تاکید آمریکا بر عدم انتشار جزئیات گفتگو با پاکستان درباره افغانستان
(last modified Thu, 13 Oct 2022 09:03:35 GMT )
میزان 21, 1401 13:33 Asia/Kabul
  • تاکید آمریکا بر عدم انتشار جزئیات گفتگو با پاکستان درباره افغانستان
    تاکید آمریکا بر عدم انتشار جزئیات گفتگو با پاکستان درباره افغانستان

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا بدون ارائه جزئیات دیدارهای فرمانده ارتش پاکستان با مقامات آمریکایی در واشنگتن گفت: جزئیات این گفتگوها همیشه محفوظ می‌ماند.

 «ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا  در نشست خبری در واشنگتن از ارائه جزئیات گفتگوهای ژنرال «قمر جاوید باجوا» با مقامات آمریکایی درباره افغانستان خودداری کرد و گفت: شماری از زمینه‌ها وجود دارد که منافع ما در آن همسو است و زمانی که ما با همتایان پاکستانی خود در سطح بالا تعامل داریم، همیشه مسائل ثبات و آینده افغانستان، چالش‌های امنیتی در منطقه و به طور بالقوه فراتر از منطقه در دستور کار قرار دارد.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا افزود: «ما به طور منظم با مقامات پاکستانی در مورد طیف وسیعی از مسائل دیدار و گفتگو می‌کنیم، اما همان طور که رویه استاندارد است، ما همیشه به جزئیات آن تعاملات نمی‌پردازیم».

سفراخیرفرمانده ارتش پاکستان به آمریکا و گفتگوبا برخی مقامات آمریکایی درباره روابط دو کشورومسائل منطقه، به دلایل مختلف مورد توجه جدی رسانه ها قرار گرفت. 

پس از حمله دو ماه پیش پهپادی آمریکا به کابل پایتخت افغانستان به بهانه کشتن ایمن الظواهری سرکرده گروه تروریستی القاعده، انتقادهای گسترده ای علیه پاکستان از سوی مقامات دولت طالبان مطرح شد.

بدنبال این حمله، پاکستان متهم شد که آسمان خود را در اختیار ارتش امریکا برای انجام عملیات پهپادی در کابل قرار داده است.

 حمله هواپیماهای بدون سر نشین آمریکا به خاک افغانستان اولین عملیات تهاجمی ارتش آن کشور پس از خروج کامل نظامیانش از افغانستان در اوت 2021 است.

برغم آنکه پاکستان، استفاده آمریکا از حریم هوایی‌ آن کشور برای حمله پهپادی در کابل را  رد کرد اما مقامات دولت طالبان براین باورند که اسلام اباد با در اختیار قرار دادن حریم هوایی خود به آمریکا، از این کشور امتیاز می گیرد.

بر همین اساس است که همزمان با سفر ژنرال قمر جاوید باجوا فرمانده ارتش پاکستان به آمریکا این گمانه بیش از گذشته تقویت شده است که اسلام آباد قصد دارد بر خلاف  دوره عمران خان نخست وزیر سابق پاکستان با کاخ سفید در مسئله افغانستان همکاری کند.

به خصوص انکه آمریکا پس از خروج از افغانستان، مهمترین راهبردش در قبال این کشور اشراف اطلاعاتی و امنیتی است که این موضوع با  برخورداری از یک موقعیت جغرافیایی نزدیک به افغانستان میسر خواهد شد که منابسترین گزینه در این زمینه داشتن پایگاهی در خاک پاکستان است.

 سخنان سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درباره آنکه متن مذاکرات فرمانده ارتش پاکستان با مقامات آمریکایی علنی نخواهد شد، بیش از پیش احتمال همکاری نظامی  و اطلاعاتی اسلام آباد با واشنگتن درخصوص افغانستان را افزایش داده است.

پاکستان که در شرایط وضعیت اقتصادی آشفته ای قرار دارد، امیدوار است با همکاری نظامی و اطلاعاتی با آمریکا به خصوص هماهنگی با این کشور در قبال افغانستان،درصدد است از کمک های مالی کاخ سفید بهره مند شود.

شهباز شریف نخست وزیر پاکستان که در آوریل گذشته پس از برکناری عمران خان قدرت را در این کشور در اختیار گرفت، اعلام  کرد؛ اولویت سیاست خارجی خود  در تقویت مناسبات با آمریکا تنظیم کرده است که این مسئله البته با انتقاد احزاب  مخالف  روبرو شده است.

به نظر میرسد، چنانچه سفر  ژنرال باجوا  به واشنگتن به توسعه همکاری نظامی و اطلاعاتی پاکستان و آمریکا در افغانستان منجر شود و تعرض نظامی آمریکا در افغانستان افزایش پیدا کند،این مسئله موجب خشم دولت طالبان و تشدید تنش در مناسبات این گروه با پاکستان منجر خواهد شد.    

ند پرایس: جزییات مذاکرات با مقامات پاکستانی محرمانه است                 

کلیدواژه