گزارش های سریالی حقوق بشری ؛ استمرار جریان سیاهنمایی ضد ایران
(last modified Wed, 08 Mar 2017 11:45:15 GMT )
حوت 18, 1395 16:15 Asia/Kabul
  • گزارش های سریالی حقوق بشری ؛ استمرار جریان سیاهنمایی ضد ایران

«عاصمه جهانگیر» گزارشگر جدید سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران در اولین گزارش خود، به تکرار اتهاماتی پرداخت که پیشتر از سوی «احمد شهید» گزارشگر سابق علیه ایران مطرح شده بود.

وی در این گزارش  به ایران توصیه کرده روند اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر و جایگزینی مجازات اعدام با احکام دیگر را تسریع کند.جهانگیر،اجرای احکامی  مانند شلاق و قصاص را «نقض ممنوعیت شکنجه» توصیف کرده و توقف اجرای این احکام را خواستار شده است. او دربخش‌هایی دیگر از این گزارش، استقلال دستگاه قضایی ایران را زیر سوال برده و  جمهوری اسلامی را به نقض آزادی بیان و نقض آزادی‌های فردی متهم کرده است. 

گزارش «عاصمه جهانگیر» بعنوان  گزارشگر جدید ویژه حقوق بشر سازمان ملل در موضوع ایران جدای از اینکه  یک عمل غیر موجه و غیر قانونی است بیانگر رویکردهای متناقضی است که نشاندهنده دو چالش اساسی درنگاه به حقوق بشر است .چالش نخست بی توجهی گزارشگر به معیارهای فرهنگی و دینی در جوامع اسلامی است.چالش دوم حرکت درمسیراهداف سیاسی غرب با سوء استفاده از موضوع حقوق بشر است .

این دو چالش در گزارش های  احمد شهید گزارشگر پیشین ویژه حقوق بشر سازمان ملل درباره ایران نیز کاملا" مشهود بود و وی با عبور از موازین بی طرفی و در هماهنگی کامل با رسانه های غربی، چشم خود را بر روی حقایق بست وکارنامه سیاه و غیر قابل دفاعی را از خود به جا گذاشت.احمد شهید  سال 2011 به عنوان گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر درباره ایران منصوب شده بود .وی  در گزارش های دوره ای خود بارها  با استناد به  گزارش های غیر واقعی ایران را به  نقض حقوق بشرمتهم کرد. سوء‌استفاده قدرتهای سلطه گر از ضعف‌های ساختاری و البته نهادهای موسسات بین المللی اما عملا حیثیتی برای این مجامع در جهت دفاع از حقوق انسان‌ها باقی نگذاشته است.

این در شرایطی است که رژیم صهیونیستی با حمایت‌های آمریکا و اروپا، ملت فلسطین را محاصره، سرزمینشان را اشغال و مردم فلسطین را از حق حیات محرم کرده است. در سوریه و عراق هم صدها هزار نفر  توسط تروریست‌های مورد حمایت آمریکا و رژیم صهیونیستی و همچنین دولت اروپایی و حامیان  منطقه‌ای  آنان و با مشارکت مستقیم نظامیان آمریکایی و اروپایی قتل‌عام  شده‌اند. در یمن نیز قریب دو سال است که این ملت مظلوم آماج حملات وسیع و ویرانگر عربستان و وابستگان آمریکا و انگلیس در منطقه است.  درهمین کشورها از جمله امریکا ؛ انگلیس و کانادا ؛ حقوق شهروندی سیاه پوستان و بومیان ، آشکارا  نقض می شود  و با آنها رفتارهای نژاد پرستانه می شود .

 اما مواردی همچون مجازات کسانیکه مرتکب قتل نفس و یا اقدامات تروریستی می شوند و یا اعدم قاچاقچیان مواد مخدر که با ترویج اعتیاد جامعه ای را نابود می کنند ؛ نقض  حقوق بشر در ایران خوانده می شود واز سوی  کشورهایی  که خود از ناقضان بزرگ حقوق بشرهستند برای ایران  گزارشگر ویژه تعیین می شود. در حالیکه شورای حقوق بشر باید سازوکاری برای همکاری با هدف پیشبرد حقوق بشر در جهان از طریق گفت وگوی سازنده باشد، نه این که به محفلی برای اتهام زنی  تبدیل شود.