رزمایش مشترک " پیامبر اعظم (ص) ۱۷ "؛ اقتدار ، امنیت و بازدارندگی فعال
رزمایش مشترک " پیامبر اعظم (ص) ۱۷ " در خلیج فارس ، تنگه هرمز و سواحل استانهای هرمزگان ، بوشهر و خوزستان آغاز شده است.
" سردار سرتیپ پاسدار عباس نیلفروشان " معاون عملیات کل سپاه و سخنگوی رزمایش مشترک پیامبر اعظم (ص) ۱۷ با اعلام این خبر افزود : این رزمایش با شعار " اقتدار ، امنیت و بازدارندگی فعال و هوشمندانه در سایه وحدت، همدلی و یکپارچگی ملی " در راستای افزایش سطح آمادگی های رزمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بهره گیری از پیشرفته ترین تجهیزات و تاکتیک ها برای مقابله با تهدیدات متصور و جنگ های ترکیبی آغاز شده است.
تمرین مقابله با طیف های مختلف تهدید که دارای ویژگی های همزمانی، پیوستگی و درهمتنیدگی در حوزه های نرم ،نیمه سخت و سخت هستند برای نخستین بار در این رزمایش عملیاتی خواهد شد.
نیروهای مسلح ایران متناسب با تهدید ها ، آمادگی کامل برای مقابله با هر نوع تهدید و درهر سطحی را دارند و با تکیه بر توان نظامی و دفاعی خود قطعا" با جریان های نا امن کننده درمنطقه با اقتدار کامل برخورد خواهد کرد.
لذا اولین نکته ای که در بیان اهمیت این رزمایش باید گفت ، این است که دکترین نظامی ایران مبتنی براهدافی راهبردی است و بر این اساس باید امادگی رزمی در سطح بازداندگی و پاسخ به هر گونه تهاجم و تهدید های دشمنان را داشته باشد.
دومین نکته حائز اهمیت ؛ برگزاری این رزمایش در مناطقی است که از جنبه حفظ امنیت منطقه حائز اهمیت ویژه ای است .
سومین نکته ای که میتوان در بیان اهمیت این رزمایش بیان کرد ، استفاده از تجهیزات پیشرفته و سامانه های پر قدرت دفاعی و تجهیزات بومی در این رزمایش است .
اندیشکده امریکایی مرکزمطالعات راهبردی و بینالملل در گزارشی به این نکته اذعان می کند که ایران توانمندیهای نظامی قابل توجهی دارد .
اندیشکده آمریکایی "میدل ایست" هم در تحلیلی در باره قدرت دریایی ایران در خلیج فارس و تنگه هرمز می نویسد ، ایران ابزارهای مختلفی در اختیار دارد و قدرت نظامی برتر خود در خلیج فارس و تنگه هرمز را به عنوان تضمین کننده امنیت انرژی جهان نشان داده است .
این اندیشکده در ادامه تحلیل خود می افزاید ، ایران همچنین از توانایی موشکی قابل توجهی برخوردار است .
یکی از بخش مهم دفاعی ایران برخورداری ازتوان دفاع موشکی است که از اهمیت راهبردی و استراتژیک در بحث بازدارنگی برخوردار است ودر این زمینه توانمندی های جدیدی ایجاد شده است.
حضرت آیت الله خامنهای ،رهبر معظم انقلاب وفرمانده معظم کل قوا در بیاناتی در همین خصوص علت هیاهودربارهی تواناییهای دفاعی و موشکی و منطقهای ایران را، محاسبات دقیق و عقلانی جمهوری اسلامی برای رسیدن به این تواناییها دانسته و تصریح می کنند : این یاوهگوییها ناشی از ترس آنها و همچنین عقبماندگی آنها در این عرصه است اما باید بدون توجه به این فضاسازیها، دستگاه محاسباتی عقلانی را حفظ کرد و بهلطف خداوند، جمهوری اسلامی در همهی این عرصهها باز هم پیش خواهد رفت.
ایشان دردیدار فرماندهان و کارکنان نیروی هوایی و نیروی پدافند هوایی ارتش با تأکید بر لزوم قوی شدن ایران در همه جهات بهویژه در زمینه دفاعی با بیان اینکه ضعیف بودن، دشمن را تشویق به اقدام خواهد کرد، تصریح کردند: ما بهدنبال تهدید هیچ کشور و ملتی نیستیم بلکه به دنبال حفظ امنیت کشور و جلوگیری از تهدید هستیم.
این توانمندی بدون شک بخشی از ضرورت های دفاعی وقدرت بازدارندگی ایران محسوب می شوند اما شکی نیست که ایران هرگز آغاز کننده جنگ نیست .برگزاری رزمایش های منظم نیروهای مسلح نیزمنطبق برضرورت های دفاعی و بازدارندگی وحفظ سطح آمادگی برای پاسخ به انواع تهدید ها است .از این دید گاه پیام رزمایش مشترک " پیامبر اعظم (ص) ۱۷ " با شعار اقتدار ، امنیت و بازدارندگی فعال، هشداری به دشمنان است .