جنگ قدرت بر سر ایمیل های کلینتون
(last modified Tue, 01 Nov 2016 09:23:09 GMT )
عقرب 11, 1395 13:53 Asia/Kabul
  • هیلاری کلینتون
    هیلاری کلینتون

ماجرای ایمیل های هیلاری کلینتون ، نامزد دموکرات ها در انتخابات ریاست جمهوری سال جاری آمریکا ، صحنه ای از جنگ قدرت را در این کشور به نمایش گذاشته است .

سران حزب دموکرات ، جیمز کومی ، رییس پلیس فدرال آمریکا ، اف بی آی را به تلاش برای تاثیرگذاری بر نتایج انتخابات هشتم نوامبر متهم کرده اند .

این در حالی است که جمهوریخواهان معتقدند هیلاری کلینتون به دلیل زیرپا گذاشتن مقررات امنیتی در استفاده از ایمیل های دولتی باید محاکمه و زندان شود .

این اظهار نظرها نشان می دهد که تقابل جمهوریخواهان و دموکرات ها از سطح مرسوم رقابت های حزبی فراتر رفته و جنبه جنگ قدرت به خود گرفته است . پیش از این ، در اغلب انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ، نامزدها به برنامه ها یا حداکثر شخصیت سیاسی یکدیگر حمله می کردند . اما در انتخابات سال جاری ، بحث بر سر آینده آمریکا است . دونالد ترامپ ، انتخابات هشتم نوامبر را آخرین فرصت برای نجات آمریکا عنوان کرده است . کلینتون نیز تاکید دارد که این انتخابات ، راهی برای نجات دموکراسی در این کشور است . تاکید بر چنین مواضع کم سابقه ای ، سبب شده است که دو اردوگاه محافظه کاران و لیبرال ها برای پیروزی در نبرد سرنوشت ساز ، به هر ابزار و وسیله متوسل شوند . کمپین کلینتون به پشتگرمی آن چه "تشکیلات "در آمریکا خوانده می شود ، رقیب را به لحاظ اخلاقی و نوع ارتباط با زنان ، رسوا کرده است . آنان ویدئویی را به نمایش گذاشتند که در آن ، ترامپ 11 سال پیش در حین گفت و گوی خصوصی با یک خبرنگار ، الفاظ رکیکی را در مورد زنان به کار برده بود . به نظر می رسید این ویدئو به عنوان "اکتبر سورپرایز " (1) ، شانس تصاحب کرسی ریاست جمهوری آمریکا را از ترامپ و حامیانش در حزب جمهوریخواه برباید .

با این حال ماجرای ویدئوی نامزد جمهوریخواهان ، آخرین "اکتبرسورپرایز " انتخابات سال جاری نبود . انتشار نامه رییس اف بی آی برای از سر گیری روند تحقیقات در مورد ایمیل های نامزد دموکرات ها ، "اکتبر سورپرایزی " بود که به طرف دیگر صحنه نبرد وارد شد . 10 روز مانده به برگزاری یکی از حساس ترین و سرنوشت سازترین انتخابات ریاست جمهوری چند دهه اخیر آمریکا ، رییس یکی از اصلی ترین نهادهای امنیتی آمریکا ، نامزد دموکرات ها را در معرض اتهام نقض قوانین امنیتی قرار داد . این موضوع از آن جهت اهمیت دارد که اف بی آی از طریق وزارت دادگستری ، زیر مجموعه دستگاه بروکراسی دولتی به شمار می آید و دولت کنونی نیز به شکل قاطع از نامزد دموکرات ها حمایت می کند . مقامات اف بی آی و مخالفان کلینتون طی روزهای گذشته تلاش کرده اند که تصمیم کومی را در چارچوب وظایف سازمانی اف بی آی و اقدامی غیر سیاسی و غیر انتخاباتی معرفی کنند. با این حال باز شدن مجدد پرونده ایمیل های کلینتون بعد از تبرئه وی در تابستان گذشته ، آن هم 10 روز مانده به انتخابات ریاست جمهوری ، مفهومی غیر از توجیهات مطرح شده از سوی مقامات اف بی آی پیدا کرده است . این موضوع می تواند نشانه ای از ضد حمله دشمنان کلینتون از سوی بخش دیگری از "تشکیلات" حاکم بر آمریکا باشد . به عبارت دیگر می توان تصور کرد ، آن گروه از جریان های قدرتمندی که پیروزی احتمالی کلینتون را بر نمی تابند ، پشت این ماجرا بودند و رییس اف بی آی را مستقیم یا غیر مستقیر به سمت تاثیرگذاری بر سرنوشت انتخابات سوق دادند .

برخی شواهد نیز حکایت از آن دارد که این جنگ قدرت حتی با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا فروکش نخواهد کرد و چه بسا ، نتایج آن فارغ از فرد پیروز ، منشا اختلافات عمیق سیاسی و اجتماعی در این کشور قرار گیرد .

 

1- در ادبیات سیاسی آمریکا ، به اتفاقاتی که در ماه آخر رقابت های انتخاباتی - ماه اکتبر - رخ دهد به گونه ای که بر روند انتخابات تاثیر بگذارد یا نتیجه را تغییر دهد ، "اکتبر سورپرایز" گفته می شود .