سخنان فرمانده کل سپاه ؛ تحلیلی چند وجهی ازاهداف آمریکا در منطقه
سردار سرلشکر پاسدار،" حسین سلامی " فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، هدف اصلی آمریکائی ها از حضور نظامی در منطقه را ایجاد نا امنی و حفظ تنشهای مستمر در کشور های منطقه دانست .
فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سخنانی با بیان این نکته که آمدن شخصی مثل جوبایدن رئیس جمهوری فعلی آمریکا رفتار کاخ سفید را تغییر نمیدهد ؛ افزود : ممکن است روش های آمریکا تغییر کند، ولی اهداف آمریکا تغییر نمیکند.
سخنان فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تحلیلی روشن وچند وجهی در زمینه استراتژی آمریکا در غرب آسیا است .در این سخنان به مواردی اشاره شده است که در واقع بخش ثابت و راهبردی سیاست خارجی امریکا را در جهت حفظ منافع و اهداف سلطه جویانه ایالات متحده امریکا در غرب آسیا تشکیل می دهد .
فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در همین راستا گسترش ناامنی در کشورهای اسلامی را ازاهداف آمریکا برای کوچک سازی این کشورها دانست و تصریح کرد ؛راهبرد ثابت امریکا در این سیاست تخریب ساختار قدرت آنها و تسلط بر منابع انرژی و اقتصاد جهان اسلام است .بنا براین ،آمریکاییها در دوره بایدن هم همان راهبرد را تعقیب خواهند کرد و به آنها هیچ اعتمادی نیست و آنها همچنان از اسرائیل و عربستان سعودی حمایت میکنند.
سوال مهمی که در این زمینه وجود دارداین است که منافع راهبردی آمریکا در غرب آسیا چیست ؟
درپاسخ به این سوال چند نکته را باید مورد توجه قرارداد: نخست آنکه، اهمیت غرب آسیا برای آمریکا نه تنها کاهش نیافته ، بلکه با توجه به تغییر موازنه نظامی و تاثیر گذاربودن جریان مقاومت بر معادلات قدرت ،افزایش یافته است .
در این معادله ، تسلط بر منابع انرژی و ایجاد نا امنی وتنش در غرب آسیا همچنان بعنوان یک اهرم فشار از سوی امریکا در رقابت های منطقه ای مطرح است .
حسین حاجیلو، کارشناس دیپلماسی اقتصادی می گوید :" پس از نابودی داعش، کشورهای محور مقاومت در زمینه نظامی-امنیتی به ثبات نسبی دست پیدا کردهاند، اما آمریکا از طریق فشار اقتصادی بر کشورهای محور مقاومت، به دنبال پیگیری اهداف خود است ."
جنبه دوم منافع راهبردی امریکا در غرب آسیا ، حفظ موجودیت رژیم نامشروع اسرائیل است. حمایت از اسرائیل که پایگاه تروریسم و نا امن سازی در منطقه است، در واقع یکی ازپایه های حفظ منافع نامشروع آمریکا است .
جنبه سوم حائز اهمیت در نگاه به استراتژی منطقه ای امریکا ،سیاست به اصطلاح مهار ایران است که به هدف اصلی سیاست خارجی آمریکا در غرب آسیا تبدیل شده است.آمریکا با تحریم ها سعی کرد فشار حداکثری را بر ایران تحمیل کند؛ اما نتوانست به اهدافش دست یابد و پس از این مرحله فشار حداکثری امنیتی رادر دستور کار قرار داد.در 3 ژانویه سال 2020 /13 جدی 1398، نیروهای تروریست آمریکا در حمله ای موشکی در نزدیکی فرودگاه بغداد ، سردار "قاسم سلیمانی" فرمانده سپاه قدس ایران و جمعی از همراهان ایشان را که میهمان رسمی دولت عراق بودند به شهادت رساندند. پس از اقدام تروریستی ، پارلمان عراق قطعنامه ای را تصویب کرد که خواهان خروج سربازان آمریکایی از این کشور شد.
فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در این زمینه با اشاره به ادامه اشغالگری آمریکاییها در منطقه گفت: "آنها همچنان در عراق به شکل اشغالگرانه حضور دارند و در سوریه همچنان آتش به پا میکنند و آتش آنها به دست سعودیها بر سر مردم یمن میبارد و فقط مجبور شدند که از افغانستان فرار کنند."
در حال حاضر، حدود 46 پایگاه نظامی امریکا در غرب آسیا وجود دارد؛ درحالیکه معادلات امنیتی و نظامی در منطقه تغییرکرده است .
تحلیل فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در این زمینه تصویری روشن از وضعیت منطقه ارائه می کند .سردار سرلشگر سلامی گفت ؛آمریکایی ها چارهای جز فرار از منطقه ندارند، ولی اگر خارج نشوند اخراج میشوند و به نظر میرسد تا حدودی این را درک کرده اند.