16 آذر -روز دانشجودر ایران(روز بیزاری ایران از امریکا)
(last modified Thu, 06 Dec 2018 20:29:59 GMT )
قوس 16, 1397 00:59 Asia/Kabul
  •  16 آذر -روز دانشجودر ایران(روز بیزاری ایران از امریکا)

واقعه 16 آذر صفحه دیگری را  به پرونده خصومت ورزی امریکا علیه ملت ایران و کارنامه نیم قرن مداخله و دشمنی امریکا با ایران افزود.

شباهت های زیادی میان سیاست های کنونی امریکا با رفتار استکباری گذشته امریکا وجود دارد.این رفتارهای خصومت ورزانه  نشان می دهد، امریکا هنوز هم با همان تفکرات سلطه جویانه و از موضع  بالا و دوران قرن  گذشته به ایران نگاه می کند. دشمنی و کینه ورزی دولتمردان امریکا درچهل سال  گذشته بارها و بارها تکرار شده است .این خصومت ورزی نقطه پایانی ندارد زیرا بخشی از ماهیت استکباری امریکا است.

پس از گذشت ۶۰ سال از کودتای 28 مرداد ، سازمان اطلاعات مرکزی ایالات متحده (سیا)، در تاریخ ۲۸ مرداد ۱۳۹۲ /اوت 2013/با خارج کردن اسنادی از طبقه بندی محرمانه به نقش خود در این کودتا اعتراف کرد. در اسنادی که از طبقه بندی محرمانه خارج شده اند ارجاعاتی به رمز آژاکس (رمز عملیات آمریکایی ها در کودتای ۲۸ مرداد) وجود دارد. این اسناد از جمله شامل پرونده های کاری کرمیت روزولت، (مامور اطلاعاتی ارشد آمریکا در خاورمیانه و ایران) که در روزهای منتهی به کودتا در تهران به سر می برد نیز هستند.

مجله «فارین پالیسی» در حاشیه انتشار این اسناد نوشت : «سرویس های اطلاعاتی آمریکا و بریتانیا برای تحقق اهداف خود در اجرای کودتا، پروژه ای چندلایه و پیچیده را هم زمان به پیش بردند: استفاده از ماشین پروپاگاندای خود برای تخریب وجهه سیاسی محمد مصدق، رشوه دادن به برخی از نمایندگان وقت پارلمان ایران، سازماندهی نیروهای نظامی و در نهایت به راه انداختن راه پیمایی ها و اعتراضات خیابانی

سیا در مقدمه یکی از سندها که متعلق به سال ۱۹۵۴ است می نویسد: «هدف عملیات آژاکس سرنگونی دولت محمد مصدق، بازسازی منزلت و قدرت شاه و جایگزینی دولت مصدق با دولتی بود که ایران را با سیاست هایی سازنده اداره کند.»

مطابق این سند همچنین هدف کودتا این بوده که دولتی بر سر کار بیاید که دولت های غربی بتوانند درباره بازار نفت با آن به توافق برسند.

سفارت یا مرکز براندازی؟

پس از پیروزی انقلاب اسلامی ، افسران سازمان سیا (CIA) سعی کردند تا با نفوذ در مناطق کلیدی و حساس انقلاب اسلامی از تعمیق و گسترش هر چه بیشتر آن جلوگیری نمایند.

لانه جاسوسی (تحت عنوان سفارتخانه )آمریکا با ایجاد شبکه های جاسوسی و اطلاعاتی در پی آن بود تا با بحران آفرینی، تضعیف نیروهای اصیل انقلاب و جایگاه و شخصیت حضرت امام و همچنین ایجاد گسست و شکاف میان رهبری و نسل جوان، فعال ترین و انقلابی ترین نیروی اجتماع را از رهبری دور کند تا بتواند با تاثیر بر آنها و نفوذ در ارتش، حرکت انقلابی مردم ایران را آسیب پذیر نماید. 

«نوام چامسکی»، نظریه پرداز و تحلیلگر مسایل سیاسی و از منتقدان مشهور امریکا در مصاحبه‌‌ای در تشریح ریشه‌های عداوت آمریکا با ایران می گوید:

"ایالات متحده و اسرائیل نمی‌توانند وجود یک نیروی مستقل در منطقه‌‌ای را تحمل کنند که خودشان را صاحب آن منطقه تصور می‌کنند."

اقداماتی ازنوع براندازی نرم از درون و استفاده از قدرت نظامی و تهدید و تحریم برای تغییر  نظام جمهوری اسلامی ازعناصری هستند که زیربنای فکری مقام های  امریکا در نگاه به ایران  را تشکیل می دهد.

ترامپ نیز  برای رسیدن به اهداف  خود علیه ایران مرتکب همان خطای گذشته شد  و جمهوری اسلامی ایران را با رژیم های سست و وابسته  قیاس کرد  و دچار این توهم شد  که می تواند همچون گذشته ایران را تهدید و یا وادار به تسلیم سازد.

روزنامه واشینگتن پست در نوامبر 2016 در مقاله ای  با اشاره نقش امریکا در کودتای 28 مرداد سال 1332 /اوت 1953 / و اظهار نظر مقامات جدید آمریکا درباره ضرورت تغییر حکومت در ایران نوشت:

"... مقامات آمریکا با نشان دادن فراموشی تاریخی خود در حال انجام یک بازی خطرناک هستند که می تواند منجر به شکست خودشان شود." 

امریکا امروزهم بدنبال  ادامه همان اهداف سلطه جویانه البته  به روش های متفاوت است. اما نظام جمهوری اسلامی ایرن ضد سلطه جویی است و با هر گونه ظلم پذیری وتسلیم شدن در مقابل زور گویان مخالف است .این ویژگی ها  حاکی از روجیات استکبار ستیزی ملت ایران  است .

آمریکا به‌ معنای واقعی کلمه، دشمن خبیث و اصلی است.

«حضرت آیت الله خامنه‌ای» رهبر معظم انقلاب اسلامی در تبیین ماهیت امریکا؛ در سخنانی در دیدار پرشور هزاران نفر از دانش آموزان و دانشجویان، به مناسبت 13 آبان، خاطرنشان کردند:

"آمریکا به‌ معنای واقعی کلمه، دشمن خبیث و اصلی است و این حقیقت نه از سر تعصب و نگاه بدبینانه بلکه ناشی از تجربه، فهم درست مسائل و دیدن واقعیات میدان است."

بدون شک دولت ایالات متحده برای نیل به اهداف کوتاه و بلند مدت خود و همچنین طراحی صحنه برای ایجاد یک تقابل حساب شده با جمهوری اسلامی نیاز به پیگیری سناریو‌های مختلفی دارد که توسط متفکران کاخ سفید و دولت این کشور طراحی شده است.

دولت ترامپ اما  اشتباهات  زیادی را مرتکب شد و از این حیث شاید بشود گفت مرتکب حماقت های بیشتری نسبت به دولت های قبلی  شد.  ترامپ با این اقدامات  در واقع امریکا را با چالش های سختی مواجه کرد.

امریکا در مناسباتش با  جامعه بین الملل با  نقض مکرر تعهداتش در برجام ضعف های بیشتری از بدعهدی امریکا نسبت به تعهدات بین المللی را آشکار کرد. ترامپ روابط امریکا با روسیه ؛ چین و اتحادیه اروپا را به چالش کشید. ترامپ آشکارا تلاش کرد هر آنچه که برجام درصدد بود به "صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی" منجر شود را از بین ببرد.

دشمنان نظام جمهوری اسلامی در چهل  سال گذشته با طراحی توطئه‌های مختلف سعی در نفی نظام جمهوری اسلامی و دلسرد کردن مردم و خدشه دار کردن استقلال ملت ایران کرده اند .اما با وجود همه تحرکات منفی خود نتوانستند ، آسیبی به ارکان انقلاب و نظام جمهوری اسلامی وارد کنند .این رفتار ها  از دید گاه جامعه بین الملل قابل تحمل نیست و امریکا  نمی تواند هر انچه را که خود می خواهد به دیگران تحمیل کند.

کلیدواژه