بررسی مطبوعات چاپ کابل ۲۷ ثور 1399
"طالبان بستر سازی خشونت را کنار بگذارند"،" پیرامون جنگ و صلح تجدید نظر نمایید" و "چگونه سست نهاد شده ایم" عناوین سرمقالات برخی روزنامه های چاپ امروز کابل است.
روزنامه هشت صبح در سرمقاله ای تحت عنوان "طالبان بستر سازی خشونت را کنار بگذارند" چنین نوشته است :
طالبان حملات اخیر در کابل و ننگرهار را کار گروه خود نمیدانند. واقعیت این رویدادها با بررسیهایی که صورت بگیرد، مشخص خواهد شد؛ اما واقعیت این است که این گروه به دلیل مساعد ساختن بستر خشونت و مانور گروههای هراس افگنی مانند داعش، مسوول است.
اخیراً حملات مخالفان دولت افغانستان بالای مراکز نظامی و غیرنظامی در مراکز شهرها افزایش یافته است.
از میان حملات خونین هفته گذشته در کابل، لغمان و ننگرهار، مسوولیت یک رویداد را طالبان بر عهده گرفت، مسوولیت یک رویداد را داعش پذیرفت و مسوولیت حمله تروریستی به شفاخانه نسایی – ولادی در غرب کابل را هیچ گروهی بر عهده نگرفت.
هشت صبح می افزاید:
طالبان این بار خواستار این شدهاند که دو حادثه ننگرهار و کابل توسط تیمهای بیطرف بررسی شود تا مشخص گردد که آنها پشت این حملات نبودهاند.
طالبان برای نخستینبار از الفاظ تازهای برای تقبیح رویدادی استفاده کردهاند که خود را از آن مبرا میدانند. سخنگوی این گروه گفته است که باید رویدادهای کابل و ننگرهار به درستی بررسی شود تا از «چهرههای سیاه عاملان این جنایتها» پرده برداشته شود.
" پیرامون جنگ و صلح تجدید نظر نمایید" عنوان سرمقاله روزنامه انیس است که در آن چنین آمده است:
گرچه شورای امنیت ملی حملات اخیر تروریستی در چند ولایت را به گونه تلویحی به طالبان نسبت داده و تأکید نموده که طالبان سبب شده اند تا گروه های تروریستی، چون لشکر طیبه، داعش، حقانی و شبکه های تروریستی دیگر زیر چتر این گروه رشد و فعالیت کنند، اما اینکه اگر جنگ به درازا بکشد، احتمالاً گروه های دیگر تروریستی بیش از این در این سرزمین عرض اندام خواهد کرد در آن صورت قلع و قمع این گروه ها کار دشوار خواهد بود.
انیس می افزاید :
هرچند توافقنامه صلح که اخیراً میان امریکا و طالبان به امضا رسید تا حدی روزنه امید را بروی مردم تشنه به صلح افغانستان گشود و دولت نیز زندانیان این گروه را بخاطر ایجاد اعتماد از زندان ها آزاد ساخت و این روند هنوز هم ادامه دارد، اما اینکه طالبان پیروزی خود را در جنگ جستجو می کنند، بایست دولت افغانستان نیز تدابیر و آمادگی های خود را داشته باشد و از تمامیت ارضی، حاکمیت ملی دفاع و امنیت مطمئنی را برای شهروندان کشور مساعد سازند و در راستای جنگ و صلح تجدید نظر کند.
و "چگونه سست نهاد شده ایم" عنوان سرمقاله ی روزنامه ی راه مدنیت است که در آن چنین آمده است:
حوادث ۱۸سال اخیر نشان داد که طالب به هیچکس، اعم از مرد و زن، کودک و کهنسال، نظامی و غیرنظامی، رحم نکرده و در هر جایی که باشیم از مسجد تا ورزشگاه و شفاخانه، هجوم آورده و گلوله بارانمان میکند. اما مشکل اصلی این است که هیچ کس در برابر این ستم نمیایستد و با وجود آنکه میدانیم خود هدف بعدی حملات طالبان خواهیم بود، جرات ایستادن در برابر یک گروه وحشی را نداریم.
در پایان نویسنده می افزاید:
در سالهای اخیر مردم افغانستان آنقدر کشته و تلفات دادهاند که آهسته آهسته قربانی دادن برایشان تبدیل به یک امر عادی و معمولی شده است، نه جگرخون میشوند و نه خشمگین. جنازههایشان را که دفن کردند، دوباره همه چیز را فراموش میکنند و به امورات روزمرهشان برمیگردند.به این میگویند: سستنهادی. سستنهادی، یعنی اینکه نه دلاورانه به کمک همرزمانت بشتابی و نه خشمگینانه بر دشمنانت حمله کنی. در جامعه مثل یک جنازه متحرک حضور داشته باشی و از هر چیزی که مثل دلیری و نشاط است، تهی شوی.