امضای پیمان منع تسلیحات هستهای در سازمان ملل
نزدیک به 50 کشور جهان پیمان جدید منع تسلیحات هستهای را امضاء کردند.
پیمان جدید منع تسلیحات هستهای سرطان گذشته توسط 122 کشور از جمله جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد تصویب شده بود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، با بالا گرفتن تنش درشبه جزیره کره، نزدیک به 50 کشور و در صدر آنها برزیل روز چهارشنبه در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک ،پیمان جدید منع تسلیحات هستهای را امضا کردند که بعد از 90 روز به اجرا گذاشته می شود.
هیچ یک از 9 کشور دارای سلاح های هسته ای در تصویب پیمان جدید منع تسلیحات هستهای مشارکت نکردند و سه کشور دارای تسلیحات هسته ای عضو ناتو یعنی بریتانیا، فرانسه و آمریکا اعلام کردند، علاقه ای به مشارکت در این زمینه ندارند.
در همین حال ،سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) معاهده منع تسلیحات هسته ای را غیر واقع بینانه خواند و هشدار داد ،ممنوعیت تسلیحات هسته ای از طریق پیمانی که هیچ یک از کشورهای دارای سلاح هسته ای در آن مشارکت ندارند، موثر نیست و به کاهش زرادخانه های هسته ای کمکی نمی کند.
به موجب پیمان جدید منع تسلیحات هستهای، کشوری که دارنده سلاح هسته ای است و به عضویت این پیمان در می آید، باید زرادخانه هسته ای و تمامی تاسیسات مرتبط با آن را طی یک مهلت زمانی مشخص منهدم کند.
هدف اصلی پیمان منع تسلیحات هستهای، ایجاد هنجار حقوقی برای بدنام کردن دارندگان سلاح هسته ای و اعمال فشار سیاسی برای اجرای تعهدات خلع سلاح هسته ای است.