راهپیمایی اربعین و مشکلات مهاجرین افغانستانی
(last modified Wed, 24 Oct 2018 06:31:15 GMT )
عقرب 02, 1397 11:01 Asia/Kabul
  • راهپیمایی اربعین و مشکلات مهاجرین افغانستانی
    راهپیمایی اربعین و مشکلات مهاجرین افغانستانی

همه‌ساله راهپیمایی عظیمی برای بزرگداشت آرمان‌های امام حسین (ع) در روز اربعین به سمت عتبات عالیات مخصوصاً کربلا به راه می‌افتد. بخشی از این زائرین کربلا را افغانستانی‌ها تشکیل می‌دهند که از افغانستان یا ایران در این مراسم همراه ایرانی که بخش بزرگی از این جمعیت را تشکیل می‌دهند، شرکت می‌کنند.

در سال‌های اول این مراسم با استقبال گسترده‌ای روبرو شد و همه علاقه‌مندان به سمت مرزهای غربی ایران به سمت عراق هجوم بردند که کشور عراق در آن زمان به علت کمبود امکانات و ضعف در سیستم ارزیابی و استقبال خارج از گنجایش مرزبانی عراق اکثر افراد بدون شناسایی و غیرمعمول وارد خاک عراق جهت شرکت در راهپیمایی شدند. در سال‌ها توافقاتی بین دولت ایران و عراق جهت تسهیل و قانونمند شدن این ورود به کشور عراق صورت گرفت.

که باعث شد افرادی که دارای مدرک اقامتی در ایران نبودند و فقط در طرح شناسایی شرکت کرده بودند و یا افرادی که پاسپورت نداشتن دارای کارت اقامت بودند بتوانند به‌صورت قانونی وارد خاک عراق شوند.

امسال بالا رفتن نرخ ارز در ایران مشکلات حضور در این مراسم چند برابر کرد. ویزای کشور عراق ۴۱ دلار مشخص‌شده است؛ اما نکته مهم‌تر این است که امسال یک هفته مانده به زمان برگزاری راهپیمایی اربعین اتباع افغانستان اعم از مهاجر و غیر مهاجر نتوانسته‌اند مجوز ورود به کشور عراق را دریافت کنند.

در افغانستان سفارت عراق ویزا صادر نکرده‌اند و بسیاری به امید ویزا گرفتن از سفارت عراق در تهران راهی ایران شده‌اند. دراین‌بین دلالان و شرکت‌های مسافرتی با دادن قول گرفتن ویزا به قیمت‌های گوناگون ۴۵ تا ۶۵ دلار بازار سیاهی را به راه انداخته‌اند.

دراین‌بین افرادی به دفاتر مراجع تقلید در قم و سایر شهر برای گرفتن توصیه‌نامه برای سفارت عراق رجوع کردند؛ که دراین‌بین از قول افراد مراجعه کنند گفته‌شده است که فقط دفتر آیت‌الله حکیم قبول کرده است این توصیه‌نامه‌ها را در روزهای آینده در اختیار برخی از مراجعه‌کنندگان قرار دهد.

مشخص نیست که چرا دولت عراق از دادن ویزا به اتباع افغانستان به‌صورت گسترده خودداری می‌کند؟ برخی از مهاجرین اتباع افغانستان در ایران از نقش کم‌رنگ سفارت افغانستان در تهران و همچنین دولت افغانستان در پیگیری مشکلاتی ازاین‌دست اظهار نارضایتی کرده‌اند. گفته می‌شود امسال اتباع دارای کارت توسط دفاتر کفالت مجوزهای ورود مخصوص دریافت می‌کنند که این مجوزهای هنوز به‌صورت گسترده داده نشده است و حضور افرادی که به‌صورت سرشماری شناسایی‌شده‌اند نیز منتفی است

با توجه به فرصت یک‌هفته‌ای برای شرکت در این مراسم باقی‌مانده است و سرگردانی افراد از وضعیت گرفتن ویزای عراق نگرانی‌های را برای این مهاجرین به وجود آورده است.