پذیرش مسئولیت حملات راکتی از خاک افغانستان به تاجیکستان توسط داعش
گروه تروریستی داعش مسئولیت راکتی از خاک افغانستان به مناطق مرزی تاجیکستان را برعهده گرفت.
مقامات تاجیکستان اعلام کردند، چهار فروند راکت از ولسوالی «خواجهغار» ولایت «تخار» افغانستان به سمت تاجیکستان شلیک شده است.
براساس گزارش رسانههای تاجیکستانی، مرزبانان این کشور پس از شلیک موشک به سوی خودروی حامل راکتها تیراندازی کردند.در حالی که داعش مسئولیت حمله راکتی از خاک افغانستان به تاجیکستان را پذیرفته است اما دولت طالبان تاکنون درباره این حمله اظهارنظر نکرده است.
حمله راکتی داعش از خاک افغانستان به تاجیکستان، اقدام جدید این گروه تروریستی دراستفاده از خاک افغانستان در تهدید علیه کشورهای منطقه است.
وقوع حمله راکتی داعش به تاجیکستان از خاک افغانستان،نشان داد که نگرانی کشورهای همسایه از ضعف دولت طالبان در جلوگیری ازاستفاده تروریست ها از خاک افغانستان برای حمله به دیگر کشورها کاملا درست بوده است.
پس از تسلط مجدد طالبان بر افغانستان از تابستان گذشته ، مهمترین خواسته کشورهای منطقه به خصوص همسایگان این کشور از دولت طالبان ممانعت از استفاده تروریست ها به ویژه نیروهای داعش برای حمله و به خطر انداختن امنیت آنان بوده است.
با وجود آنکه این درخواست ها به طور رسمی در نشست های وزیران خارجه کشورهای همسایه افغانستان نیز از طالبان مطرح شده است اما این گروه همچنان به مطالبات این کشورها بی تفاوت است که حمله راکتی داعش از خاک افغانستان به تاجیکستان نیز درنتیجه این بی توجهی رخ داده است.
البته باید توجه داشت که بی توجهی دولت طالبان به ضرورت مقابله با تروریسم داعش درافغانستان نه تنها خواسته کشورهای منطقه از گروه طالبان است بلکه در داخل این کشور هم همه گروه های مردم خواستار برخورد موثر و قاطع با داعش هستند.
درهشت ماه گذشته بارها و بارها گروه تروریستی داعش با انجام حملات مرگبار و ضد بشری ؛ صدها نفر از مردم شیعه و سنی افغانستان را به کام مرگ فرستاده است و امنیت در این کشور را بشدت به مخاطره انداخته است.
بهرام زاهدی کارشناس مسائل منطقه می گوید،
یکی از اهداف م داعش در افغانستان ایجاد افتراق و شکاف در جامعه افغانستان و بویژه بین شعیه و سنی است که تاکنون در این زمینه ناموفق بوده است،.به عنوان مثال انفجارهای که داعش در مساجد شیعیان در افغانستان ایجاد کرده ، با هدف بدبینی بین شیعیان و اهل سنت صورت گرفت، اما خوشبختانه فضا کاملاً معکوس شد و صف طولانی مردم برای اهداء خون به شیعیان نشانه این بود که فضا تا چه حد در افغانستان برادرانه است و اتحاد مسلمانان در این کشور تحکیم یافته است.
برغم حملات وحشیانه داعش در داخل افغانستان از جمله در شهر کابل که انتظار میرود به نسبت سایر مناطق از امنیت بیشتری برخوردار باشد ،اما دولت طالبان تاکنون تدابیر مشخص و اثر بخشی برای جلوگیری از این اقدامات تروریستی داعش انجام نداده است و همچنان افغانستان جولانگاه برنامه کشتار مردم بی گناه توسط این گروه است.
دولت طالبان با طرح این ادعا که داعش خطری بزرگ برای افغانستان بشمار نمی رود ،سعی دارد تا اقدامات مرگبار و ضد بشری این گروه را کوچک نمایی کند که چنین رویکردی موجب بزرگتر شدن تهدیدات داعش برای مردم افغانستان و کشورهای همسایه شده است.