مواضع حقوق بشری امریکا علیه ایران؛ از ادعا تا واقعیت
رکس تیلرسون ،وزیر خارجه آمریکا در اظهاراتی در واشنگتن درباره قانون آزادیهای دینی و مذهبی امریکا ؛ ایران را به نقض حقوق اقلیت های دینی متهم کرد و گفت ؛ انها در ایران هدف آزار و اذیت هستند. وزیر خارجه امریکا درخصوص نقض حقوق اقلیت های دینی در جهان به دو چالش اشاره کرد .
چالش نخست از دید گاه امریکا ؛ داعش است که گروههای مختلف دینی و مذهبی و قومی را هدف تجاوز به عنف، آدم ربایی و بردگی و حتی اعدام های دسته جمعی قرارداد.تیلرسون مدعی است امریکا در حال مبارزه با داعش است واین مبارزه اولویت حقوق بشری برای دولت ترامپ است. در حالیکه واقعیت ها خلاف این ادعا را نشان می دهد .
تیلرسون ؛ از ایران نیز به عنوان چالش دوم در زمینه نقض حقوق ادیان نام برد و ادعا کرد مسیحیان و دیگر اقلیتها در ایران هدف آزار و اذیت هستند. در حالیکه اقلیت های دینی به رسمیت شناخته شده یعنی مسیحی - زرتشتی و یهودی در ایران مانند سایر شهروندان از حقوق شهروندی برخوردارند. اصل چهارم قانون اساسی رعایت حقوق شهروندی آنان را مورد تاکید قرار داده است و براین اساس اقلیت های دینی رسمی در ترکیب مجلس ایران 5 کرسی نمایندگی دارند.
شکی نیست که هدف امریکا سوءاستفاده از موضوع حقوق بشر است و کارنامه واقعی حقوق بشر آمریکا پشت چهره تزویر پنهان شده است .
عطا بهرامی کارشناس مسائل سیاسی در این زمینه می گوید :
" ... متاسفانه در فرهنگ امریکایی حتی در برخی کلیساها که باید منادی توحید و برابری باشند ؛ تبعیض نژادی و پایین بودن سیاهان و رنگین پوستان را پذیرفتند. در حالی که در حقوق بشر اسلامی مطلقا فرقی بین رنگ، نژاد، زبان و غیره قایل نیستیم و همه آدم ها را دارای یک سرشت میدانیم که دارای حقوق مشخصی هستند."
سازمان عفو بین الملل، در گزارشی که ماه ژوئن گذشته درباره وضع حقوق بشر منتشر شد، تصریح کرد: واشنگتن هیچ گونه اقدام موثری برای پایان دادن به نقض حقوق بشر انجام نداده است.
این پرسش وجود دارد که اگر دفاع از حقوق بشر در اولویت دولت امریکاست ؛ بنابر این ؛حمایت های گسترده امریکا از رژیم های کودک کش مانند عربستان و اسراییل و سکوت در قبال جنایات عربستان در یمن که مردم را گرفتار گرسنگی و بیماری های مهلک از جمله "وبا "کرده است ، چگونه توجیه می شود .
اگراولویت امریکا نگرانی های حقوق بشری است ؛ امضای قرار داد فروش بیش از صد میلیارد دلار سلاح در سفر ترامپ به عربستان چه معنایی دارد ؟
رسوایی ادعای حقوق بشری امریکا فراتر ازآن است که بتوان با گزارش های ادعایی برآن سرپوش گذاشت .
رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه آمریکا در حالی از اولویت حقوق بشر در دیپلماسی امریکا سخن میگوید که چندی قبل گفت :«"..شورای حقوق بشر سازمان ملل یکی از نهادهایی است که ما در آن حضور داریم، وارتباط آشکاری میان ادامه مشارکت آمریکا در این شورا و رفتار آن با اسرائیل وجود دارد ".
ادعاهای حقوق بشری امریکا مملو از تناقض است و این تناقض ها نشان می دهد عملکرد امریکا با آنچه که ادعا می کند فاصله زیادی دارد .