سی و پنجمین سالگرد جنایت اسرائیل در صبرا و شتیلا
روز شنبه 25 سنبله، سی و پنجمین سالگرد وقوع جنایت هولناک رژیم صهیونیستی در سال 1982 در اردوگاههای آوارگان فلسطینی «صبرا» و «شتیلا» در لبنان است که به شهادت شمار زیادی از مردان، زنان، کودکان، و شهروندان بیپناه منجر شد.
در 25 سنبله سال 1361 ارتش اسرائیل که بیروت پایتخت لبنان را اشغال کرده بود ، مرتکب یکی از خونین ترین و بی رحمانه ترین کشتارهای قرن بیستم در 2 اردوگاه فلسطینی صبرا و شتیلا شد . کشتار فلسطینیان ساکن صبرا و شتیلا ، سه روز ( 25 – 26 – 27 سنبله ) طول کشید و حاصل این جنایت ، بیش از 3000 شهید بود که اکثر آنان ، زنان و کودکان و سالخوردگان فلسطینی بودند که اجساد آنان نیز تکه تکه و در گورهای جمعی دفن شد.
نظامیان اسرائیل به فرماندهی "آریل شارون" وزیر جنگ وقت رژیم صهیونیستی و همراهی "بشیر جمیل "و "سمیر جعجع " ، رهبر حزب کتائب و شاخه نظامی آن نیروهای «فالانژ» لبنانی ، این جنایت را مرتکب شدند .
"آریل شارون" پس از این کشتار وحشیانه بود که به قصاب صبرا و شتیلا معروف شد . جنایت «صبرا» و «شتیلا» اولین جنایت رژیم صهیونیستی ضد ملت فلسطین نبود و آخرین جنایت هم نخواهد بود؛ به طوری که قبل از این جنایت، جنایتهای مانند «دیر یاسین» رخ داد و پس از آن هم جنایتهای «جنین»، «غزه» و غیره به وقوع پیوست که تمامی آنها مصداق بارز جنایت جنگی است .
جنایت جنگی یکی از جنایاتی است که تعریف روشنی از آن در کنوانسیونهای و اسناد دادگاه های بین المللی وجود دارد. در ماده 8 اساسنامه دیوان کیفری بین المللی مصادیق جنایت جنگی بیان شده که کشتار عمدی ، تحمیل رنج عظیم ، صدمه شدید جسمی ، حملات عمدی به غیرنظامیان ، بمباران مناطق مسکونی یا بناهایی که اهداف نظامی نیستند ، استفاده از سلاح های سمی و گازهای خفه کننده ، از آن جمله است.
سکوت مرگبار مجامع بین المللی در خلال کشتار صبرا و شتیلا واکنشهای شدید افکار عمومی را در پی داشت . به دلیل اعتراضات گسترده افکارعمومی ، کمیته ای بین المللی متشکل از حقوقدانان برجسته کشورهای مختلف از جمله حقوقدانان غربی تشکیل شد. این کمیته پس از تحقیقات درباره فاجعه صبرا و شتیلا با ارائه گزارشی رژیم صهیونیستی را مسئول این کشتار اعلام و تصریح کرد کشتار صبرا و شتیلا یک جنایت جنگی و ضدبشری است که هر کسی که به نوعی در آن مشارکت داشته است باید مجازات شود. به رغم درخواستهای بین المللی برای مجازات رژیم صهیونیستی و مزدورانش در لبنان به دلیل جنایت صبرا و شتیلا عملا هیچ حرکتی توسط مجامع بین المللی و دولتهای غربی مدعی حقوق بشر در این رابطه صورت نگرفت.اهمال مجامع بین المللی در برخورد با رژیم جنایتکار صهیونیستی و سکوت دولتهای غربی در برابر این رژیم موجب گستاخی این رژیم در تکرار جنایاتش علیه ملتهای منطقه از جمله فلسطینی ها شده است.
چندی پیش نیز گزارش کمیته تحقیق سازمان ملل موسوم به "گلدستون" علیه کشتار مردم غزه در جنگ 22 روزه به مانند سایر گزارشهای بین المللی به رغم کامل و جامع بودن آن، تنها به بایگانی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد ارجاع شد . به این ترتیب جهان هیچگاه اسرائیل را در پای میز محاکمه ندیده است و در چنین فضایی این رژیم جنایتکار با فراغ آسوده به جنایاتش ادامه می دهد .