آمریکا و ادامه تحریم‌های نفتی ونزوئلا
(last modified Wed, 03 Jun 2020 08:53:20 GMT )
جوزا 14, 1399 13:23 Asia/Kabul
  • آمریکا و ادامه تحریم‌های نفتی ونزوئلا

به رغم شکست سیاست های تحریمی امریکا علیه ونزوئلا، دولت آمریکا همچنان درصدد قوی تر کردن تحریم ها برای اعمال فشار به نیکولاس مادورو است. در این زمینه مایک پمپئو وزیر امورخارجه امریکا از اعمال تحریم های جدید علیه 4 شرکت نفتی ونزوئلا خبر داد و از جامعه بین‌الملل خواست تا فشارهای خود را علیه دولت مادورو تا زمان کناره گیری وی از قدرت ادامه دهند.

وزیر خارجه آمریکا همچنین دولت مادورو را مسئول بحران انسانی، اقتصادی و سیاسی در  ونزوئلا  توصیف کرد، دانست.

آمریکا از سال 2019 با هدف اعمال فشار بر دولت ونزوئلا به منظور سرنگونی نیکلاس مادورو رییس جمهوری چپ گرا و ضد امپریالیسم این کشور، تحریم های مختلفی را ضد کاراکاس از جمله در بخش انرژی و نفت وضع کرده است. به موجب این تحریم ها دولت آمریکا خرید نفت از شرکت ملی نفت ونزوئلا را ممنوع کرده، همچنین در صورتی که سایر کشورها و شرکت‌های خارجی برای مبادله نفت ونزوئلا از سیستم بانکی آمریکا استفاده کنند، مشمول جریمه و تحریم دولت این کشور می شوند.

مقامات واشنگتن همچنین با اعمال تحریم های مختلف بر بخش های اقتصادی به ویژه انرژی، تجارت و بانکداری تلاش کردند تا مشکلات اقتصادی ونزوئلا را تشدید کرده و شرایط را به نفع مخالفان داخلی مورد حمایت خود، تغییر دهند. درواقع مقامات امریکا تلاش می کنند با روی کار اوردن دولت وابسته به امریکا منافع خود دریکی از مهمترین کشورهای امریکای لاتین تامین کرده و نفوذ خود را در منطقه گسترش دهد .

خورخه آریزا وزیر امور خارجه ونزوئلا در این زمینه تصریح کرد: هدف واشنگتن از تداوم محاصره کشورهای آمریکای لاتین و حوزه کارائیب، دستیابی به منابع طبیعی این منطقه و به قدرت رساندن دولت هایی است که منافع کاخ سفید را تامین می کنند؛ از این رو کشورهای منطقه همواره هدف کودتاها، اقدامات بی ثبات‌کننده، تروریسم، جنگ های نامتقارن و محاصره اقتصادی، تجاری و مالی هستند.

به رغم فشارهای واشنگتن اما ونزوئلا توانسته است با سیاست های مادورو، حمایت نیروی نظامی و مردمی  و همکاری برخی کشورها از جمله ایران، روسیه وچین، موانع ایجاد شده توسط واشنگتن را پشت سر بگذارد و تحریم های آمریکا را شکست دهد؛ موضوعی که خشم مقامات امریکا را در پی داشته است چنانکه جان بولتون مشاور سابق امنیت ملی آمریکا اذعان کرد که ایران و چین در حال همکاری با ونزوئلا برای شرمسار کردن آمریکا هستند. در این زمینه اعزام 5 نفتکش حامل سوخت بنزین که هفته گذشته به رغم همه تهدیدات آمریکا از طریق تنگه جبل الطارق و آب‌های آزاد محموله سوخت را به ونزوئلا رساندند، خشم بیش از بیش مقامات واشنگتن را برانگیخته است. به عبارتی رسیدن نفتکش ها به ونزوئلا را می توان نقطه عطفی در زمینه شکست سیاست فشار حداکثری آمریکا علیه ایران و ونزوئلا دانست.

 ساموئل مونکادا، نماینده دائم ونزوئلا در سازمان ملل در این زمینه نوشت:رسیدن بنزین ایران برای مردم ونزوئلا نقطه عطفی در مبارزه برای حاکمیت، استقلال و صلح است. ترامپ و نوکران او  به حمله نظامی علیه این نفتکش ها در بحبوحه همه گیری  کرونا فکر می کنند.

تامین بنزین ونزوئلا در اوج تحریم ها و فشارهای امریکا بیش از پیش نشان دهنده شکست سیاست های مداخله جویانه وتحریمی امریکا است با این حال اکنون مقامات واشنگتن از اعمال تحریم های جدیدی نفتی سخن به میان اورده اند، به نظر می رسد مقامات کاخ سفید می کوشند با تشدید فشارها؛ شکست سیاست های تحریمی خود را پنهان کرده و همچنان با اعمال فشار درصدد رسیدن به اهداف خود باشند؛موضوعی که تاکنون شکست ان را ازموده اند.

کلیدواژه