• تاکید طالبان بر بکارگیری و استفاده از کادرهای متخصص افغانستانی

    تاکید طالبان بر بکارگیری و استفاده از کادرهای متخصص افغانستانی

    عقرب 21, 1403 14:43

    برنامه روز دوشنبه 1403/08/21 انعکاس به تاکید طالبان بر بکارگیری و استفاده از کادرهای متخصص افغانستانی و اوضاع نا بسامان اقتصادی افغانستان و ضرورت کمک های داخلی و بین المللی به نیازمندان این کشور می پردازد.

  • فرزانگان مهاجر( سید وحید ظهوری، دکترای حقوق بین الملل، استاد دانشگاه، کارشناس رسانه ای و فعال فرهنگی)

    فرزانگان مهاجر( سید وحید ظهوری، دکترای حقوق بین الملل، استاد دانشگاه، کارشناس رسانه ای و فعال فرهنگی)

    سنبله 09, 1402 12:33

    سید وحید ظهوری متولد ولایت کابل و از یک خانواده فرهنگی و اهل علم افغانستان است، او در مهاجرت به ایران ابتدا کارشناسی حقوق گرفت و سپس در رشته زبان وادبیات فارسی دکترا دریافت کرد. دکتر ظهوری به عنوان یک فعال فرهنگی، بنیاد کوثر را برای جامعه مهاجر ایجاد کرد که در زمینه های فرهنگی واجتماعی فعالیت می کرد، دکتر ظهوری بیشتر عمر خود را وقف بهبود شرایط اجتماعی و سیاسی کشور خود کرد و پس از تحمل یک دوره بیماری بر اثر تومور مغزی به دیار باقی شتافت.

  • فرزانگان مهاجر(آیت الله قربان علی فصیحی، نویسنده، پژوهشگر، فعال رسانه ای و عالم دینی)

    فرزانگان مهاجر(آیت الله قربان علی فصیحی، نویسنده، پژوهشگر، فعال رسانه ای و عالم دینی)

    سنبله 09, 1402 12:20

    آیت الله قربان علی فصیحی غزنوی در سال 1331 در شیرداغ مالستان غزنی به دنیا آمده، تحصیلات دینی را در افغانستان آغاز کرد و در ایران ادامه داد و در محضر استادانی مثل آیت الله رضازاده، مرتضوی، صالحی و فلسفی درس فراگرفت. او فعال سیاسی و فرهنگی و رسانه ای سالهای جنگ و جهاد در حزب و حدت اسلامی است و در نشریات، مقالات بسیاری نوشت، او از همکاران قلمی تفسیر راهنما بوده در جامعه المصطفی تدریس می کند و انجمن علوم حدیث و حکمت را اداره می کند او یکی از روحانیون فعال در عرصه تدریس، پژوهش و نوشتن است.

  • فرزانگان (محسن حسینی، عکاس، گرافیست و طراح)

    فرزانگان (محسن حسینی، عکاس، گرافیست و طراح)

    سنبله 09, 1402 12:03

    محسن حسینی فرزند مزار شریف است و در نوجوانی به ایران مهاجرت کرده ودر طراحی خودی نشان داد، طرحهای او در نشریه ی « هم صنفی» و «در دری» برجسته شد و از مهمترین طراحان نشریات فرهنگی در افغانستان شد. در ادامه در هنر انیمیشن وارد کارشد و در جشنواره های بین المللی مقام آورد. محسن حسینی تحصیلات خود را در دانشکده صدا و سیما ادامه داد، به افغانستان رفت و به طراحی و فیلم سازی و مستندسازی پرداخت و در نهایت هم به مهاجرت دیگری تن داد و ساکن کشور نروژ شد. حسینی همچنان مشغول فعالیتهای هنری و ادبی است.

  • فرزانگان مهاجر(عبدالرحیم فهیمی، نویسنده، پژوهشگر و فعال فرهنگی)

    فرزانگان مهاجر(عبدالرحیم فهیمی، نویسنده، پژوهشگر و فعال فرهنگی)

    سنبله 09, 1402 11:20

    عبدالرحیم رحیمی فرزند بلخاب است، در جوانی به فعالیتهای جنگ وجهاد در منطقه پرداخت و سپس راهی دیار هجرت شد، در مشهد هم در مدارس علمیه و هم در حوزه فرهنگ و ادب و رسانه هم مشغول بوده و چندین مجموعه خاطره، از دوران جهاد در افغانستان گرد آوری کرده که از این جمله می توان به «برفکوچ»، «در پگاه بلخاب» و « از قله های بلخاب تا جلگه های تگزار» اشاره کرد. رحیمی در خاطره نگاری در چندین جشنواره حایز رتبه گردیده او ساکن مشهد است، ارتباط خود را با داخل افغانستان حفظ کرده و در فعالیتهای اجتماعی منطقه سهیم است.

  • فرزانگان مهاجر(بصیراحمد حسین زاده، عکاس، نویسنده و روزنامه نگار)

    فرزانگان مهاجر(بصیراحمد حسین زاده، عکاس، نویسنده و روزنامه نگار)

    سنبله 08, 1402 14:03

    بصیر احمد حسین زاده در سال 1351 در هرات به دنیا آمد، تحصیلات ابتدایی را درهرات پی گرفت و به ایران مهاجر شد، در ایران با پشتکار، با نهضت سواد آموزی ادامه تحصیل داد و دیپلم گرفت. او همکار قلمی نشریه ادبی «در دری» و مطبوعات مهاجرین بوده و مقالات بسیاری از او در سایتها منتشر شده است. حسین زاده عکاس نیزهست، «باغ نامه هرات» و «حوض نامه » هرات از آثار اوست. حسین زاده کتاب «تاریخ افغانستان به روایت روزنامه اطلاعات» را نیز برای چاپ روی دست دارد و به عنوان نویسنده، گوینده و خبرنگار در رادیو دری فعال است.

  • فرزانگان مهاجر(زهیر مجاهد نویسنده، پژوهشگر، فعال فرهنگی و حوزوی)

    فرزانگان مهاجر(زهیر مجاهد نویسنده، پژوهشگر، فعال فرهنگی و حوزوی)

    سنبله 08, 1402 13:53

    زهیر مجاهد در سال 1362 در فریمان ایران به دنیا آمد، تحصیلات حوزوی را در جامعه المصطفی پی گرفت و در پی کارهای فرهنگی و هنری، از دانشگاه صدا و سیما در رشته کارگردانی تلویزیونی فارغ التحصیل شد. بخشی از فعالیتهای زهیر مجاهد، فعالیت رسانه ای برای تیپ فاطمیون در سوریه است، او توانسته روایتگر لحظاتی از زندگی رزمندگان فاطمیون باشد که از دید رسانه ها پنهان مانده است. «دوربرگردان» سرگذشت یکی از رزمندگان فاطمیون است که زهیر مجاهد، آن را به نگارش درآورده وبه تازگی منتشر شده، او هم اکنون ساکن آلمان است

  • فرزانگان مهاجر(علی مدد رضوانی، شاعر، نویسنده و فعال فرهنگی)

    فرزانگان مهاجر(علی مدد رضوانی، شاعر، نویسنده و فعال فرهنگی)

    سنبله 08, 1402 13:44

    علی مدد رضوانی در منطقه شیرداغ ولایت غزنی در سال 1357 به دنیا آمد، تحصیلات را در مکتب خانه پی گرفت و به ایران مهاجر شد، تحصیلات حوزوی را درایران تا سطح چهار پی گرفت. علی مدد ضمن مشغولیت به کار سخت برای گذران زندگی به فعالیتهای ادبی پرداخته و به خوبی دردهای زندگی مهاجرت را در شعرهایش به تصویر کشیده است. علی مدد رضوانی از مسولان خانه ادبیات افغانستان نیز هست، از برگزار کنندگان جشنواره ادبی «قند پارسی» نیز بوده و خلق و خوی خوش او بین اهال فرهنگ زبانزد است.

  • فرزانگان (معصومه احمدی و عنایت روشن، زوج شاعر و نویسنده)

    فرزانگان (معصومه احمدی و عنایت روشن، زوج شاعر و نویسنده)

    سنبله 08, 1402 13:29

    معصومه احمدی متولد ولایت دایکندی در سال 1364 است، از کودکی به ایران مهاجر شد و در رشته ی علوم اجتماعی مدرک کارشناسی گرفت. شعر را در ارتباط با مراکز ادبی مهاجرین جدیتر گرفت و توانست دغدغه های مردم و زنان کشور را در قالب شعر بگوید. «تردید در دقیقه یکم» و «شکل هندسی تو» از آثار معصومه احمدی است. معصومه احمدی در ویراستاری هم همکار انتشارات عرفان بوده است. او با جوان فعال و اهل قلم هموطن خود عنایت روشن ازدواج کرده و در سمنان زندگی می کند. از عنایت روشن هم مجموعه شعر «تمهید گفتگو» منتشرشده است.

  • فرزانگان مهاجر (پژوهشگر فرهنگ عامیانه و داستان نویس)

    فرزانگان مهاجر (پژوهشگر فرهنگ عامیانه و داستان نویس)

    سنبله 07, 1402 12:27

    خاوری متولد 1346 در بامیان است، در کودکی به ایران مهاجر شد، تحصیل را در حوزه علمیه آغاز کرد و پس از آن به داستان نویسی و پژوهش در فرهنگ عامیانه پرداخت، او تاکنون داستان کوتاه و رمانهای بسیاری نوشته، وقایع داستانهای او بیشتر در مناطق هزاره جات اتفاق می افتد و به سرگذشت مردم این منطقه اختصاص دارد. ازآثار خاوری میتوان به مجموعه داستانهای «گل سرخ دل افگار»، «مرگ مفاجات»،«پشت کوه قاف» و «قصه های هزاره های افغانستان»،«امثال و حکم مردم هزاره» و «دوبیتی های عامیانه هزارگی» نیز اشاره کرد.