تاکید رهبر معظم انقلاب بر افق روشن ایران اسلامی
رهبر معظم انقلاب اسلامی پیشرفتهای 4 دهه اخیر ایران را نشاندهنده صحت تحلیل انقلاب از جهان در مقابل تحلیل غربگراها دانستند.
"حضرت آیت الله خامنه ای" صبح امروز (چهارشنبه) در دیدار صدها نفر از نخبگان جوان و استعدادهای برتر علمی، نخبگان دانشگاهی را در چهار دهه اخیر موجب آبروی ایران خواندند و افزودند: همه بویژه مسئولان و مؤثرین در فضای کشور باید نخبگان علمی را جزو مهمترین ثروتهای کشور بدانند و از آنها حمایت کنند و نخبگان نیز ظرفیتها و استعدادهای فردی خود را به سرمایه پیشرفت کشور تبدیل کنند.
ایشان در تشریح گوشههایی از افتخارات نخبگان و دانشمندان کشور، به تحقیقات و دستاوردهای پژوهشگاه رویان در عرصه هایی همچون سلولهای بنیادی و شبیهسازی حیوان زنده، پیشرفت در بیوشیمی، پرتاب و انتقال ماهواره به فضا، دستاوردهای بنیادی در صنعت هستهای، تولید واکسنهای پیچیده از جمله واکسن کرونا و پیشرفتهای خیره کننده در صنایع موشکی و پهپادی اشاره کردند.
ایران پس از انقلاب اسلامی توانسته است در مسیر کاهش وابستگی ها حرکت کند و اکنون برخی شاخص های اقتصادی همچون افزایش تولید ناخالص داخلی و پیشرفت های صنعتی ، هسته ای ، هوافضا و علمی ، که همه در شرایط تحریم ها حاصل شده است، نشان دهنده موفقیت ایران اسلامی در برابر دشمنان است.
یکی از افتخارات غرور آفرین جمهوری اسلامی ایران، رشد روز افزون و حضور فعال کشور در عرصههای علمی است،؛ سرعت پیشرفت علمی در ایران براساس گزارش محافل علمی بینالمللی، ۱۱ برابر سرعت متوسط رشد علم در جهان است، به طوری که سهم ایران از تولید علم دنیا در سال ۱۹۹۸ از ۰.۰۷ درصد ، به ۲ درصد در سال ۲۰۲۰ میرسد. یعنی سهم ایران از تولید علم دنیا نسبت به جمعیت کشور بیش از دو برابر شده است.
در زمینه فناوری و تحقیقات سلول های بنیادی، ایران جزو ۱۰ کشور برتر جهان محسوب می شود و محققان ایرانی توانسته اند پیشرفت های خوبی را در این زمینه به دست آورند. آنها موفق شده اند از سلول های بنیادی حتی در پیوندهای مغز و استخوان، پوست و ترمیم بافت آسیب دیده قلب استفاده کنند. همچنین در پژوهشکده رویان اصفهان شبیه سازی سلول های بنیادی انجام شده است.
دستاوردهای ارزشمند در حوزه نانو و لیزر از دیگر آثار پیشرفتهای علمی و فناوری ایران بعد از انقلاب است. علم نانو تحولات بزرگی را در جهان ایجاد کرده و بر اساس گزارشی که پایگاه " وب آو ساینس" در سال 2017 منتشر کرد ایران با تولید هشت هزار و ۷۹۱ مقاله رتبه چهارم تولید علم و فناوری نانو را به خود اختصاص داده است.
فناوری هستهای نیز به عنوان یکی از فناوریهای محوری و پایه که سهم بزرگی در گسترش فناوری های نو و پیشرفت صنایع نوین دارد، مورد توجه جمهوری اسلامی است و در سال های اخیر، دانشمندان هسته ای ایران موفق شده اند انواع محصولات پر مصرف را که مورد نیاز مراکز علمی و تحقیقاتی کشور است، تولید کنند. به عنوان مثال دانشمندان ایرانی در حوزه تشخیص و درمان سرطان به اکتشافات مهمی دست یافته اند که وارد مرحله آزمایش بالینی خواهد شد؛ ایران جزو ۵ کشور برتر جهان در این حوزه است.
جمهوری اسلامی ایران همچنین در چهار دهه گذشته موفقیت های بزرگ در زمینه دستیابی به فن آوری فضایی کسب کرده است. پرتاب ماهواره برها و نیز ماهواره های بومی درچند ساله اخیر نماد این پیشرفت بزرگ در عرصه فضایی محسوب می شود. اکنون ایران در بین 10 کشورصاحب چرخه کامل فناوری ماهواره در جهان است.
البته این تنها بخش هایی از پیشرفت های علمی و صنعتی ایران در 4 دهه اخیر است که بر خلاف ادعا و تبلیغات دشمنان، چشم اندازی روشن برای مردم ایران اسلامی ترسیم می کند. رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز با اشاره به افق روشن آینده کشور تأکید کردند: در چهل و سه سال اخیر چندین بار از فروپاشی جمهوری اسلامی حرف زدهاند اما پایداری و استمرار حرکت انقلاب نشان میدهد این تحلیل غلط و غیر واقعبینانه است.