سیاست عربستان ؛ حمایت از تروریسم و به آشوب کشاندن منطقه
(last modified Sun, 08 Jan 2017 11:42:10 GMT )
جدی 19, 1395 16:12 Asia/Kabul
  • سیاست عربستان ؛ حمایت از تروریسم و به آشوب کشاندن منطقه

"عربستان سعودی از جمله بازیگرانی است که اصلاح رفتار آن برای صلح و آرامش جهانی ضروری است . "

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در واکنش به اظهارات وزیر دفاع و جانشین ولیعهد عربستان ضد ایران با تاکید براین نکته افزود ؛ عربستان با حمایت از گروه‌های تکفیری و تروریستی منطقه را به آشوب کشانده است.

بهرام قاسمی با اشاره به ادعای  محمد بن سلمان  ، خاطر نشان کرد : عربستان سعودی در حالی ایران را به حمایت از تروریسم  و افراط گرایی متهم می کند  که خود  مسبب جنایات خونین ضد مردم سوریه، عراق و یمن به شمار می رود و به خاطر همسویی و همدستی با رژیم صهیونیستی مرتکب خیانت به مسلمانان به ویژه جهان عرب و آرمان فلسطین شده است. سخنگوی وزارت امور خارجه ایران  تصریح کرد  ،اظهارات وزیر دفاع سعودی نوعی فرافکنی نسبت به  افشاگری های اطلاعاتی بوده که در چند روز اخیر نیز شاهد انتشار یکی از این گزارش های مستند  مبنی بر حمایت عربستان از گروه های تروریستی بوده ایم .

اظهارات محمد بن سلمان  درمصاحبه با نشریه فارین افرز ، نشان می دهد که وی دچار نوعی توهم  سیاسی  شده است .  اکنون نزدیک به  دو سال از به قدرت رسیدن ملک سلمان در عربستان  و تغییرات بنیادین در هیئت حاکمه این کشور از جمله انتصاب وی به عنوان وزیر دفاع و جانشین ولیعهدمی گذرد . این شاهزاده سعودی اکنون ازدریچه تفکرات خود ، ایران را عامل گرفتاری های منطقه می داند واین دید گاه موهوم را در  چارچوب  "ایدئولوژی های بدون مرز- بی ثباتی - و تروریسم " مطرح کرده است  . این اظهارات درشرایطی مطرح  می شود که عربستان  درسه عنصراصلی ثبات در حاکمیت ؛ یعنی ، پویایی سیاسی ؛ اقتدار در حوزه امنیتی و داشتن اقتصادی سالم  به شدت دچار چالش شده است و تا زمانیکه در صدد اصلاح روش و رفتارخود برنیاید در باتلاقی که خود بوجود آورده است ،بیشتر فرو خواهد رفت .  

ایران براساس  اصول و موازین سیاست خارجی خود هیچگونه دشمنی و یا رقابت غیر سازنده با عربستان ندارد ؛ اما عربستان به ویژه پس از درگذشت ملک عبدالله - پادشاه پیشین عربستان - دوره ای  پرتنش از روابط  با ایران را  کلید زده و دامنه این تنش سازی را به حوزه امنیت جمعی  کشانده است . عربستان  در سوریه از گروه های جنگ سالار و گروه های شناخته شده تروریستی  حمایت می کند  و در یمن  وارد جنگی  ویرانگر و بی حاصل شده است . در بحرین نیز سعودی ها  شریک  سرکوب اعتراضات مدنی مردم این کشور شده اند . نقش تقابلی عربستان در حوزه نفت و  کارشکنی در سازمان اوپک  نیز آثار منفی خود را بر جای گذاشته است  .حاکمان ریاض در حوزه داخلی نیز سیاست مشت آهنین را در پیش گرفتند ؛ سیاستی که با اقدامات جنون آمیز همچون اعدام شیخ باقر النمر؛ روحانی برجسته مسلمان درعربستان   و سرکوب مخالفان  ادامه یافت و با  بی تدبیری دراداره مناسک حج  به جان باختن  بیش از 7هزار تن از زائران خانه خدا منجر شد.   در چنین وضعیتی حاکمان بی تجربه آل سعود تصور می کنند با فرافکنی  و  متهم کردن ایران به ایجاد بی ثباتی در منطقه می توانند با  لفاظی های موهوم و اظهارات بی پایه خود  به سیاست رنگ باخته و سوخته آل سعود جان دوباره ای بدهند .