گزارش  وضعیت حقوق بشر درایران ؛ گزارشی مغرضانه و با اهداف سیاسی
(last modified Tue, 26 Oct 2021 06:46:30 GMT )
عقرب 04, 1400 11:16 Asia/Kabul
  • گزارش  وضعیت حقوق بشر درایران ؛ گزارشی مغرضانه و با اهداف سیاسی
    گزارش وضعیت حقوق بشر درایران ؛ گزارشی مغرضانه و با اهداف سیاسی

"حقوق بشر به یک کالا و ابزار سیاسی برای اعمال فشار به کشورهای مستقل و در حال توسعه، نظیر ایران تبدیل شده است."

کاظم غریب آبادی، معاون امور بین الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران در واکنش به گزارش گزارشگر ویژه وضعیت حقوق بشر در ایران به سازمان ملل با بیان این نکته خاطر نشان کرد ؛ در حالی که جهان از بی عدالتی ناشی از رفتارها و سیاست های کشورهای مدعی غربی و آمریکا رنج می برد، ارائه گزارش در مورد وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران که خود قربانی نقض حقوق بشر در اثر اقدامات این قبیل کشورها می باشد، یک اقدام کاملا سیاسی و انحرافی است .

یکی از انتقادهای اساسی نسبت به دید گاه ها و رفتارهای حقوق بشری غرب ؛ استفاده ابزاری از این موضوع برای توجیه فشارهای سیاسی و جهت گیری مسایل حقوق بشری به سمت اهداف مغرضانه سیاسی است .

"زهرا ارشادی" نماینده جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد هم در پاسخ به گزارش "جاوید رحمان" گزارشگر ویژه وضعیت حقوق بشر در ایران، هدف از چنین گزارش هایی را تنها، استفاده ابزاری از حقوق بشر علیه دیگر کشورها دانست.

کشورهای نظیر  آمریکا  و کانادا  که از حامیان اینگونه گزارش های مغرضانه هستند ، در حالی در دفاع از حقوق بشر سخن می گویند که در درون جوامع خود ، سرکوب معترضان مدنی ، قتل سیاه‌پوستان، تعرض به حقوق اقلیت‌ها بویژه مسلمانان، آزار و اذیت و شکنجه زندانیان و تحت فشار قرار دادن مهاجرین در داخل مرزهای اتحادیه اروپا را  اجرای قانون می دانند .این کشورها درحالیکه  خود بزرگترین ناقضان حقوق بشر هستند ؛ برای رسیدن به  اهداف مغرضانه برای کشورهای دیگر بیانیه  صادر می کنند.

"پارسا جعفری" ،تحلیلگرمسایل سیاسی در انتقاد از دوگانگی حقوق بشری غرب  به این نکته اشاره می کند که در صورت عدم برخورد سیاسی، دوگانه، ابزاری و جانبدارانه با حقوق بشر؛  حساسیت های واقع گرایانه و مسوولانه می‌تواند بهبود شرایط زندگی را برای افراد به ارمغان آورد؛ اما در جهان معاصر چنین رویکردی را شاهد نیستیم . قدرت‌های بزرگ  با بهره‌گیری ابزاری از این موضوع ، جایگاه حقوق بشر را به شدت تنزل داده‌اند.

بدیهی است گزارش هایی که بر مبنای  اهداف  سیاسی تدوین و ارائه می شوند ضربه به اعتبار و اعتماد به شورای حقوق بشر است واین نهاد را که وظیفه آن نظارت بر اجرای مفاد منشور حقوق بشردر کشورهای عضو سازمان ملل است از جایگاه واقعی اش دورمی کند  .

نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد ،در انتقاد از این دو گانگی ها ؛ ضمن تاکید بر تعهد ایران  به اصول و اهداف منشور سازمان ملل از جمله احترام به حقوق بشر،از همه کشورها  خواست که بی طرفی و گزینشی برخورد نکردن را در بررسی مسائل حقوق بشر  رعایت کنند.

نماینده ایران در سازمان ملل با یاد آوری این موضوع از سوءاستفاده کشورهایی نظیر کانادا، بریتانیا، آمریکا و سوئد از مکانیسم های حقوق بشری، از وضعیت حقوق بشر دراین کشورها به شدت انتقاد کرد و خواهان رسیدگی به وضعیت حقوق بشر در این کشورها شد .

جمهوری اسلامی ایران بر این عقیده است که گفت و گو و همکاری مبتنی براحترام متقابل و برابری تنها ابزار موجود جهت تضمین ارتقا و حمایت از حقوق بشر در سطح بین‌المللی است. اظهارات دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران و همچنین پاسخ نمایدگی ایران در سازمان ملل به گزارش مغرضانه گزارشگر ویژه شورای حقوق  بشردر باره ایران  از این دید گاه؛ تبیین دوگانگی های شورای حقوق بشر و انتقادی در جهت منافع همه کشورها و ارتقای وضعیت حقوق بشر درجهان است.