دیوان لاهه به پرونده اشغالگری رژیم صهیونیستی رسیدگی میکند
دیوان بینالمللی دادگستری، عالیترین نهاد دادرسی سازمان ملل متحد، رسیدگی به پرونده رژیم اسرائيل در زمینه ۵۷ سال اشغال سرزمینهای فلسطینی را آغاز کرد.
به گزارش رادیو دری، دیوان بینالمللی دادگستری، عالیترین نهاد دادرسی سازمان ملل متحد، قرار است اقدامات رژیم صهیونیستی را بعد از سال ۱۹۶۷ مبنی بر غصب سرزمین های فلسطینی، دگرگونی ترکیب جمعیتی، جایگاه بیتالمقدس و دیگر اقدامات فراقانونی این رژیم در ۵۷ سال اشغال، بررسی کند.
جلسات استماع برنامهریزیشده در دیوان بینالمللی لاهه به مدت شش روز از دوشنبه گذشته با حضور ۱۵ قاضی آغاز شد و نمایندگان کشورهای زیادی در آن شرکت کردند.
این دادگاه به درخواست سازمان ملل متحد تشکیل میشود؛ درخواستی که در واپسین روز سال ۲۰۲۲ در چارچوب قطعنامهای در مجمع عمومی سازمان ملل، با ٨٧ رای موافق به تصویب رسید.
رژیم صهیونیستی ایالات متحده و ۲۴ عضو دیگر مجمع عمومی سازمان ملل به این قطعنامه رای منفی دادند و ۵۳ کشور از جمله فرانسه هم از رای دادن به آن خودداری کردند.
این قطعنامه از دیوان لاهه میخواهد تا «علاوه بر موضوع اشغال مستمر و دگرگونی ترکیب جمعیتی، جایگاه بیتالمقدس و قوانین و اقدامهایی را که رژیم صهیونیستی از بعد از سال ۱۹۶۷ در این سرزمینها انجام داد» هم بررسی کند.
قطعنامه سازمان ملل همچنین از دیوان بینالمللی دادگستری میخواهد تا در مورد آثار سیاستها و اقدامهای رژیم صهیونیستی «بر وضعیت حقوقی اشغال» و پیامدهای حقوقی ناشی از آن برای تمامی کشورها و سازمان ملل متحد نظر بدهد و در عین حال از رژیم صهیونیستی نیز میخواهد شهرکسازی را متوقف کند.
به گفته تیم حقوقی فلسطین که در جلسات دادگاه حضور دارد، «اشغالگری رژیم اسرائیل غیرقانونی است» زیرا سه اصل کلیدی حقوق بینالملل را نقض کرده است.
آنها میگویند که رژیم صهیونیستی با الحاق بخشهای وسیعی از سرزمینهای فلسطینی، ممنوعیت اشغال سرزمینها را نقض کرده، حق تعیین سرنوشت فلسطینیها را زیر پا گذاشته و نظامی مبتنی بر «تبعیض نژادی و آپارتاید» را بر آنها تحمیل کرده است.
دیوان بینالمللی دادگستری جنوری ۲۰۲۴ در جریان رسیدگی به پرونده شکایت آفریقای جنوبی، رژیم صهیونیستی را ملزم کرد برای «جلوگیری از نسلکشی» در جنگ با حماس در غزه تمام توانش را به کار بگیرد.
نیکاراگوئه از کشورهای حامی رژیم اسرائیل به دیوان لاهه شکایت کرد