ارتباطات گلبدین حکمتیار با مخالفان مسلح حکومت افغانستان و امریکایی ها
(last modified Sun, 02 Sep 2018 10:51:05 GMT )
سنبله 11, 1397 15:21 Asia/Kabul

گلبدین حکمتیار رهبر حزب اسلامی افغانستان هم با مخالفان مسلح حکومت این کشور در تماس است و هم ارتباطاتی با امریکایی ها دارد و مطابق برنامه های آنان عمل می کند

کارشناس سیاسی افغان گفت: گلبدین حکمتیار رهبر حزب اسلامی افغانستان هم با مخالفان مسلح حکومت این کشور در تماس است و هم ارتباطاتی با امریکایی ها دارد و مطابق برنامه های آنان عمل می کند.

دکتر سید قاسم مظفری در گفت و گو با خبرنگار رادیو دری در رابطه با انتشار اخباری مبنی بر دیدار زلمی خلیلزاد سفیر سابق امریکا در افغانستان با گلبدین حکمتیار اظهار داشت: خلیلزاد از چهره های مهم دولت امریکا در رابطه با قضایای افغانستان بوده که بارها ماموریت هایی در این زمینه داشته و حالا هم گفته می شود که قرار است به عنوان نماینده امریکا در افغانستان معرفی شود.

وی افزود: گلبدین حکمتیار رهبر حزب اسلامی هم از چهره های جنجال برانگیز در افغانستان بوده که در جنگ های داخلی نقش برجسته داشته و تا چندی پیش هم در جنگ رویاروی با حکومت قرار داشت و نیروهایش حتی عملیات های انفجاری انجام می داد.

این کارشناس سیاسی عنوان کرد که خلیلزاد با تلاش هایی که صورت گرفت به برنامه صلح پیوست با اینکه امتیازات فراوانی به دست آورد، هیچ تاثیری هم در صلح و ثبات کشور نداشت اما اینکه هیات ها و نمایندگانی از کشورهای مختلف و از جمله امریکا در سفر به کابل دیدارهایی با او دارند آن هم در حالی که از هیچ سمت دولتی برخوردار نیست، بیانگر جایگاه آقای حکمتیار و ارتباطاتش با امریکا و متحدینش است.

مظفری اظهار کرد: از سوی دیگر بر اساس برخی اطلاعات موجود قرار است در آینده نزدیک فردی از حزب حکمتیار جایگزین کریم خلیلی رئیس شورای عالی صلح افغانستان شود. بنابراین دیدار زلمی خلیلزاد با گلبدین حکمتیار می تواند بیانگر روابط پنهانی بین حکمتیار و امریکا باشد.

وی همچنان خاطرنشان کرد: چهره هایی که تاکنون در راس شورای عالی صلح افغانستان قرار داشتند معمولاً چهره های فارسی زبان بوده اند که دستاوردهای بزرگی هم نداشتند. مهمترین دستاورد این شورا در زمان آقای خلیلی بود که توانست گلبدین حکمتیار را به برنامه صلح باورمند کند اما آمدن حکمتیار هم وجهه سمبلیک داشت و به نظر می رسد که در راستای همان روابط پنهانی اش با امریکا و ماموریت هایش بوده است.

به گفته این کارشناس سیاسی در حال حاضر شرایط افغانستان به گونه ای است که تمام اقلیت های قومی از بی عدالتی ها و نادیده گرفتن حقوقشان و نیز توجه به یک قشر و قوم خاص شکایت دارند، نزدیک شدن حکمتیار به دولت و امتیازگیری های گسترده اش در حالی است که شخصیت هایی مانند عبدالله عبدالله، عبدالرشید دوستم، احمد ضیاء مسعود و عده ای دیگر اختلافاتی با رئیس جمهور دارند. و از سوی دیگر گفته می شود که حکمتیار هنوز با مخالفان مسلح حکومت افغانستان و از جمله داعش در ارتباط است.

مظفری بیان داشت: بنابراین در چنین شرایطی وقتی صحبت از مذاکرات با طالبان هم وجود دارد به نظر می رسد که تغییر و تحولاتی در راه است. و اکنون که قرار است فردی از حزب اسلامی در راس شورای عالی صلح قرار بگیرد گمانه ها را به این سمت پیش می برد که در نظر است افرادی از قومی خاص تمام کننده کار در این زمینه معرفی شوند.

وی اضافه کرد: از اینرو دیدار خلیلزاد و حکمتیار هم در راستای همین تصامیم سری امریکا در رابطه با قضایای افغانستان قابل ارزیابی است.