حمله پهپادهای ارتش آمریکا به مناطق مرزی پاکستان و افغانستان
در حمله ھواپیماهای بدون سرنشین آمریکا به مناطق مرزی پاکستان و افغانستان، دو نفر کشته شدند.
پهپادهای ارتش آمریکا در حمله به یک ساختمان مسکونی در مناطقی درمرز مشترک افغانستان و پاکستان درایالت خیبرپختونخوا در شمال غرب این کشور دو نفررا کشتند.
حمله هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا به پاکستان و افغانستان ازجمله موارد جنجال برانگیز در روابط این دو کشور با کاخ سفید در جنگ ضد تروریسم درافغانستان است.
آمریکا مدعی است یکی از ابزارهای موثر در مبارزه با افراط گرایی درجنگ افغانستان و تعقیب تروریست ها درپاکستان،استفاده ازهواپیماهای بدون سرنشین است که می تواند در کشتن تروریست ها و انهدام پناهگاه های آنان نقش موثری داشته باشد.
حملات هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا البته بیشتردرپاکستان انجام می شود که این رویکرد از سال 2004 دردستور کارمقامات واشنگتن قرار گرفته و همچنان هم ادامه دارد.
مهم ترین مسئله ای که به تشدید تنش در روابط آمریکا و پاکستان در سال های اخیر منجر شد،حملات خودسرانه هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا به مناطق قبایلی آن کشور بوده است. این حملات که هزاران کشته و زخمی درمناطق قبایلی پاکستان برجای گذاشته ، علیرغم ادعای واشنگتن مبنی بر هدف قرار دادن تروریست ها ، بیشترین آسیب ها را به مردم عادی پاکستان زده است.
دولت آمریکا،حملات هوایی به مناطق قبایلی پاکستان را یکی از ابعاد مهم جنگ با تروریسم در افغانستان می داند و به همین بهانه با وجود اعتراض های گسترده دولت و ملت پاکستان و نهادهای حقوق بشری بین المللی ، این سیاست کاخ سفید همچنان ادامه یافته است.
مقامات،نمایندگان مجالس وشخصیت های سیاسی و مذهبی پاکستان،حملات هوایی آمریکا به آن کشور را نقض حریم هوایی و تمامیت ارضی کشورشان دانسته و خواستار توقف این گونه حملات بوده اند.
"مایکل رتنر" رئیس مرکز حقوق قانونی درباره حملات هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا در دیگر کشورهاگفته است،حملات آمریکا در دیگر کشورها با استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین بر اساس قوانین داخلی آمریکا و قوانین بین المللی قابل توجیه نیست و جنایت جنگی به شمار می رود.
این حملات تا سال 2014 به طورجدی و مستمر از سوی ارتش آمریکا در جنگ با تروریسم در پاکستان دنبال شد،اما با اعتراض های گسترده در داخل افغانستان و پاکستان از سوی دولت،مردم و گروه های سیاسی و حتی انتقادهای بین المللی، کاخ سفید مجبورشد از شدت حملات هواپیماهای بدون سرنشین بکاهد.
البته درسیاست کاستن ازحملات هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا به پاکستان به خصوص به مناطق قبایلی،نگرانی کاخ سفید از تشدید کارشکنی و عدم همکاری اسلام آباد در جنگ افغانستان نقش قابل توجهی داشته و البته همچنان هم این ترس برای مقامات واشنگتن وجود دارد که فشارها بر پاکستان موجب بروز نتایج معکوس بشود که می تواند برنامه های آمریکا در منطقه را با چالش های اساسی مواجه کند.
حملات تازه هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا به مناطق مرزی افغانستان و پاکستان می تواند با هدف تشدید فشارها به ویژه بر اسلام آباد برای همراهی کامل با سیاست های کاخ سفید در جنگ افغانستان انجام شده باشد.در ماه های گذشته دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا با دو موضعگیری تند ضد پاکستان،عملا دور تازه ای از فشارها ضد اسلام آباد را در مناسبات پر تنش دوجانبه،شروع کرده که البته این فشارها تاکنون نتایج مورد انتظار واشنگتن را محقق نکرده است.