استقبال وزارت امور خارجه افغانستان از بیانیه نشست مسکو
(last modified Sun, 21 Mar 2021 09:04:59 GMT )
حمل 01, 1400 13:34 Asia/Kabul
  • استقبال وزارت امور خارجه افغانستان از بیانیه نشست مسکو
    استقبال وزارت امور خارجه افغانستان از بیانیه نشست مسکو

وزارت امور خارجه افغانستان بیانیه نشست صلح مسکو  را گامی رو به جلو در راستای آغاز مذاکرات جدی صلح خواند.

در بیانیه پایانی نشست  صلح مسکو آمده است نمایندگانی از چین ، پاکستان ، روسیه و امریکا در این نشست با احیای امارت اسلامی  طالبان درافغانستان مخالفت کرده اند و ازاین گروه خواسته اند که عملیات بهاری را آغاز نکند. 

وزارت امور خارجه افغانستان  تاکید کرد، دولت این کشور از هر راه حلی که حقوق شهروندی ،  پایان جنگ ، برقراری آرامش ، ثبات و تامین امنیت را تضمین کند ، استقبال می کند. 

نشست یک‌ روزه صلح افغانستان  پنجشنبه گذشته  با حضور هیئتی متشکل از مقام‌های دولتی و چهره‌های سیاسی افغانستان، نمایندگانی از گروه طالبان در مسکو ( پایتخت روسیه) برگزار شد . 

بیانیه پایانی نشست صلح مسکو که در آن با احیای امارت اسلامی در افغانستان مخالفت شده است ، برای دولت این کشور از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است.

دولت افغانستان برغم آنکه خواستاربرقراری فوری صلح در این کشور است اما تحقق این هدف هم را بدون حفظ دستاوردهای کلان ملی از جمله قانون اساسی و اصل جمهوریت فاقد ارزش می داند .

مردم و مقامات افغانستان بر این باورند که تحقق صلح نباید به بهای از دست رفتن قانون اساسی باشد و هر گونه طرح صلح در این کشور باید بتوان حقوق اساسی ملت افغانستان را حفظ کند.

مخالفت شرکت کنندگان در نشست مسکو با احیای امارت اسلامی طالبان در افغانستان نشانه ای از حمایت های منطقه ای و بین المللی از موضع راهبردی دولت این کشور در مخالفت با شکل گیری نظام امارت اسلامی در افغانستان است.

در حال حاضر اصرار طالبان به برپایی  امارت اسلامی در افغانستان به عنوان نظام آینده سیاسی این کشور یکی از عمده ترین محورهای اختلاف کابل با طالبان در مورد توافق  صلح است.

 دولت افغانستان در راستای  مسئولیت خود برای حفظ قانون اساسی و دستاوردهای ملی ،  بر اتفاق نظر کشورهای اثرگذار منطقه و جهان بر عدم تبدیل ساختار سیاسی این کشور به امارت اسلامی در فرایند مذاکرات صلح با طالبان تاکید دارد که بیانیه نشست مسکو می تواند گامی در مسیر خواسته های کابل از جامعه جهانی در کمک به روند آشتی ملی باشد.

 درمدل مورد نظر طالبان برای برپایی امارت اسلامی در افغانستان ، مردم نقشی در حکومت واعمال حق تعیین سرنوشت  ندارند و همین مسئله موجب تشدید نگرانی ها درباره بازگشت احتمالی حکومت استبدادی به این کشور در صورت برپایی نظام امارت اسلامی شده است. 

ازنظر دولت افغانستان چنانچه  جامعه جهانی به طورقاطع با خواسته های غیر مشروع و غیر قانونی طالبان در روند صلح و گفتگوهای مربوط به آن از جمله برپایی نظام امارت اسلامی مخالفت کند این موضع تاثیر قابل توجهی در تعدیل رویکردهای زیاده خواهانه این گروه خواهد داشت .

با وجود آنکه طالبان در ایدئولوژی خود اعتباری برای موضع گیری جامعه جهانی در قبال تحولات افغانستان در حدود دو دهه اخیرقائل نبوده است اما در حدود دوسال اخیر نشانه هایی از انعطاف و تغییر در این رویکرد را نمایان ساخته است. 

این گمانه  در حال حاضر مطرح است که گروه طالبان بر خلاف گذشته به طور کامل نافی عدم پیوستگی تحولات افغانستان با جهان پیرامونی نیست و  به همین دلیل است که طالبان در ماه های اخیر با برخی دولت های منطقه درباره روند صلح در این کشور رایزنی کرده است.