پیامدهای تداوم جنایات آل سعود در یمن
https://parstoday.ir/dari/news/west_asia-i27217
تشدید جنایات رژیم آل سعود علیه مردم یمن ، انعکاس گسترده ای در گزارشهای ارائه شده از سوی نهادهای داخلی و بین المللی داشته است .
(last modified 2023-09-27T10:49:12+00:00 )
جدی 27, 1395 23:01 Asia/Kabul
  • پیامدهای تداوم جنایات آل سعود در یمن

تشدید جنایات رژیم آل سعود علیه مردم یمن ، انعکاس گسترده ای در گزارشهای ارائه شده از سوی نهادهای داخلی و بین المللی داشته است .

در این زمینه مرکز پزوهشهای اقتصادی یمن از وضعیت وخیم  هشتاد درصد مردم یمن خبر داده است  . دید بان حقوق بشر نیز از روند فزاینده کشتار غیرنظامیان  یمن توسط عربستان ابراز نگرانی کرده است . گزارشهای روزهای اخیر درباره جنایات آل سعود ، افکار عمومی را متوجه پیامدهای هولناک استفاده عربستان از بمب‌های خوشه‌ای و فسفری علیه مردم یمن کرده  است .  

 استفاده عربستان از تسلیحات ممنوعه اهدایی غرب ، موجب بروز اختلالات شدید پوستی  و تومورهای بدخیم بر بدن قربانیان یمنی  به ویژه  کودکان شده است. آنچه زمینه تداوم جنایات آل سعود در یمن و کشتار مردم مظلوم این کشور را فراهم ساخته است ، سهل انگاری  مقامات سازمان ملل در برابر عربستاناست . به عنوان مثال بان کی مون ، دبیر کل سابق  سازمان ملل با خارج کردن عربستان از لیست ناقضان حقوق کودکان  ، نقش عمده ای درتداوم گستاخی های عربستان و تداوم جنایاتش در یمن داشت  .

این نهاد به اصطلاح حافظ صلح و امنیت جهانی در انجام وظایفش به جای این که از مردم یمن حمایت کند  ، تحت تاثیر لابی سعودی ها تغییر موضع داد و تجاوزگری ها و جنایات آل سعود را نادیده گرفت ، درحالیکه غیرنظامیان اعم از زنان ، کودکان و مردان همچنان قربانیان اصلی جنایات هولناک آل سعود علیه یمن هستند. صرفنظر از اختلاف زیادی که میان آمارهای سازمان ملل و منابع یمنی و محافل حقوقی بین المللی وجود دارد و شمار کشته ها در آمار سازمان ملل تقریبا نصف آمار منابع یمنی است، با همین آمار نیز عربستان مرتکب جنایت جنگی ، جنایت علیه صلح و جنایت علیه بشریت شده است.

 در چنین شرایطی یکی از مهمترین اقدامهایی که سازمان ملل می تواند علیه عربستان سعودی انجام دهد ، ارجاع پرونده آل سعود به دیوان کیفری بین المللی به دلیل ارتکاب جنایت علیه بشریت ، جنایت جنگی و جنایت علیه صلح است.در اساسنامه دیوان تصریح شده است که ارتکاب این جنایت های سه گانه ، سبب لغو مصونیت مقامات دولتها می شود.با توجه به اینکه عربستان سعودی اساسنامه دیوان کیفری بین المللی را امضا نکرده است ، این اقدام باید از طریق دبیر کل سازمان ملل یا شورای امنیت انجام شود.

البته بعید است شورای امنیت سازمان ملل  پرونده جنایتهای آل سعود را به دیوان کیفری بین المللی ارجاع دهد زیرا برخی از اعضای دائم این شورا به خصوص آمریکا از حامیان جنگ عربستان علیه یمن هستند.در چنین شرایطی نگاهها به دبیر کل جدید سازمان ملل یعنی آنتونیو گوترس معطوف شده است تا با توجه به وعده هایی که در خصوص فعال تر کردن سازمان ملل در عرصه بین المللی داده است ، با اتخاذ تدابیر قاطع علیه رژیم متجاوز عربستان ، گامی جدی در پایان دادن به فجایع آل سعود دریمن   بردارد .