بررسی مطبوعات چاپ کابل 30 قوس 1398
(last modified Sun, 22 Dec 2019 04:36:08 GMT )
جدی 01, 1398 09:06 Asia/Kabul
  • بررسی مطبوعات چاپ کابل 30 قوس 1398

"فرجام یا شروع بحران " ، "دیگر بهانه ای برای کمیسیون انتخابات نمانده است " و " صلح نزدیک است یا دور؟" ،مهترین عناوین سرقاله روزنامه های اروز چاپ کابل است.

وزنامه صبح کابل در سرمقاله خود تحت عنوان"فرجام یا شروع بحران "با اشاره به اعلان کمیسیون مستقل انتخابات مبنی بر موضوع  نتایج ابتدایی انتخابات ریاست جمهوری واختلافات دسته های انتخاباتی این سوال رامطرح کرده که آیا نتیجه انتخابات بحران را بیش از پیش خواهد کرد یا به حل بن بست سیاسی که زندگی مردم را کاملا فلج کرده است،کمک خواهد کرد؟می نگارد:دسته های انتخاباتی مدام یکدیگر را متهم به تقلب ،زور آزمایشی و برنده شدن از مسیر فشار می کنند،به این ترتیب هرکسی برنده شود ،طرف دیگر هزار دلیل برای نپذیرفتن نتیجه انتخابات خواهد داشت که انتخابات را بیش از هر زمان دیگر ضربه خواهد زد.

صبح کابل اضافه می کنددرزمانی که گفتگو های صلح امریکا وطالبان به صورت موازی با انتخابات افغانستان در جریان است ؛نتیجه ای نامعلوم انتخابات، نشست های بین الافغانی، آتش بس ،خروج سربازان امریکایی از افغانستان، شایعات شکل گیری حکومت موقت و برگزاری دوباره انتخابات کار وزندگی مردم افغانستان را به شدت متاثر کرده است.

روزنامه هشت صبح نیز موضوع انتخابات را مهم دیده سرمقاله خود را به این موضوع اختصاص داد ه وبا اشاره به اعتراض دسته های انتخاباتی در باره ۳صد هزار رای می نگارد:کمیسیون پیش از این خود را طبق قانون مکلف به رسیدگی آرای جنجالی می دانست اما اکنون این کمیسیون رسیدگی به اعتراضات را از صلاحیت کمیسیون شکایات انتخاباتی می خواند.

روزنامه افغانستان درسرمقاله خود زیر عنوان "دیگر بهانه ای برای کمیسیون انتخابات نمانده است از کمیسیون و دسته های انتخاباتی  انتقاد نموده تاکید می کند اگر هر دسته یی کمیسیون های انتخاباتی را متهم به تقلب کند ودسته ها در جهت بی اعتبار ساختن کمیسیون  شوند انتخابات از مسیر منحرف می شود واین ارزش زیر سوال می رود.

از سوی انتخابات با آزادی واراده آزاد مردم استوار بوده واگر نتیجه برآمده از اراده واقعی مردم نباشد آن قابل پذیرش نخواهد بود.

این روزنامه در پایان از کمیسیون مستقل انتخابات می خواهد که وظیفه خود را انجام داده و نتیجه را اعلان کند.

وروز نامه ویسا که اکثر مطالب آن اختصاص به زبان پشتو دارد سرمقاله خود را به موضوع صلح اختصاص داده و تحت این عنوان که صلح نزدیک است یا دور؟می نگارد خلیل زاد به  تازگی گفته که مذاکرات وارد مرحله حساس گردیده اما اگر مساله صلح را مورد دقت قرار دهیم، این واقعیت برملا می گردد که تا هنوز هیچ نشانه ای در  خصوص دست یافتن به صلح مشاهده نمی شود وهنوز صلح در هاله ای از ابهام قرار دارد. 

ویس صلح را از اولویت هاونیازهای اساسی مردم افغانستان دانسته تاکید می کند که مردم افغانستان مستحق صلح هستند و باید همه افغان ها در جهت دست یافتن به صلح و آتش بس در کشور شان تلاش نمایند.