افزایش نظامیان آمریکایی در افغانستان
(last modified Sun, 08 Jan 2017 05:42:56 GMT )
جدی 19, 1395 10:12 Asia/Kabul
  • افزایش نظامیان آمریکایی در افغانستان

ارتش آمریکا اعلام کرد 2300 نظامی از تیپ های زرهی و هوایی این کشور به افغانستان اعزام می شوند.

این خبر در حالی منتشر شده که آمریکا وعده داده بود در روند خروج تدریجی از افغانستان ، نظامیان خود را از 9 و هزار و 800 نفر در افغانستان به پنج هزار و 500  نفر در سال 2017 کاهش دهد.

اشتون کارتر وزیر دفاع آمریکا در کابل از ادامه حضوربیش  از هشت هزار نظامی آمریکایی در افغانستان خبر داد و مدعی شد ، کاخ سفید به تعهد خود در قبال این کشور عمل خواهد کرد. برنامه آمریکا برای افزایش شمار نظامیان خود در افغانستان و اعزام 2300 نظامی جدید به این کشور با  وعده کاخ سفید برای کاهش تدریجی نیروهایش در افغانستان مغایرت دارد .

آمریکا در سال 2014 پایان عملیات رزمی نیروهای خارجی در افغانستان را اعلام کرد و مدعی شد از ابتدای سال 2014 حضور نظامیان خارجی برای آموزش و مشاوره به نیروهای ارتش و پلیس افغانستان خواهد بود. تصمیم ارتش آمریکا برای اعزام 2300 نظامی جدید در افغانستان این احتمال را تقویت کرده است که کاخ سفید به دنبال بازگشت به ماموریت ادعایی خود مبنی بر مقابله با تروریسم است .

آمریکا وعده داده بود در خاتمه ماموریت رزمی در افغانستان ، تنها با درخواست دولت کابل در عملیات ضد تروریستی مشارکت می کند، اما در بیش از دو سال اخیر ، نظامیان آمریکایی بارها  بدون درخواست کابل با حملات هوایی به برخی مناطق،موجب کشتار مردم عادی شده اند. اعزام  2300 نظامی تازه نفس به افغانستان و اضافه شدن آنان به حدود ده هزار نیروی آمریکایی در آن کشور دراوضاع نگران کننده امنیتیافغانستان تاثیری نخواهد داشت.

آمریکا که در دوره قبل از پایان عملیات رزمی در افغانستان با بیش از یکصد هزار نظامی در افغانستان ، نتوانست در جنگ با تروریسم در این کشور تغییری ایجاد کند . حضور نیروهای خارجی حتی موجب افزایش انگیزه برای گروه طالبان و دیگر گروه های مسلح مخالف دولت کابل ، برای تشدید اقدامات تروریستی شد. درچنین شرایطی است که آمریکا با افزایش بیش از دو هزار نفری به مجموع حدود ده هزار نفری نظامیان خود در افغانستان،بی شک نمی تواند تغییر مثبتی در اوضاع امنیتی این کشور به وجود آورد. به همین دلیل این سیاست شکست خورده آمریکا ، علاوه بر انتقاد های گسترده در داخل افغانستان ، با موضع منفی برخی مقامات نظامی آمریکا نیز مواجه شده است.

سرهنگ جیسون دمپسی فرمانده آمریکایی و مشاور سابق پلیس مرزی در افغانستان اعلام کرده یکی از عوامل بزرگ ناکامی کاخ سفید در جنگ افغانستان تشخیص نادرست و تفکر سطحی از این کشوراست . وی تصریح کرده ژنرال‌های آمریکایی توانایی طراحی و اجرای سیاست‌های درست را ندارند اما بخوبی می‌دانند که چگونه افغان‌ها را مسئول ناکامی قلمداد کنند. اظهارات این مقام نظامی آمریکا نشان می دهد که تاکتیک کاخ سفید برای فرار از مسئولیت خود در خصوص افزایش خشونت و جنگ در افغانستان ، متهم کردن دولت و نهادهای نظامی و امنیتی این کشور به ناکامی است . 

کلیدواژه