافت های بدن و ساختن سلول های جدید به شمار می رود، به همین دلیل، پروتئین ها مواد سازنده بدن نامیده می شوند که از اسیدهای آمینه ضروری و غیرضروری تشکیل شده اند.

عبداللهی با بیان اینکه پروتئین دارای منبع غذایی حیوانی (شامل انواع گوشت ها و تخم مرغ ) و منبع غذایی گیاهی ( شامل حبوبات و مغزها مثل پسته ، بادام ، گردو) است، گفت: پروتئین حیوانی تمام اسیدهای امینه ضروری برای رشد و ترمیم بدن را تامین می کند و به همین دلیل پروتئین با ارزش بیولوژیکی بالا نامیده می شود.

وی افزود: پروتئین تخم مرغ با ارزش بیولوژیکی 100 از نظر کیفیت در بالاترین سطح قرار دارد و پس از آن پروتئین شیر و سپس پروتئین گوشت، به ترتیب از کیفیت بالایی برخوردارند، اما پروتئین گیاهی معمولا تمام اسیدهای آمینه ضروری را ندارد، بنابراین لازم است ترکیبی از حداقل 2 پروتئین گیاهی (مثل غلات و حبوبات) مصرف شود تا یک پروتئین با کیفیت بالا به بدن برسد، مثال هایی از این نوع ترکیب که در فهرست غذاهای سنتی ما وجود دارد، می توان به عدس پلو، لوبیا پلو، باقلا پلو، ماش پلو، عدسی با نان و خوراک لوبیا با نان اشاره کرد.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با تاکید براینکه مصرف گوشت سفید بر گوشت قرمز ارجحیت دارد، تصریح کرد: گوشت قرمز به دلیل داشتن چربی که منجر به افزایش کلسترول مخصوصا در افراد میانسال می شود، زیاد توصیه نمی شود و میزان یک الی 2 وعده در هفته کافی است.

وی با بیان اینکه بهتراست، به جای گوشت قرمز، هفته ای دوبار گوشت ماهی مصرف شود، اظهار کرد: گوشت ماهی به تامین امگا سه در بدن کمک می کند، امگا سه به پیشگیری از  بیماری های قلبی، عروقی کمک می کند به شرط آنکه با روغن فراوان سرخ نشود.

وی ادامه داد: سرخ کردن گوشت قرمز، مرغ و ماهی توصیه نمی شود؛ چرا که مقادیر زیادی چربی وارد غذا شده و ارزش غذایی آن کاهش پیدا می کند، بنابراین بهتر است با مقدار اندکی روغن تفت داده شده یا به صورت بخارپز و کبابی تهیه شود.

عبداللهی با بیان اینکه تخم مرغ جایگزین مناسبی برای گوشت است، ادامه داد: طبق توصیه های تغذیه ای، مردم می توانند روزانه یک عدد تخم مرغ مصرف کنند، زیرا غذای کاملی محسوب می شود، اما افرادی که دچار بیماری قلبی، عروقی بوده و یا کلسترول بالایی دارند، بیش از سه عدد در هفته نباید مصرف کنند.

وی با تاکید براینکه مصرف تخم مرغ به صورت آب پز توصیه می شود، گفت: کودکان، نوجوانانی که در سن بلوغ قرار دارند و زنان باردار بیش از بقیه به مصرف پروتئین نیاز دارند، بنابراین روزی یک عدد تخم مرغ برای آنها توصیه می شود، افرادی که به بیماری های قلبی، عروقی دچار هستند نیز می توانند سفیده تخم مرغ را مصرف کنند، زیرا زرده تخم مرغ حاوی مقادیر زیادی کلسترول است.