حامد کرزی به فکر بازگشت به قدرت
رییس جمهوری سابق افغانستان از احتمال نامزدی خود برای انتخابات سال آتی ریاست جمهوری در این کشور خبرداد.
حامد کرزی درمصاحبه اخیر خود با مجله آلمانی اشپیگل،احتمال نامزدی خود را برای انتخابات سال 2019 ریاست جمهوری افغانستان رد نکرد.پیش ازاین کرزی گفته بود تصمیم ندارد در انتخابات ریاست جمهوری آینده افغانستان شرکت کند.
وی پس از کنفرانس سیاسی بن آلمان درسال 2001 و سقوط رژیم طالبان به مدت سیزده سال به عنوان رئیس دولت موقت ، انتقالی و رئیس جمهوری ،ریاست دولت افغانستان را برعهده داشت.
درانتخابات سال 2014 محمد اشرف غنی و عبدا... عبدا... به دلیل اختلاف نظر درباره نتایج انتخابات با امضای توافق نامه سیاسی دولت وحدت ملی تشکیل دادند که تحولی تاریخی درافغانستان تلقی شد چراکه برای اولین بارهمه جریان های سیاسی،قومی و مذهبی فرصت یافتند تا در قالب دولت با یکدیگرهمکاری و مشکلات افغانستان را حل کنند اما با گذشت زمان به دلیل آنچه مخالفان،اشرف غنی را به انحصار گرایی قدرت متهم می کنند باعث شد دولت وحدت ملی عملا در پیشبرد اهداف و برنامه های خود از جمله اصلاح قانون اساسی و تغییر نظام ریاستی به پارلمانی ناکام بماند.
طرد مقامات بلند پایه سیاسی همچون ژنرال عبدالرشید دوستم معاون اول رئیس جمهوری و برکنار کردن عطامحمد نور از ولایت بلخ موجب افزایش چند دستگی و اختلافات در هیات حاکمه افغانستان شد.علاوه براین امضای توافقنامه صلح اشرف غنی با حزب اسلامی حکمتیار باعث شد تا رئیس جمهوری افغانستان به یارگیری از پشتونها برضد سایر اقوام متهم شود .نظرسنجی های اخیر صورت گرفته در افغانستان نیز نشان می دهد که تنها بیست درصد ار مردم این کشور از عملکرد اشرف غنی رضایت دارند.
این وضعیت باشد تا دوستم ،عطامحمد نور به همراه محمد محقق معاون عبدا... عبدا... رئیس اجرایی دولت وحدت ملی افغانستان ابتدا اقدام به تشکیل جبهه نجات این کشور و سپس ائتلاف ملی با هدف اصلاح دولت و مقابله با فساد نمایند.
«میاگل وثیق» کارشناس امور سیاسی
"ناتوانی در تأمین امنیت ، ایجاد فرصتهای شغلی و رفاه و آسایش مردم افغان به دلیل انحصار گرایی سران حاکمیت مهمترین عوامل نارضایتی مردم افغانستان از عملکرد دولت وحدت ملی است ."
دیدار اخیر حامد کرزای رئیس جمهوری قبلی افغانستان با سران ائتلاف ملی نشان داد که انان در جذب کرزای که پشتون است موفق بوده اند .وی از منتقدین عملکرد اشرف غنی است و در دوره ریاست جمهوریش توانست بر خلاف اشرف غنی با همه شخصیتهای سیاسی ،اقتصادی و جهادی کار کند . از اینرو همچنان از وجهه خوبی در افغانستان برخوردار است و به نظر می رسد درصدد است از فرصت همکاری با سران اقوام و گروههای مختلف همچون دوستم و عطامحمد نور و تبدیل شدن به محور فعالیت مخالفان ،با پیروزی در انتخابات سال 2019 باردیگر به قدرت بازگردد .
جاوید فرهاد کارشناس و روزنامه نگار افغان
"حامد کرزی در زمان ریاست جمهوری خود با فرمان قطعی لغو فعالیت شرکت های امنیتی خصوصی در افغانستان و انتقاد از عملکرد نظامیان امریکایی همواره از استقلال و حاکمیت افغانستان حمایت کرد "
در هر حال، دیدار اخیر اشرف غنی با محمد محقق در منزل وی و دیدار حکمتیار با دوستم به نمایندگی از رئیس جمهوری افغانستان نشان داد که وی به شدت نگران پیامدهای همگرایی مخالفانش و تاثیر ان بر نتایج انتخابات شوراهای ولایتی و ریاست جمهوری است . رهبران قبایل غیر پشتون به همراه کرزای همچنان از قدرت نفوذ و تاثیر گذاری بالایی برای تغییر صحنه سیاسی افغانستان برخوردارند که می تواند تحولات این کشور را در همه عرصه ها به ضرر تیم اشرف غنی گرگون نماید.