ارتش آزاد بلوچستان پاکستان در لیست سیاه
(last modified Wed, 03 Jul 2019 10:22:21 GMT )
سرطان 12, 1398 14:52 Asia/Kabul
  • اقدام سیاسی آمریکا در قرار دادن ارتش آزاد بلوچستان پاکستان در لیست سیاه
    اقدام سیاسی آمریکا در قرار دادن ارتش آزاد بلوچستان پاکستان در لیست سیاه

با تشدید درگیری ها در لیبی،مداخلات خارجی در این کشور افزایش یافته و استفاده از تجهیزات نظامی خارجی و حضور افراد غیر لیبیایی در جنگ کنونی، دامنه بحران را نیز وسعت بخشیده است. در جنگ کنونی نه تنها  رد پای کشورهایی چون امارات و عربستان مشهود است بلکه استفاده از سلاح های آمریکایی اکنون مساله را مهم تر کرده است.

در این راستا، "باب منندز" سناتور ایالت نیوجرسی با اشاره به این که امارات در تحویل موشک های "جاولین" آمریکایی به نیروهای خلیفه حفتر در لیبی نقش دارد، تاکید کرد: "مایک پمپئو"، وزیر امور خارجه آمریکا باید در این باره پرونده تحقیقاتی باز کند و در صورتی که درستی گزارش ها در این باره اثبات شود دولت ترامپ مجبور خواهد شد تا بر اساس قانون، فروش تسلیحات به امارات را متوقف کند.

سخنان منندز در حالی است که سرهنگ "محمد قنونو"سخنگوی دولت وفاق ملی لیبی روز شنبه 29 ژوئن، رژیم امارات را به دخالت در امور لیبی و حمایت نظامی از ژنرال خلیفه حفتر و نیروهایش متهم و فاش کرد در پی آزادسازی شهر استراتژیک "غریان" به دست نیروهای دولت وفاق ملی لیبی از اشغال نیروهای ژنرال حفتر، سلاح‌های پیشرفته آمریکایی و سلاح‌های دیگری کشف شده که روی جعبه‌های آنها نام کشور امارات حک شده است.

موشک هدایت شونده ضدتانک"جاولین"(Javelin)  ساخت آمریکا که واشنگتن به امارات فروخته است، از جمله سلاح‌هایی است که نیروهای دولت وفاق ملی در شهر غریان به غنیمت گرفتند. کشف این محموله ها در شهر غریان در حالی است که بنا بر قطعنامه سازمان ملل متحد فروش هرگونه سلاح به لیبی ممنوع است.

"آنتونیو گوترش" دبیر کل سازمان ملل متحد ضمن تاکید بر اجرای قطعنامه ممنوعیت ارسال سلاح و تجهیزات نظامی به لیبی گفت: گزارش ها نشان می دهند که سلاح و تجهیزات نظامی از طریق دریا به میدان های جنگ در لیبی ارسال می شود و این موضوع سبب نگرانی شدید از درگیری های نظامی در این کشور شده است.

از چهارم آوریل با حمله خلیفه حفتر به طرابلس شرایط سیاسی در لیبی تغییر کرده است. تشدید جنگ داخلی، مداخلات خارجی را در لیبی افزایش داده است. به طوری که بسیاری از شواهد نشان می دهد ژنرال حفتر از حمایت های پنهان و آشکار کشورهایی چون عربستان و امارات برخوردار است و این کشورها در تجهیز نیروها و پشتیبانی نظامی، وی را کمک می کنند.

"علی محمد الشیخی" یکی از فرماندهان اتاق عملیات نیروهای موسوم به ارتش ملی لیبی به فرماندهی ژنرال حفتر در شهر غریان،در این زمینه گفت: افسران اماراتی و فرانسوی با هدف مدیریت عملیات نظامی برای تصرف طرابلس در این اتاق حضور داشتند.

همچنین در تصاویر منتشر شده تعدادی از نظامیان آفریقایی از جمله سودانی ها در کنار نیروهای خلیفه حفتر دیده می شوند .

لیبی با داشتن منابع غنی انرژی، منابع طبیعی همچنین موقعیت خاص در منطقه اکنون بیش از پیش به محل منازعه قدرت های خارجی و سهم خواهی آنها تبدیل شده است. در این میان برخی از کشورها آشکارا با  ارسال سلاح و تجهیزات جنگی وارد منازعه شده اند و برخی چون آمریکا در پشت صحنه حضور دارند، چنانکه تسلیحات آمریکایی کشف شده در غریان دلیلی بر آن است.

"غسان سلامه" فرستاده سازمان ملل متحد در امور لیبی در این باره گفت: باید دید چه کسانی هستند که قطعنامه ممنوعیت ارسال سلاح و قوانین مربوط به حقوق بشر در جنگ را نقض می کنند.

لیبی در حالی روزهای بحرانی را می گذراند که به نظر می رسد سرنوشت این کشور در گرو قطع مداخلات خارجی، استقلال نیروهای سیاسی داخلی و انجام گفت وگو برای دستیابی به راه حل سیاسی است.