بررسی مطبوعات چاپ کابل 24 ثور 1399
(last modified Wed, 13 May 2020 13:18:00 GMT )
ثور 24, 1399 17:48 Asia/Kabul
  • بررسی مطبوعات چاپ کابل 24 ثور 1399
    بررسی مطبوعات چاپ کابل 24 ثور 1399

"روز سیاه و نا امیدی از رسیدن به صلح" ، " خطر رشد داعش را جدی بگیرید" پاکستان حامی تمامی گروه های تروریستی در افغانستان است" ، مهمترین عناوین سرمقاله روزنامه های امروز چاپ کابل است.

 روز سیاه و نا امیدی از رسیدن به صلح عنوان سرمقاله ی روزنامه ی اطلاعات روز است که در آن چنین آمده است :

حمله دیروز بر شفاخانه داکتران بدون مرز در کابل مصداق روشن جنایت انسانی و اوج شقاوت است. قربانیان این رویداد کودکان و زنان بودند. حمله بر شفاخانه و کشتن نوزادان در هیچ جنگی توجیه‌پذیر نیست. عاملان این رفتار از انسانیت تهی و ذوب در ایدیولوژی خشونت شده‌اند. نوزادکشی تنها از عهده‌ی یک چنین ایدیولوژی برمی‌آید. دیروز در افغانستان روزی سیاهی بود. نوزادکشی در کابل، حمله انتحاری مرگبار بر غیرنظامیان در ننگرهار، کشته‌شدن ده‌ها سرباز ارتش و نیروی امنیتی در لغمان و غور نشان می‌دهد که هنوز خشونت‌ورزی در افغانستان به قوت خود باقی است و از مردم افغانستان قربانی می‌گیرد.

اطلاعات روز می افزاید :

ادامه خشونت‌ورزی در افغانستان دیر یا زود پرونده نیمه‌راه صلح را بسته می‌کند. امریکا به‌عنوان کشوری که رهبری این روند را بر دوش دارد نباید در برابر ادامه این وضعیت بی‌تفاوتی اختیار کند. اگر طالبان حاضر نیستند دست از خشونت بردارند، گزینه سرکوب می‌تواند بهترین راه حل باشد. برای این‌که تلاش‌های صلح همزمان با ادامه خشونت و جنگ به جایی نمی‌رسد. از روند صلحی که به راه افتاده تا حالا طالبان سود برده است. سهم مردم افغانستان از این روند فقط قربانی‌دادن است.

و خطر رشد داعش را جدی بگیرید عنوان سرمقاله ی روزنامه ی هشت صبح است که در آن چنین امده است :

سرعت افزایش تهدیدات داعش در افغانستان نگران‌کننده است. در حالی‌ که قرار است طرف‌های اصلی درگیر در افغانستان (حکومت – ناتو و طالبان) برای پایان دادن به سال‌ها جنگ در این کشور پای یک تفاهم‌نامه بین‌الافغانی را هم امضا کنند، افزایش فعالیت‌های داعش نگرانی‌های تازه‌ای را به‌ بار آورده است. دستگاه‌های نظامی و دیپلماتیک خارجی باید خطر داعش در افغانستان را جدی بگیرند. ایالات متحده در پی توافق با طالبان از آن‌ها نیز خواست تا جلو فعالیت‌های القاعده و گروه‌هایی که منافع آن کشور را تهدید می‌کنند، بگیرند. اما به نظر می‌رسد که حمایت استخباراتی از دولت افغانستان برای مبارزه با هراس‌افگنان داعش می‌تواند به برچیدن فعالیت‌های هراس‌افگنانهی این گروه در افغانستان کمک کند.

هشت صبح می افزاید :

در گفت‌وگوهای بین‌الافغانی‌ای که میان حکومت افغانستان و طالبان صورت می‌گیرد، بحث مبارزه با داعش و خطرات بالقوه‌ی این گروه نیز باید مطرح شود. یکی از نگرانی‌های عمده این است که آن‌عده از سربازان طالب که مخالف صلح هستند، به بدنه داعش بپیوندند و این گروه هر روز در افغانستان قدرت بیش‌تری کمایی کند.

و پاکستان حامی تمامی گروه های تروریستی در افغانستان است عنوان سرمقاله ی روزنامه ی آرمان ملی است که در آن چنین آمده است :

نظاميان پاکستاني جنگ را در افغانستان به نام هاي داعش، طالب و حقاني ادامه مي دهند و تمام اين گروه هاي تروريستي از سوي نهادهاي امنيتي پاکستان سازماندهي و تجهيز مي گردند.از سوي ديگر برخي از مدارس ديني در افغانستان از سوي همين گروه هاي تروريستي مديريت مي شوند.گروه هاي تروريستي، زير نام طالب در اين مدارس آدم کشان را تربيت مي کنند و از افرادي که چند روز، بخشي از قرآنکريم را حفظ مي کنند و يا چند کتاب ابتدايي فقهي را فرا مي گيرند، سربازگيري مي کنند و آنها را به عوض راه دين، در راه قتل و کشتار به نفع پاکستاني ها و سازمان هاي استخباراتي جهت مي دهند.

در پایان آرمان ملی می افزاید :

حکومت بايد از رهايي باقي‌مانده زندانيان طالب خودداري کند و پيشرط حکومت براي آزاد سازي طالبان الي پذيرفتن يک آتش بس کاري در جهت منافع ملي است و بايد جداً پيگيري شود.به همين گونه ملاامامان مساجد و نهادهاي ديني کشور در برابر آن عده از مدارسي که در اختيار تروريستان قرار مي گيرند احساس مسووليت کنند و نگذارند تروريستان و مزدوران پاکستاني از مدارس ديني، در آدم کشي و خرابي کشور استفاده نمايند.