تعویق رای‌گیری شورای امنیت درباره قطعنامه ضد‌ ایرانی آمریکا
(last modified Wed, 12 Aug 2020 03:21:13 GMT )
اسد 22, 1399 07:51 Asia/Kabul
  • تعویق رای‌گیری شورای امنیت درباره قطعنامه ضد‌ ایرانی آمریکا

نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد روز سه‌ شنبه  از تعویق یک هفته‌ای رای‌گیری درباره قطعنامه پیشنهادی این کشور برای تمدید تحریم های تسلیحاتی ایران در شورای امنیت سازمان ملل متحد خبر داد.

به گزارش خبرگزاری فارس، "کلی کرافت" Kelly Craft  در مصاحبه با شبکه سعودی العربیه اعلام کرد، قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران هفته آینده در شورای امنیت به رأی گذاشته خواهد شد.

"کرافت" پس از ناکام ماندن تلاش های آمریکا  برای جلب نظر اعضای شورای امنیت به ویژه چین و روسیه درخصوص تمدید تحریم های تسلیحاتی ایران مدعی شد، اعضای شورای امنیت باید بین رأی دادن به قطعنامه تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران و «حمایت از ناامنی» یک گزینه را انتخاب کنند.

دولت آمریکا امروز سه‌شنبه قرار بود قطعنامه‌ای را که خواستار تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران است در شورای امنیت به رأی بگذارد.

با نزدیک شدن موعد لغو تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل متحد علیه ایران که بخشی از قطعنامه 2231 شورای امنیت است، آمریکایی ها  تلاش هایشان برای جلوگیری از اتمام این تحریم‌ها را دوچندان کرده‌اند.

آمریکا با وجود آنکه دو سال پیش رسما و بدون توجه به قطعنامه 2231 شورای امنیت از برجام خارج شده، در تفسیر حقوقی جدید مدعی است که براساس مفاد این قطعنامه همچنان یکی از مشارکت کنندگان در برجام است و در این چارچوب حق دارد که از ساز وکارهای مطرح در این توافق از جمله مکانیسم ماشه برای بازگشت تحریم های ایران استفاده کند.

ادعایی که با واکنش صریح روسیه و چین مواجه شده است.

دفتر نمایندگی دائم چین در سازمان ملل اخیرا با تأکید بر اینکه آمریکا با خروج از برجام تعهدات خود ذیل قطعنامه 2231 شورای امنیت را زیر پا گذاشته، اعلام کرد، آمریکا هیچ حقی برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران ندارد چه برسد به اینکه بخواهد ساز و کار بازگشت خودکار تحریم‌ها را فعال کند.

وزارت خارجه روسیه نیز تاکید کرده است، آمریکا نمی‌تواند از قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل برای تمدید تحریم های تسلیحاتی ایران استفاده کند.

"دونالد ترامپ" رئیس جمهور آمریکا، می 2018 به طور یکجانبه با نقض تعهدات واشنگتن ذیل برجام کشورش را از این توافق بین المللی خارج و بازگشت تحریم‌های هسته‌ای را اعلام کرد.

این اقدام ترامپ با محکومیت گسترده داخلی و بین المللی مواجه شده است.