دیدگاه رهبری: ضرورت تداوم راه اقتدار ایران
https://parstoday.ir/dari/news/uncategorised-i55592
رهبر معظم انقلاب اسلامی روز چهارشنبه در مراسم دانش‌آموختگی دانشجویان دانشگاه‌های افسری ارتش تاکید کردند: قدرت دفاعی ایران به هیچ‌وجه قابل مذاکره و معامله نیست.
(last modified 2023-09-27T10:49:12+00:00 )
عقرب 03, 1396 15:58 Asia/Kabul
  •  دیدگاه رهبری: ضرورت تداوم راه اقتدار ایران

رهبر معظم انقلاب اسلامی روز چهارشنبه در مراسم دانش‌آموختگی دانشجویان دانشگاه‌های افسری ارتش تاکید کردند: قدرت دفاعی ایران به هیچ‌وجه قابل مذاکره و معامله نیست.

حضرت آیت الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی در این مراسم به اشاره به مخالفت قدرت‌های استکباری با توان دفاعی ایران گفتند: امکانات و قدرت دفاعی ایران قابل مذاکره و چانه‌زنی نیست و درباره ابزارهای دفاعی و هر آنچه اقتدار ملی را تأمین یا پشتیبانی می‌کند، هیچ‌گونه چانه‌زنی و معامله‌ای با دشمن نداریم و راه اقتدار را با قوت به پیش خواهیم برد. 

رهبر معظم انقلاب اسلامی با اشاره به ناراحتی و عصبانیت قدرت‌های استکباری از اقتدار منطقه‌ای ایران، افزودند: دشمنان نظام اسلامی عناصر اقتدار ملی ایران را عامل مزاحم خود می‌دانند و با آنها مقابله می‌کنند؛ بر همین اساس با افزایش اقتدار جمهوری اسلامی در میان ملت‌ها، در منطقه و فراتر از منطقه مخالفند، زیرا این اقتدار، عمق راهبردی نظام اسلامی است.

«توان دفاعی» یکی ابزارهای مهم اقتدار و مولفه‌ای مهم در تقویت قدرت کشورها است. در این چارچوب، جمهوری اسلامی ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی و به سبب تداوم دشمنی‌ها و تجربه جنگ هشت ساله، توان دفاعی و عناصر اقتدار خود را تقویت کرده است. در این مسیر، ایران با اتکاء به دانش بومی ظرفیت دفاعی - نظامی خود را تنوع‌بخشی کرده و یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین بخش این ظرفیت، توان موشکی ایران است. مجموعه نیروهای مسلح ایران از ارتش، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گرفته تا نیروی انتظامی و بسیج مردمی، عناصر اقتدار ایران را تشکیل می‌دهند و در این میان، نقش سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به سبب تقویت جایگاه موشکی ایران برجسته و تاثیرگذار است. «توان بازدارندگی دفاع موشکی»، جمهوری اسلامی ایران را در جمع قدرت‌های نظامی قرار داده است. در همین چارچوب؛ سردار سرتیپ «امیرعلی حاجی‌زاده» فرمانده‌ نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعلام کرده است: «قوای مسلح ایران در طبقه‌بندی جهانی، هفتمین قدرت جهان است.»  

این قدرت، درچارچوب توان بازدارندگی ایران در برابر تهدیدهای همیشگی دشمنان و عمق راهبردی ایران در منطقه حساس غرب آسیا معنا پیدا می‌کند. در چنین شرایطی؛ توان نظامی و دفاعی ایران تحت تاثیر مذاکرات و مراودات دیپلماتیک قرار نخواهد گرفت و جمهوری اسلامی ایران، اسیر سناریوسازی آمریکایی‌ها درچارچوب «برجام» نخواهد شد. آمریکایی‌ها در نوعی تقسیم کار با اروپایی‌ها، تلاش دارند درباره آنچه نواقص «برجام» و تهدیدی برای منطقه می‌خوانند، شرکای خود را همسو کنند تا در نهایت درباره برنامه موشکی ایران مذاکره شود. اما همانطور که «محمدجواد ظریف» وزیر خارجه ایران اخیرا در گفت وگو با نشریه آمریکایی نیوزویک، تاکید کرد: «توان موشکی و دفاعی ایران حفظ خواهد شد و موشک‌های بالستیک ایران برای حمل تسلیحات اتمی طراحی نشدند.» 

آمریکایی‌ها، آزمایش‌ موشکی بالستیک ایران را نقض روح برجام می‌دانند و در همین چارچوب، سنای آمریکا به این بهانه در تلاش است شرایط جدیدی برای تعهدهای این کشور در قبال «برجام» تعیین کند و در این مسیر، بازگشت تحریم‌های هسته‌ای ایران را در دستور کار دارد. «برجام» هیچ محدودیتی را برای برنامه موشکی ایران قائل نشده و حتی در این توافق بندی ذکر نشده است که ایران باید درباره توان موشکی خود گفت وگو کند. در چنین شرایطی؛ ایران بدون توجه به فشارها و سناریوسازی، مسیر تقویت اقتدار ملی خود را با قوت پیش خواهد برد.