سازمان ملل: کمکی برای توزیع در باریکه غزه باقی نمانده است
دفتر هماهنگی حقوق بشر سازمان ملل متحد در فلسطین (اوچا) نسبت به جلوگیری از ورود کمک های بشر دوستانه به باریکه غزه هشدار داد و اعلام کرد، چیزی برای توزیع در این منطقه باقی نمانده است.
به گزارش رادیو دری، دفتر هماهنگی حقوق بشر سازمان ملل متحد در فلسطین (اوچا) در صفحه خود در شبکه اجتماعی "ایکس" نوشت: وضعیت آب و فاضلاب در باریکه غزه به سرعت رو به وخامت است و با ممنوعیت ورود کمکهای بشر دوستانه به این منطقه، مردم تنها میتوانند برای برطرف کردن نیازهای خود به دنبال غذا و مایحتاج شان زیر آوارها و درون زبالهها باشند.
پیشتر نیز فرحان حق، معاون سخنگوی سازمان ملل درباره وضعیت غزه گفته بود که دفتر هماهنگی امور بشردوستانه (OCHA) میگوید که چند روزی است که گذرگاهها به سمت جنوب غزه بسته شدهاند و دسترسی آنها ناامن و از نظر لجستیکی قابل دوام نیست.
این مقام سازمان ملل همچنین افزوده بود: اوچا می گوید که وضعیت در کرانه باختری رود اردن از جمله بخش شرقی شهر قدس، در بحبوحه خشونت مستمر نظامیان اسرائیلی و شهرک نشینان، تخریب اموال غیرنظامیان و آوارگی بیشتر، همچنان نگران کننده است.
درهمین ارتباط،«ینس لائرکه» سخنگوی آژانس کمکهای بشردوستانه سازمان ملل نیز هفته گذشته در جریان یک نشست خبری در ژنو، سوئیس گفت که در شرایطی که باریکه غزه در آستانه قحطی قرار دارد، رژیم اسرائیل مانع از ورود کاروانهای کمکهای غذایی به این منطقه می شود.
سخنگوی آژانس کمکهای بشردوستانه سازمان ملل همچنینن به خبرنگاران گفته بود که ممانعت از حرکت کاروانهای غذایی که باید بهویژه به سمت شمال غزه میرفتند، یعنی جایی که 70 درصد مردم آن با قحطی روبرو هستند، سه برابر بیشتر از ممانعت از حرکت سایر کاروانهای حاوی کمکهای بشردوستانه بوده است.
ارتش رژیم صهیونیستی 18 ثور 1403 (هفتم مه 2024) با حمله زمینی به شهر رفح واقع در جنوب باریکه غزه، گذرگاه بین غزه و مصر که از مهمترین گذرگاهها برای ورود کمکهای بشردوستانه به این منطقه محسوب می شود را مسدود کرد. این عملیات تنها ساعاتی پس از آن آغاز شد که جنبش حماس اعلام کرد که پیشنهاد آتش بس مصر و قطر را پذیرفته است، اما رژیم صهیونیستی نپذیرفت .