دیدار ترامپ و کیم جونگ اون؛ تحول ماهوی یا جنجال تبلیغاتی
سرانجام پس از مدتها انتظار، دیدار دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا و کیم جونگ اون رهبر کره شمالی در سنگاپور که از آن به عنوان دیداری تاریخی یاد می شود برگزار شد. پس از این دیدار که ابتدا به صورت دو نفره و سپس به صورت دیدار دو هیات انجام شد، ترامپ مدعی شد که نشست وی با کیم جونگ اون به خوبی پیش رفت. ترامپ درباره مساله تسلیحات هسته ای کره شمالی گفت: دو طرف با همدیگر در این زمینه همکاری و تلاش خواهند کرد.
هر چند تاکنون واکنشی از جانب طرف کره شمالی درباره نتیجه این مذاکرات ابراز نشده است، با این حال بعید به نظر می رسد این دیدارکه بیشتر صرف ارزیابی دو طرف و نیز ابراز خواسته ها شده، در برهه کنونی منتج به نتیجه ای شود؛ ضمن این که کره شمالی با توجه به مواضع و اقدامات ترامپ در خروج آمریکا از برجام و نیز اختلافات عمیق آمریکا و سایر اعضای گروه 7 که در نشست اخیر سران این گروه در کانادا نمایان شد، چندان اعتمادی به واشنگتن و ترامپ و وعده های وی ندارد."سوزان دیمگیو" تحلیل گرآمریکایی می گوید: «در مذاکرات غیررسمی که من با مقامهای کره شمالی داشتهام آنها همواره به مسئله برجام اشاره میکنند.» در واقع لغو توافق هستهای برجام بر مذاکرات دولت ترامپ با کره شمالی سایه انداخته است.
سیاستمداران حزب دموکرات در آمریکا میگویند اقدامات ترامپ در خصوص ایران و برجام باعث میشود دست ترامپ برای توافق با کره شمالی بسته تر شود. "بن کاردین" عضو دموکرات کمیته روابط خارجی مجلس سنا گفت: «این که رئیسجمهوری آمریکا از توافق بینالمللی (برجام) خارج شد، بر اعتبار آمریکا اثر میگذارد. رسانه های آمریکایی با برجسته کردن مطالبات واشنگتن اعلام کردند که دستور کار مذاکرات ترامپ و کیم جونگ اون، خلع سلاح اتمی کره شمالی است؛ ضمن این که مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا تاکید کرد دولت ترامپ، هنوز تا دستیابی به اهدافش در باره کره شمالی خیلی فاصله دارد.
از نگاه این مقام ارشد آمریکایی آنچه درباره کره شمالی مد نظر است، تغییری راهبردی در هدایت کره شمالی توسط "کیم جونگ اون" رهبر این کشور است.
با این حال حداکثر آنچه که پیونگ یانگ حاضر به انجام آن است، مذاکره درباره مسائل هسته ای و موشکی و در مقابل کسب امتیازات کلیدی از سئول و واشنگتن است. اساسا پیونگ یانگ پس از اعلام این که تمام خاک آمریکا در تیررس موشکهایش است، پیشنهاد مذاکره با آمریکا را داد که از نگاه تحلیلگران حاکی از این بود که "اون" با داشتن برگه های هسته ای و موشکی در موضع قدرت قرار دارد و می تواند در مذاکره رو در رو با دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا به عنوان قدرت خارجی مداخله گر در شبه جزیره کره از موضع برتر و با هدف گرفتن امتیاز وارد مذاکره شود.
به رغم اظهارات تبلیغاتی ترامپ پس از دیدار با کیم جونگ اون، باید به خاطر داشت که کره شمالی با در نظر داشتن تجربه برجام، صرفا در چارچوب روندی تدریجی و با کسب امتیازات متقابل حاضر به چشم پوشی از بخشی از توانمندی هسته ای و موشکی خود خواهد شد و به هیچ وجه این برگ برنده خود را به طور کامل کنار نخواهد گذاشت./