مهندسی برق و الکترونیک در تسخیر دانشمندان ایرانی
ایران در تولیدات علمی در رشته مهندسی برق و الکترونیک در سطح کشورهای آسیای غربی جایگاه نخست را از آن خود کرد .
به گزارش رادیو دری براساس رتبهبندی سایمگو، ایران در سال 2017 به مقام نخست تولیدات علمی در رشته مهندسی برق و الکترونیک در سطح کشورهای آسیای غربی رسیده است.
در تصویر زیر صدرنشینی ایران در علم مهندسی برق و الکترونیک را مشاهده میکنید:
بررسیهای منتشر شده در مجله «SCImago Journal & Country Rank» نشان میدهد دانشمندان ایرانی با تعداد 4 هزار و 698 مقاله در رتبه نخست و ترکیه با اختلاف قابل توجه در مقام دوم قرار دارد.
کشورهای عربستان سعودی، مصر، رژیم صهیونیستی ، کشورهای امارات متحده عربی، قطر،عراق، اردن، لبنان، عمان، کویت، سرزمینهای اشغالی، یمن،سوریه و بحرین به ترتیب در رتبههای بعد از ایران و ترکیه قرار دارند.
از میان 4698 مقاله منتشر شده توسط محققان ایرانی، 4602مورد قابل استناد بوده است؛ در حالی که ترکیه به عنوان کشور حائز مقام دوم تنها 2191 مقاله در زمینه علم مهندسی برق و الکترونیک ارائه کرده که تنها 2143 مورد آن قابل استناد بوده است.
بحرین به عنوان آخرین کشور در سطح آسیای غربی در سال 2017 تنها 19 مقاله در زمینه مهندسی برق و الکترونیک ارائه کرده است.
ایران در یک بررسی کلیتر میان 155 کشور جهان، جایگاه دوازدهم را به خود اختصاص داده و صدرنشین کشورهای جهان، چین است که در تصویر زیر مشاهده میکنید:
محققان چینی در سال 2017، 55755 مقاله در زمینه مهندسی برق و الکترونیک منتشر و ارائه کردهاند که از این تعداد 54 هزار و 932 مورد قابل استناد بوده است.
کشورهای آمریکا،هند، ژاپن، آلمان، کره جنوبی، انگلیس، فرانسه، ایتالیا، کانادا، روسیه، ایران، تایوان، اسپانیا، استرالیا، مالزی، لهستان، سنگاپور، برزیل، ترکیه، هنگکنگ، هلند، سوئیس، سوئد، عربستان سعودی، اکراین، بلژیک، اندونزی، جمهوری چک، دانمارک، مصر، پاکستان، رمانی، فنلاند، مکزیک، پرتغال، استرالیا، تونس، یونان، تایلند و الجزایر به ترتیب در رتبههای بعد از کشور صدرنشین جهان قرار گرفتهاند.
ایالات متحده آمریکا به عنوان دومین کشور در سطح جهان با یک اختلاف قابل توجه نسبت به دانشمندان چینی، تنها 29 هزار و 491 مقاله در زمینه مهندسی برق و الکترونیک ارائه کردهاند.
نظام رتبهبندی سایمگو توسط یک گروه پژوهشی به همین نام در دانشگاه گرانادا در اسپانیا انجام میشود که براساس تعداد مقالات علمی موسسات آموزش عالی کشورهای مختلف موجود در بانک اطلاعاتی اسکوپوس، آنها را ارزیابی و رتبهبندی میکنند.
این رتبهبندی یکی از جدیدترین و جامعترین نظامهای رتبهبندی پژوهشی دانشگاهها و موسسات پژوهشمحور در جهان است.
اخیرا این نظام رتبهبندی دو شاخص جدید عملکردی (نمایه تخصصی و میزان تعالی) را به چهار شاخص قبلی برای ارزیابی دستاوردهای پژوهشی دانشگاهها افزوده است.
در خبرهای پیشین نیز به صدرنشینی ایران در رشتههای متفاوتی ازجمله علم ژنتیک، علم فیزیک، ریاضیات کاربردی، علوم زیستی، فناوری نانو، فناوری آب و علم پزشکی داخلی اشاره شده است.