شمارش معکوس برای تشکیل دولت جدید افغانستان
سخنگوی گروه طالبان، از تشکیل دولت جدید در افغانستان در دو هفته آینده خبر داد .
«ذبیح الله مجاهد» سخنگوی گروه طالبان گفت : همزمان با نزدیک شدن به پایان عملیات تخلیه نیروهای آمریکایی از افغانستان، این گروه مشغول آماده سازی دولت جدید در این کشور است.
«ذبیح الله مجاهد» افزود ، با تشکیل دولت جدید در افغانستان کاهش ارزش پول ملی و آشفتگی اقتصادی به وجود آمده فعلی، فروکش خواهد کرد.
چگونگی تشکیل دولت جدید در افغانستان از نخستین ساعات پس از تسلط طالبان بر کابل پایتخت این کشور و سقوط دولت محمد اشرف غنی همواره از جمله ابهامات مطرح در بین افکار عمومی و گروه های سیاسی در داخل افغانستان و همچنین دیگر کشورها و نهادهای منطقه ای و بین المللی بوده است.
با وجود آنکه از15 اوت ( 24 اسد) و پس از سقوط دولت اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان توسط طالبان ، برخی مقامات این گروه از تلاش برای تشکیل دولتی فراگیر در این کشور سخن گفتند اما جزییات آن تشریح نشد و هنوز برای مردم و گروه های مختلف سیاسی، قومی و مذهبی در افغانستان مشخص نیست که طالبان چگونه می خواهند این دولت فراگیر را تشکیل دهند.
درشرایطی طالبان ، شکل گیری دولتی فراگیر با مشارکت همه اقوام در افغانستان را وعده داد ه اند که هفته گذشته این گروه سه عضو ارشد خود را مناصب وزیر دارایی، مدیر نهاد اطلاعاتی و سرپرست وزارت داخله قرار داد.
با توجه به آنکه در حال حاضر اخباری رسمی یا غیر رسمی از برگزاری نشست های فراگیر شورای سیاسی طالبان با سران و شخصیت های سیاسی،قومی و مذهبی در افغانستان منتشر نشده است ،این نگرانی وجود دارد که وعده این گروه برای تشیل دولت جدید در این کشور با مشارکت همه گروه ها و اقوام نقض شود و نهایتا دولتی در افغانستان بر سرکار آید که همه اعضای آن وابسته به طالبان باشند.
به خصوص آنکه سخنان تازه سخنگوی گروه طالبان درباره آنکه تا دو هفته آینده دولت جدید در افغانستان معرفی خواهد شد ،بر نگرانی ها درباره احتمال عدم حضور دیگر گروه ها در این دولت مورد اشاره افزوده است.
با توجه به اظهارات ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان دراولین نشست خبری خود در کابل پس از سقوط دولت سابق افغانستان درباره تغییر در نگرش های این گروه و تلاش برای تشکیل دولتی که برآمده از همه سلائق و تفکرات در این کشور باشد، انتظار مردم و اقوام افغانستان این است که طالبان با عبرت آموزی از گذشته، در مسیر مشارکت دادن همه گروه ها درآینده سیاسی این کشو قدم بردارند.
درحال حاضرموضع گیری کشورهای مختلف نشان می دهند که جامعه جهانی تشکیل دولت جدید در افغانستان که صرفا طالبان در ان نقش داشته باشند را نخواهد پذیرفت و در این صورت ،این گروه در عرصه بین المللی منزوی خواهد شد.
بنابراین مقامات ارشد طالبان باید شفاف سازی راهبرد خود برای تشکیل دولت جدید در افغانستان را در دستور کار قرار دهند و برای مردم و گروه های مختلف در این کشور مشخص کنند که آیا واقعا منظور از تشکیل دولت فراگیر مشارکت واقعی همه تفکرات غیر طالبانی است یا اینکه در اینده سیاسی افغانستان، صرفا افراد وابسته به این گروه یا شخصیت های همسو با تفکرات طالبان امکان حضور در مناصب حکومتی را دارند.