گفت و گوهای صلح با طالبان وارد مراحل جدیدی خواهد شد
به نظر می رسد که گفت و گوهای صلح با طالبان وارد مراحل جدیدی خواهد شد
کارشناس سیاسی و فعال رسانه ای افغان گفت: به نظر می رسد که گفت و گوهای صلح با طالبان وارد مراحل جدیدی خواهد شد.
سید احمد موسوی مبلغ در گفت و گو با خبرنگار رادیو دری اظهار داشت: با شدت گرفتن آزادی زندانیان طالبان و اعلام آمادگی نسبی طالبان برای مذاکره با حکومت افغانستان جریان مذاکرات صلح وارد مراحل جدیدی می شود و انتظار می رود که در روزهای آینده مذاکرات بین طالبان و حکومت افغانستان هم آغاز شود.
وی با اشاره به اعلام دفتر طالبان در قطر مبنی بر اینکه با حضور طالبان در قدرت افغانستان تهدیدی متوجه کشورهای منطقه وجود نخواهد داشت، افزود: طالبان که خود را به ساختار سیاسی حکومت نزدیکتر می بینند، آگاهی دارند که حضور در قدرت سیاسی افغانستان برای آن ها صرفا به استناد یک توافق با امریکا و بدون جلب حمایت کشورهای منطقه غیرممکن است.
مدیر مسئول خبرگزاری اطلس عنوان کرد: بنابر این طالبان سعی می کنند اعلام کنند که از افغانستان تهدیدی علیه کشورهای منطقه صورت نخواهد گرفت و اطمینان دهند که در صورت حضور طالبان در قدرت تهدیدی متوجه همسایگان افغانستان نخواهد شد، به همین دلیل هم نسبت به تهدیدهای مستقیم و یا تلویحی امریکا علیه برخی کشورها واکنش نشان می دهند.
این کارشناس سیاسی در خصوص احتمال خروج نیروهای امریکایی پس از مذاکرات بین افغانی و به نتیجه رسیدن آن هم گفت: امریکایی ها به دنبال کاهش شدید نیروهای خود در افغانستان هستند چه گفت و گوهای بین افغانی به نتیجه برسد و چه به نتیجه نرسد، بین خروج نیروهای امریکایی از افغانستان و مذاکرات حکومت افغانستان و طالبان هم ارتباط خاصی وجود ندارد.
موسوی مبلغ تصریح کرد: امریکایی ها به دلایل مختلف سیاسی و اقتصادی که مهمترین آن هزینه های سنگین ادامه حضور نیروهایشان در افغانستان است، به دنبال خروج نیروهای خود از این کشور هستند، امریکایی ها همچنان بر این باور هستند که منافعی را که در افغانستان به دنبال آن بودند، به دست آوردهاند و مناطقی را هم که می خواهند نیروهایشان در آنجا برای تامین منافعشان حضور داشته باشند مشخص کرده اند.
این فعال رسانه ای افغان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا طالبان با منتج شدن گفت و گوهایشان با حکومت به نتیجه، سلاح خود را بر زمین خواهند گذاشت، عنوان کرد: طالبان تاکنون در این مورد سخنی نگفته اند و بیشتر، از حضور در قدرت سیاسی و حضور گروه های دیگر در کنار خود سخن گفته اند و مسئله خلع سلاح این گروه تاکنون مطرح نشده است. در صورتی که طالبان در ساختار سیاسی قرار بگیرند ممکن است نیروهای آنان در قالب ارتش یا قالب های دیگر وارد بدنه نظامی شوند.
وی اضافه کرد: از سوی دیگر بخشی از بدنه طالبان که کوچک هم نیست، اساسا با مذاکرات صلح طالبان مخالف بوده اند و ممکن است زمانی که طالبان به صورت رسمی در ساختار حکومت قرار بگیرند، آنان تحت عناوین و پرچم های دیگر به جنگ خود ادامه دهند بنابراین صلح امریکا با طالبان یا صلح حکومت افغانستان با این گروه به معنای پایان جنگ نیست و ممکن است فقط شکل جنگ، عنوان آن و پرچم هایی که تحت آن جنگ صورت می گیرد تغییر کند.