مسلمانان بزرگترین قربانیان تروریسم در جهان
از حملات یازدهم سپتامبر تاکنون، انگشت اتهام جهان به سمت مسلمانان دراز شده است. انسان هایی که تنها به جرم مسلمان بودن، تروریست نامیده می شوند و خود بزرگترین قربانیان تروریسم هستند.
اگرچه ظهور و بروز گروهک های افراطی و ارتکاب جنایات وحشتناک و غیر انسانی آنها توسط عده ای مسلمان نما که بویی از ابتدایی ترین اصول و اعتقادات اسلامی نبرده اند، اکنون در زیر پرچم اسلام و برای مخدوش کردن این دین صلح آمیز و انسانی در حال وقوع است. اما تروریسم بین المللی از اروپا و خشونت های اروپاییان به سایر نقاط دنیا صادر شد. تأکید معنادار غربی ها بر مقوله تروریسم در سال های اخیر و انتساب هرگونه حادثه تروریستی به مسلمانان نباید موجب غفلت از علل و عاملان حوادث تروریستی در طی سال های قبل از 11 سپتامبر شود. سالهایی که به گواهی آمار موجود تعداد حوادث تروریستی اش بسیار بیشتر از دوره زمانی پس از 11 سپتامبر 2001 می باشد. به عنوان مثال، در طی سال های 1968 تا 1992 هر ساله بطور متوسط تعداد 317 عملیات تروریستی بین المللی به وقوع پیوسته است. فقط در اروپا بین سال های 1950 تا 1991، تعداد 6151 فقره عملیات تروریستی رخ داده است.
پیش از آغاز دوره جنگ سرد، تروریسم ایدئولوژیک، که در قالب چپ رادیکال و راست رادیکال (کمونیسیم، فاشیسم و نازیسم) و در زمان جنگ سرد در شکل کاپیتالیسم و کمونیسم خودنمایی می کرد، موجب مرگ هزاران انسان بی گناه گردید. بر اساس آماری که توسط خود غربی ها ارائه شده است، نازی ها به رهبری آدولف هیتلر بین سال های 1933 تا 1945، بالغ بر 20 میلیون نفر را قربانی عقاید و ایدئولوژی افراطی خویش نمودند. در حالی که یک میلیون نفر از این کشته ها زیر 18 سال و عمدتاً کودک بودند.
فاشیسم نیز به رهبری بنیتو موسولینی، 300 هزار نفر را به کام مرگ فرستاد. کمونیسم به رهبری استالین 20 میلیون نفر را قربانی خواسته های غیر انسانی خود کرد. کاپیتالیسم نیز به سرکردگی امریکا، با انجام عملیات های تروریستی توسط مأموران سیا به طور مستقیم و ارسال اسلحه و آموزش های نظامی به گروه های ضدانقلاب و جنبش های ضدکمونیستی به صورت غیر مستقیم از عملیات های تروریستی آنها حمایت می نمود.
در دوران جنگ سرد نیز با حمایت های ابرقدرت غرب به رهبری ایالات متحده امریکا و ابرقدرت شرق با سردمداری اتحاد جماهیر شوروی حمایت از ترور و عملیات های تروریستی در جهان با شعار حمایت از آزادی، مبارزه با کمونیسم، حمایت از طبقه کارگر و ... ادامه داشت. به عنوان مثال جنگ امریکا با ویتنام، جنگ شوروی با افغانستان که منجر به مرگ هزاران زن و کودک بی گناه شدند، همه در همین زمینه قابل تفسیر می باشند.
اما وقوع ترور و حمایت از تروریسم در غرب فقط به سال های جنگ سرد محدود نمی شود؛ بلکه پس از پایان جنگ سرد نیز شاهد تروریسم قومی – ملی در اروپا و بالکان می باشیم. قربانیان این جنگ بیشتر زنان و کودکان بودند. در این جنگ ۳۰۰ هزار غیرنظامی کشته و هزاران زن مورد تجاوز قرار گرفتند. در ۱۱ جولای ۱۹۹۵ ارتش صرب با ورود به شهر سربرنیتسا هشت هزار تن از مسلمانان این شهر را قتل عام کرد. این کشتار در حالی بود که سازمان ملل این منطقه را منطقه امن و تحت کنترل نیروهای بین المللی اعلام کرده بود.
این روزها نیز در پروژه جدید به نام مبارزه با تروریسم و در قالب شعارهای آزادی و حقوق بشر میلیون ها مسلمان در خشونت و کشتار قرار گرفته اند.
بررسی آمارهای حملات تروریستی انجام شده در اقصی نقاط جهان طی بیش از ۱۰ سال گذشته نشان میدهد که حدود ۶۰ درصد حملات تروریستی در مناطق مسلماننشین رخ داده و تقریبا بیش از سهچهارم قربانیان و جانباختگان ساکنان مناطق عمدتا مسلماننشین بودهاند.
گزارشها و اطلاعات منتشر شده «کنسرسیوم ملی مطالعه و واکنش به تروریسم» که از سوی وزارت امنیت داخلی ایالات متحده و مرکز فناوری دانشگاه مریلند آمریکا مدیریت میشود، توزیع جغرافیایی محل وقوع حوادث تروریستی و «قربانیان» آن را طی سالیان گذشته نشان می دهد. آمارهای به دست آمده نشان میدهد که در سال 2015 میلادی هرچند در 92 کشور حملاتی تروریستی رخ داده است، اما بیش از 55 درصد موارد آنها در پنج کشور عراق، افغانستان، پاکستان، هند و نیجریه رخ داده است. همچنین بیش از 74 درصد تمامی مرگ و میرهای ناشی از حملات تروریستی مربوط به پنج کشور عراق، افعانستان، نیجریه، سوریه و پاکستان بوده است.در این سال، بیشترین تعداد قربانیان عملیات تروریستی شهروندان کشورهای عراق با 6932، افغانستان با 5292، نیجریه با 4886، سوریه با 2748 و پاکستان با 1081 نفر بودهاند. در خصوص نیجریه، لازم است به این نکته اشاره شود که مسلمانان حدود نیمی از جمعیت این کشور را تشکیل میدهند، با این حال اغلب قریب به اتفاق عملیات تروریستی در این کشور از سوی گروه بوکوحرام و در مناطق شمالی این کشور که عمدتا مسلماننشین هستند رخ میدهند.
بررسیهای نشان میدهد که از نظر توزیع محل وقوع حملات تروریستی، بیش از 63 درصد حملات تروریستی کل جهان، در کشورها و مناطق عمدتا مسلماننشینِ عراق، افغانستان، پاکستان، نیجریه، مصر، بنگلادش، سوریه و لیبی رخ دادهاند و کمتر از 37 درصد سهم دیگر نقاط جهان بوده است. از نظر تعداد کشتهشدگان طی عملیات تروریستی هم بیش از 78 درصد قربانیان از ساکنان مناطق عمدتا مسلماننشین عراق، افغانستان، پاکستان، نیجریه، مصر، بنگلادش، سوریه و لیبی بودهاند و کمتر از 22 درصد قربانیان در دیگر نقاط جهان ساکن بودهاند.
اگر به مجروحان نگاهی بیاندازیم، بیش از 77 درصد آنها نیز از کشورها و مناطق عمدتا مسلماننشین عراق، افغانستان، پاکستان، نیجریه، مصر، بنگلادش، سوریه و لیبی بودند، در حالی که تنها حدود 23 درصد آنها از دیگر نقاط جهان بودهاند.
گزارشها نشان میدهند که در سال 2014 میلادی هرچند در 95 کشور حملاتی تروریستی رخ داده است، اما بیش از 60 درصد موارد آنها در پنج کشور عراق، پاکستان، افغانستان، هند و نیجریه رخ داده است. همچنین بیش از 78 درصد تمامی مرگ و میرهای ناشی از حملات تروریستی مربوط به پنج کشور عراق، نیجریه، افغانستان، پاکستان و سوریه بوده است.در این سال، بیشترین تعداد قربانیان عملیات تروریستی شهروندان کشورهای عراق با 9929،، نیجریه با 7512، افغانستان با 4505، پاکستان با 1757 و سوریه با 1698 نفر بودهاند.
بررسیها نشان میدهد که از نظر توزیع محل وقوع حملات تروریستی، بیش از 57 درصد حملات تروریستی کل جهان، در کشورها و مناطق عمدتا مسلماننشینِ عراق، پاکستان، افغانستان، نیجریه و سوریه رخ دادهاند و کمتر از 43 درصد دیگر آنها سهم دیگر نقاط جهان بوده است. از نظر تعداد کشتهشدگان طی عملیات تروریستی هم بیش از 77 درصد قربانیان نیز از ساکنان کشورها و مناطق عمدتا مسلماننشینِ عراق، پاکستان، افغانستان، نیجریه و سوریه بودهاند و کمتر از 23 درصد قربانیان در دیگر نقاط جهان ساکن بودهاند. اگر به مجروحان نگاهی بیاندازیم، بیش از 75 درصد آنها از کشورها و مناطق عمدتا مسلماننشینِ عراق، پاکستان، افغانستان، نیجریه و سوریه بودند، در حالی که تنها کمتر از 25 درصد آنها از دیگر نقاط جهان بودهاند.
دادههای موجود نشان میدهند که در سال 2013 میلادی 57 درصد حملات تروریستی، 66 درصد قربانیان و 75 درصد مجروحان حملات تروریستی مربوط به سه کشور عراق، پاکستان و افغانستان بوده است. در این سال، بیشترین تعداد قربانیان عملیات تروریستی، شهروندان کشورهای عراق با 6378، افغانستان با 3111 و پاکستان با 2315 نفر بودهاند. بررسیها نشان میدهد که از نظر توزیع محل وقوع حملات تروریستی، بیش از 67 درصد حملات تروریستی کل جهان، در کشورها و مناطق عمدتا مسلماننشین عراق، پاکستان، افغانستان، نیجریه، یمن، سوریه و سومالی رخ دادهاند و کمتر از 33 درصد سهم دیگر نقاط جهان بوده است.
از نظر تعداد کشتهشدگان طی عملیات تروریستی هم بیش از 86 درصد قربانیان از ساکنان مناطق عمدتا مسلماننشینِ عراق، پاکستان، افغانستان، نیجریه، یمن، سوریه و سومالی بودهاند و کمتر از 14 درصد قربانیان در دیگر نقاط جهان ساکن بودهاند. اگر به مجروحان عملیات تروریستی در گستره جهانی نگاهی بیاندازیم، بیش از 82 درصد آنها از کشورها و مناطق عمدتا مسلماننشینِ عراق، پاکستان، افغانستان، نیجریه، یمن، سوریه و سومالی بودند، در حالی که تنها حدود 17 درصد آنها از دیگر نقاط جهان بودهاند.
گزارش «مرکز ملی ضدتروریسم ایالات متحده» بیانگر این است که طی سالهای 2007 تا 2011 بیش از 80 درصد قربانیان حملات تروریستی مسلمان بودند. در این گزارش که در سال 2012 منتشر شده است، آمده است: «اگر تعلق مذهبی در نظر گرفته شود، مسلمانان بین 82 تا 97 درصد قربانیان تروریسم را طی 5 سال اخیر تشکیل دادهاند.»
همچنین در گزارش سال 2009 مرکز ملی ضدتروریسم ایالات متحده مستقر در آکادمی نظامی وستپوینت آمریکا آمده است که مسلمانان بیش از 7 برابر غیرمسلمانان قربانی حملات القاعده بودهاند. به غیر از آن، سازمان ملل نیز در سال 2014 گزارش داد که مسلمانان بزرگترین قربانیان داعش در عراق هستند.
در سال 2013 نیز «کنسرسیوم ملی مطالعات تروریسم» و «مرکز دادگان جهانی تروریسم» در دانشگاه مریلند آمریکا در گزارش مشترک خود اعلام کردند که طی سالهای 2004 تا 2013 میلادی، حدود نیمی از حملات تروریستی و 60 درصد قربانیان حملات تروریستی در سه کشور عراق، افغانستان و پاکستان رخ داده است، سه کشوری که اغلب جمعیت آنها را مسلمانان تشکیل میدهند.
بیش از یک دهه می شود که در رسانه های جهانی هرجا سخن از تروریسم است، کلمه مسلمان مکررا در کنار آن قرار می گیرد، گویی بیش از آنکه کشتار انسانهای بیگناه و جنایات انجام شده مهم باشد، دین و مذهب مرتکب آن اهمیت دارد. اما نکته جالب آنست که بیشترین قربانیان تروریسم در جهان مسلمانان هستند.