انتقاد نمایندگان مجلس افغانستان از دولت این کشور
(last modified Mon, 10 May 2021 13:08:15 GMT )
ثور 20, 1400 17:38 Asia/Kabul
  • انتقاد نمایندگان مجلس افغانستان از دولت این کشور
    انتقاد نمایندگان مجلس افغانستان از دولت این کشور

نمایندگان مجلس افغانستان از دولت این کشور بخاطر ناتوانی در تامین امنیت انتقاد کردند.

 برخی نمایندگان مجلس افغانستان با محکوم کردن کشتار دانش آموزان در حمله تروریستی اخیردر کابل، این اقدام را جنایت علیه بشریت دانستند.

نمایندگان مجلس افغانستان همچنین با انتقاد از «ناتوانی و ناکامی» دولت و مسئولین این کشور برای تامین امنیت کشور ،خواستار شناسایی و بازداشت عاملان این جنایت شدند.

به گفته آنان تکرار این اقدامات شرورانه موجب بی اعتمادی کامل مردم به دولت و حکومت این کشور می شود.

 سه انفجار پیاپی در مقابل یک مدرسه دخترانه در غرب کابل بیش از 200 کشته و زخمی برجای گذاشت.

این برای اولین بار نیست که اعضای مجلس نمایندگان افغانستان،دولت این کشور را به ضعف در تامین امنیت و مبارزه با تروریسم متهم می کنند.

در گذشته هم دولت افغانستان به دلیل آنچه ناتوانی در تامین امنیت خوانده شده است در معرض انتقاد تند نمایندگان و شخصیت های سیاسی این کشور بوده است.

انفجارهای تروریستی روز شنبه مقابل یک مدرسه در غرب کابل در شرایطی که انتظار می رود پایتخت افغانستان در مقایسه با دیگر شهرهای این کشور از ضریب امنیتی بیشتری برخوردار باشد ،موجب بی اعتمادی مردم افغانستان به توانایی دولت در برقراری امنیت ومقابله با هر گونه ناامنی خواهد شد.

این گمانه وجود دارد که تمرکز دولت افغانستان بر مذاکرات صلح با طالبان و چالش های پیش آمده ناشی از مانع تراشی این گروه در روند این گفتگوها موجب کم توجهی مقامات ارشد این کشور بر لزوم برنامه ریزی و پایش مستمر سیاست های امنیتی و سازوکارهای مبارزه موثر و هدفمند با گروه های تروریستی شده است که این مسئله به تشدید خشونت ها وعملیات های تروریستی در مناطق مختلف از جمله در شهر کابل منجر شده است.

 درچنین شرایطی،مردم افغانستان انتظاردارند با وجود اهمیت راهبردی مذاکرات صلح و مسئله خاتمه جنگ در این کشور،اما برنامه ریزی و نظارت بر سازوکارهای تامین امنیت مورد غفلت قرار نگیرد که این مسئله حتی می تواند بر روند این گفتگوها نیز تاثیر منفی داشته باشد.

به خصوص آنکه هر گاه دولت افغانستان موقعیت برتر در میدان نبرد با طالبان را در اختیار داشته است،زیاده خواهی و امتیازطلبی این گروه در مذاکرات صلح نیز تعدیل شده است.

بنابراین،دولت افغانستان برای آنکه بتواند از موضعی مقتدرانه در گفتگوهای صلح با طالبان حضور پیدا کند باید در عرصه نظامی و میدان جنگ دست برتر داشته باشد.

انفجارهای تروریستی اخیر در کابل با وجود اتهام دولت افغانستان به طالبان به دخالت در این اقدام ضد بشری و رد مشارکت در این انفجارها توسط این گروه،نشان داد که ملت و دولت این کشورتنها با یک گروه خشونت طلب مواجه نیستند و آنان با پدیده پیچیده ای از تروریسم روبرو هستند که می تواند تلاش ها برای برقراری ثبات در افغانستان را با مخاطرات جدی روبرو کند.   

 باید توجه داشت که شکاف های سیاسی در افغانستان بین مقامات سیاسی و امنیتی و همچنین بین دولت و سران احزاب  می تواند به انسجام داخلی در راهبرد مقابله جدی با افراط گرایی آسیب بزند که تشدید خشونت ها و فرصت طلبی گروه های تروریستی در ماه های اخیربرای افزایش بی ثباتی، می تواند بخشی از نتیجه اختلاف نظرها درباره نحوه برخورد دولت افغانستان با مذاکرات صلح و عوامل تاثیر گذار براین فرایند،درداخل این کشور باشد.

کلیدواژه