معاون تعالی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با اشاره به افزایش بیماریها در فصلهای سرد سال، توصیههای طب ایرانی را برای پیشگیری از سرماخوردگی ارائه داد.
مسوولان در ریاست صحت عامه ولایت بلخ میگویند که همزمان با سرد شدن هوا، بیماری سینهبغل در کودکان افزایش داشته است.
در برخی از مواقع این امکان وجود دارد که به دلیل صرف یک وعده غذایی تند، سرماخوردگی یا رفلاکس اسید معده، احساس سوزش در گلو به وجود آید و این حس ایجاد شود که یک جهنم کوچک در گلویمان جا خوش کرده است.
خیلی از افراد در طول سال، بارها دچار سرماخوردگی و سایر عفونتهای ویروسی و تنفسی میشوند، یا ممکن است فاصله بین 2 بیماریشان خیلی کوتاه باشد و هنوز علائم و ردپای بیماری قبلی پاک نشده، دوباره دچار یک عفونت ویروسی دیگر شوند.
نارنگی میوه پاییزی، دارای مقادیر بسیار زیادی ویتامین سی است که هم سیستم ایمنی را تقویت میکند، هم به مبارزه با عفونتهای ویروسی میآید و هم هیستامین بدن را کاهش میدهد.
با شروع سرما شیوع آنفولانزا شدت بیشتری می گیرد و در افراد مبتلا به این بیماری نوعی درد، مشترک بوده که از علائم برای تشخیص آنفولانزای جدید است.
نارنگی، آووکادو، خرمالو، زغال اخته، ازگیل، زالزالک و به، میوههای پرخاصیت و مفید پاییزی هستند که استفاده از آنها دراین فصل بسیار توصیه میشود.
گرچه با شروع فصل سرد، ویروسهای سرماخوردگی و آنفلوآنزا، سیستم ایمنی بدن را ضعیف و آسیبپذیر میکنند، اما دنبال کردن برخی عادات سالم در زندگی، نسبت به ابتلا به این بیماریها مقاومت ایجاد خواهد کرد.
برای پیشگیری از سرماخوردگی بهاری بهتر است افراد ویتامین C مصرف کنند.
مصرف میوه، در حالت کلی با توجه به خواص و ویتامینهای فراوانی که برای بدن تامین میکند، نه فقط برای سرماخوردگی، که برای بهبود اغلب بیماریها خوب است.