بررسی مطبوعات چاپ کابل 5 حمل 1396
"بی سوادی بحران خاموش در افغانستان" ،"مردم باید کیفیت تغییرات در پولیس کابل را احساس کنند" و " پیامد های حادثه ی لندن ، اشتباهات انگلیس در برابر تروریسم " عناوین سرمقاله روزنامه های مهم چاپ کابل است که در ادامه میخوانید:
"بی سوادی بحران خاموش در افغانستان" عنوان سرمقاله ی روزنامه ی افغانستان است که در آن چنین امده است :
در یک و نیم دهه گذشته اگرچه پیشرفت های چشمگیری در زمینه معارف صورت گرفته است؛ ولی بازهم در کیفیت معارف توجه جدی صورت نگرفته است. سطح آموزش در مکاتب پایین و دارای کاستی های فراوان می باشد و دانش آموزان به همین دلیل از رشد مطلوب برخوردار نیستند.
نویسنده می افزاید :
نا امنی و بیکاری افراد تحصیل کرده و فساد در دستگاه های دولتی و عدم توجه به بالا بردن سطح کیفی معارف سبب گردیده که ما امروز نه تنها در مکاتب که در دانشگاهها نیز با مشکل روبرو باشیم. چون افرادی که به تحصیلات عالی راه پیدا می کنند، قدرت درک و فهم دروس دانشگاهی را ندارند و به این خاطر ناچارند که برای گذراندن دوره تحصیل شان به ابزارهای غیر قانونی متوسل شوند که این مسأله پدیده های رشوه و فساد را در نهادهای تعلیمی و اکادمیک کشور تقویت کرده است.
"مردم باید کیفیت تغییرات در پولیس کابل را احساس کنند" عنوان سرمقاله ی روزنامه ی ماندگار است که در آن چنین آمده است :
در آستانۀ سال ۱۳۹۶ و چند روز قبل از فرارسیدن نوروز، وزرات داخله تغییراتی را در پولیس کابل ایجاد کرده بود و حالا امیدواری به وجود آمده است که این تغییرات بتواند در بهتر شدن کیفت امنیت شهر کمک کند. کابل از ولایتهایی است که جرایم جنایی در آن بیداد میکند. در کنار این که تهدیدات امنیتی سازمان یافته نیز خواب را از مردم روبوده است، کوچه و پس کوچه شهر از ترس دزدان آدمکش و آدمربابان به وحشتکده تبدیل شده است. نه تنها شب که روز روشن هم افراد یا به قتل میرسند یا ربوده میشوند. نمونه آن حمله افراد مسلح غیر مسوول بر افراد عادی در نزدیکی های نوروز و در روز روشن در منطقه خیرخانه بوده است که در نتیجه دو نفر کشته شده بودند و چند تن دیگر زخم برداشته بودند.
ماندگار می افزاید :
اگر وضعیت از لحاظ اقتصادی و سیاسی بدتر شود و ناامنی افزایش یابد، فعالیتهای جنایتکارانه نیز افزایش بیشتر میابد و اینگونه زندگی مردم بیشتر تهدید میشود و امنیت روانی خانوادهها به شدت کاهش میابد.
حالا که تغییراتی در سطح مقامات پولیس در شهر کابل به وجود آمده است، به وضعیت موجود باید پایان داده شود و باید مردم تاثیر این تغییرات را مشاهده کنند. ترس و دلهره ای که در این شب و روز مردم را زیر گرفته است باید با اقدامات لازم پولیس رفع شود.
نهادهای کشفی و امنیتی کشور به خصوص پولیس ملی باید در برابر این جرایم فعال و نهادهای قضایی کشور باید بسیار جدی و قانونی در زمینه اقدام کنند.
البته جرم و حتا جنایت به عنوان پدیدههای منفی در جامعه وجود میداشته باشد و به گونۀ قطعی نمیتوان آن را از بین برد و به کلی از یک جامعه محو کرد، ولی میتوان اقداماتی را در نظر گرفت که وقوع آنرا به حد اقل رساند. همین که وزارت داخله کشور و ریاست امنیت ملی در این بخشها توجه کنند و برنامهیی برای مبارزه با آن داشته باشند، بدون شک که بی تاثیر نیست.
و به سراغ رونامه ی انصار می رویم که در سرمقاله ای تحت عنوان " پیامد های حادثه ی لندن ، اشتباهات انگلیس در برابر تروریسم "چنین نوشته است :
تروریسمی که امروز دامن گیر قدرتهـای اروپایی همچون فرانسه و انگلیس شده، در حقیقت بر اثر اشتباهات خود رهبران غربی بوده و انعکاس اعمال آنها در برابر تروریسم بین المللی است.
وقوع حمله تروریستی اخیر در لندن، ذهن بسیاری از مقامات امنیتی و سیاسی انگلیس و اتحادیه اروپا را مشغول و به عبارتی بهتر، مغشوش ساخته است.
این حادثه درست در سالروز وقوع حملـات تروریستی بروکسل در سال گذشته (۲۰۱۶) به وقوع پیوست. آنچه مسلم است اینکه وقوع حادثه تروریستی لندن، توان نیروهای امنیتی انگلیس در مبارزه با تروریسم را به چالش کشیده است زیرا این حادثه درست در مکانی رخ داد که به طور طبیعی، بیشترین تمهیدات امنیتی برای حفاظت از آن به کار گرفته میشود. شاید از این پس، خانه شماره ده خیابان داونینگ استریت یعنی محل زندگی نخست وزیر انگلیس نیز از تهدیدات تروریستی مصون نباشد
انصارمی افزاید :
حمایت تسلیحاتی از عربستان سعودی در بمباران یمن، تقویت گروههای تندرو و تکفیری در منطقه، ارائه آموزشهای خاص به پلیس بحرین برای سرکوب مردم محصول عملکرد دولت انگلیس در قبال تحولات منطقه بوده است. همان گونه که مشاهده میشود، دولت انگلیس با اشتباهات عملکردی خودش یکی از نقش آفرینان بحران امنیت در منطقه و فراتر از آن، به عنوان پشتوانه بعضی گروههای تکفیری در سوریه مورد شناسایی افکار عمومی دنیا قرار گرفته است.
مقامات انگلیس باید بدانند که روزانه بر اثر سیاستهـای غلط دولتمردان غربی، دهها زن و کودک و خورد و کلـان در سرزمینهـای اسلامی جان شان را از دست میدهند؛ همه اینها بر اثر سیاستهـا و اهداف و خودخواهیهـای غربیهـا بوجود آمده است. موضوعی که تنها یک مورد از آن را در جریان حمله به پارلمان انگلیس شاهد بودیم. بدون شک این حادثه محکوم است، همانگونه که رهبران جهان محکوم کردند؛ اما این رهبران باید بدانند، در حالی که آنها ژست فرد ضد تروریسم را به خود گرفته و حادثه لندن را محکوم میکنند، در همان روز دهها مسلمان در دمشق، یمن و عراق به دست تروریستان و دولتهـای متجاوز شهید شدند؛ چرا رهبران جهان غرب عکس العملی از خود نشان نمی دهند؟ شاید چون آنها مسلمان اند، و مسلمان شامل حقوق بشر غربی نمی شود!!