تداوم اعدام مخالفان در عربستان
در ادامه نقض حقوق بشر در عربستان ، رژیم آل سعود چهار شهروند این کشور را در شهر القطیف اعدام کرد.
وزارت کشور عربستان در بیانیه ای اعلام کرد : چهار نفر روز سه شنبه به اتهام " عملیات تروریستی " در شهر القطیف اعدام شدند. مقامات سعودی از اصطلاح تروریسم برای اجرای برخی قوانین و مجازات های سخت مرتبط با آزادی و حقوق اساسی مانند حق آزادی بیان و تظاهرات مسالمت آمیز استفاده می کنند.
این درحالی است که دادگاه استیناف عربستان نیز حکم اعدام جوان شیعه این کشور را که از سال 1394 زندانی و شکنجه شده است ، تایید کرد . عربستان در برابر انتقادهای سازمان های حقوقی از جمله سازمان حقوق بشر و سازمان عفو بین الملل همواره از دستاویز مقابله با چالش های امنیتی برای اجرای حکم اعدام و زندان های طولانی مدت استفاده می کند .
حکومت آل سعود از حدود دو سال و نیم پیش با تصویب قانونی موسوم به "مبارزه با تروریسم" ، تخلفات حقوق بشری خود را به بهانه مبارزه با تروریسم افزایش داده و درصدد است برای رفتارهای سرکوبگرانه خود علیه مردم عربستان نیز توجیه قانونی ایجاد کند .
تحولات عربستان از تشدید سیاستهای خشونت بار آل سعود و اعدام فزاینده مخالفان از زمان روی کار آمدن ملک سلمان ، پادشاه این کشور حکایت دارد . در این چارچوب گفتنی است که عربستان سعودی بزرگ ترین اعدام جمعی در تاریخ این کشور را در 12 جدی سال 1394 انجام داد که به موجب آن 47 زندانی را اعدام کرد . گفتنی است که 12 جدی سال 1394، آل سعود "شیخ نمر باقر النمر" روحانی مبارز و برجسته عربستان را به همراه 46 نفر دیگر اعدام کرد .
گفتنی است که ریشه تشدید افراط گری های آل سعود در سالهای اخیر چه در سیاست خارجی و داخلی عربستان را باید را در قدرت گرفتن هرچه بیشتر وهابیون و ارئقاء بانیان این تفکر که به شدت از سوی آل سعود حمایت می شود در هرم قدرت در این کشور جستجو کرد . این موضوع از زمان روی کار آمدن ملک سلمان مشهودتر است .
گفتنی است پادشاه سعودی در ادامه عزل و نصب های جدید چهار مشاور ویژه از جمله دو تن از خاندان آل شیخ که نسبت آنها به محمد بن عبدالوهاب ، بنیانگذار فرقه انحرافی وهابیت برمی گردد را به عنوان مشاوران جدید خود برگزید .
موج گسترده تغییرات در عرصه سیاسی عربستان در هفته های اخیر از تسریع گامهای ملک سلمان جهت قبضه کامل قدرت در این کشور و سوق دادن بیش از پیش این کشور در مسیر وهابی گری و فرقه گرایانه حکایت دارد . این تحولات حرکتهای افراط گرایانه و مداخله گرایانه و نیز اقدامات نسنجیده عربستان را در عرصه داخلی و بین الملل تشدید کرده است .
در داخل عربستان نیز آل سعود هیچگاه مقبولیت و مشروعیت کافی نزد مردم این کشور نداشته است . یکی از دلایل این وضعیت ، این است که خاندان سعودی تحت تاثیر تعالم و نگرش های وهابیت اعتقادی به حقوق شهروندی، حقوق بشر و دموکراسی ندارد و با تشدید سرکوب اقشار مختلف این کشور از جمله شیعیان یکی از ناقضان اصلی حقوق بشر در جهان محسوب می شود.
"حسن شقیر ، کارشناس مسائل کشورهای عربی در این زمینه گفت : رژیم عربستان سعودی به سرکوبگری های خود علیه شیعیان این کشور ادامه می دهد. حسن شقیر درباره تشدید تدابیر امنیتی رژیم آل سعود در منطقه عوامیه گفت: شکی در این نیست که این دست از اقدامات مسئولان سعودی در نتیجه سیاست های این رژیم در کل عربستان سعودی است. در حال حاضر ظلم و ستم گسترده ای علیه شیعیان عربستان سعودی وجود دارد که بیشتر آنان در مناطق شرقی این کشور زندگی می کنند و شرایط طاقت فرسایی را می گذرانند و در معرض احکام ظالمانه آل سعود قرار دارند .