بررسی مطبوعات چاپ کابل 27میزان 1399
(last modified Sun, 18 Oct 2020 13:31:54 GMT )
میزان 27, 1399 18:01 Asia/Kabul
  • بررسی مطبوعات چاپ کابل 27میزان 1399
    بررسی مطبوعات چاپ کابل 27میزان 1399

"رویکرد برد- برد را انتخاب کنید" ، "ورود صالح به گود ناامنی پایتخت، هدف باید اصلاح سیستم باشد" و "در تامین امنیت شهر کابل، مردم هم مسوولیت دارند" مهمترین مطالب نشر شده مطبوعات امروز چاپ کابل است.

رویکرد برد- برد را انتخاب کنید عنوان سرمقاله ی روزنامه ی هشت صبح است که در آن چنین آمده است:

هر دو هیأت مذاکره‌کننده حکومت و طالبان در گفت‌وگو با رسانه‌ها تأکید دارند که مذاکرات دوحه وارد «بُن‌بست» نشده است، اما نزدیک به یک ماه از مذاکرات صلح گذشته و تاکنون تیم‌‌های تخنیکی هر دو هیأت توانایی ایجاد کار‌شیوه‌ی انجام مذاکرات را نداشته‌اند و چنین وضعیتی از دید مردم افغانستان یک بن‌بست حقیقی است. واقعیت این است که تفاوت دیدگاه‌ عمیق میان هیأت‌های حکومت و طالبان ظرفیت ایجاد هرنوع بن‌بست بزرگ‌تری را در ادامه مذاکرات متصور می‌سازد. زمانی که دو گروه مذاکره‌کننده طی ۲۰ روز نتوانند کوچک‌ترین پیش‌رفتی حتا برای شروع مذاکرات داشته باشند، رسیدن به هرنوع بن‌بست قابل پیش‌بینی است.

هشت صبح می افزاید:

تا جایی که به نظر می‌رسد، میان طرف‌ها تا این‌جای گفت‌وگوها فاصله‌های زیادی وجود دارد. هرچند بخشی از این فاصله‌ها، خصلت طبیعی منازعه‌ی افغانستان است و بخشی دیگر ناشی از سخت‌گیری طرف‌ها و عدم همکاری برای تسهیل روند و نزدیک شدن به نقاط مشترک، اما به جز تساهل و باور به بازی بُرد – بُرد، هیچ رویکرد دیگری انجام خوب برای مذاکرات دوحه نخواهد داشت.

 

و ورود صالح به گود ناامنی پایتخت، هدف باید اصلاح سیستم باشد عنوان سرمقاله ی روزنامه ی اطلاعات روز است که در آن چنین آمده است:

امرالله صالح، معاون نخست ریاست‌جمهوری، به‌تازگی در حساب فیسبوک‌اش خبر داده است که او «برای چند هفته» مسئول رسیدگی به مشکلات امنیتی کابل، مهار ناامنی و مبارزه با جرایم جنایی و شبکه‌های سرقت و باج‌گیری شده است. او به شبکه‌های جرمی هشدار و به مردم تعهد و دلگرمی داده است که در راستای تطبیق قانون و تأمین امنیت مردم، «هیچ نوع مصلحت و ترحم بر جنایت» در قاموس‌اش وجود ندارد. وقتی مردم و عوام از میزان نفوذ و رخنه‌ی شبکه‌های جرمی و جنایی در سیستم نهادهای امنیتی مطلع هستند، قطعا مسئولان امنیتی و معاون اول ریاست‌جمهوری، با جزئیات تمام بر این موضوع اشراف دارند. به‌نظر می‌رسد مبارزه با جرایم و ناامنی در پایتخت، مسئولیت و مأموریتی نیست که در «چند هفته» موفقانه به سرانجام برسد.

اطلاعات روز می افزاید:

اصلاح سیستم ناتوان، آلوده و گاهی در تبانی با شبکه‌های جرمی، کار چندشبه و چند هفته نیست. معاون رییس‌جمهوری ‌باید به‌صورت درازمدت و تا حصول اطمینان از موفقیت حداکثری در این امر، مسئولیت مستقیم تأمین امنیت پایتخت را به عهده بگیرد. در غیر آن‌، ممکن است تا زمانی که آقای صالح در رأس این برنامه قرار دارد، به صورت مؤقت خنجر سرقت و جنایت در پایتخت غلاف شود اما بار دیگر از نیام برکشیده خواهد شد. این خنجری که تا قلب عالی‌ترین ارگان‌های نهادهای امنیتی فرو رفته، باید شکسته شود.

 

و نگاهی می اندازیم به روزنامه ی آرمان ملی که در سرمقاله ای تحت عنوان در تامین امنیت شهر کابل، مردم هم مسوولیت دارند چنین نوشته است:

معاون اول ریاست جمهوری، زمانی‌که برای چند ماه در رأس وزارت داخله قرار گرفت، توانست تعدادی از افراد جانی را بازداشت کند و ترس برای گروه‌های جنایتکار به وجود آورد.

در پایان آرمان ملی می افزاید:

اکنون که آقای صالح دوباره مسوولیت یافته تا در برابر باندهای دزدان و افراد مسلح غیرمسوول قرار گیرد، باید چند نکته دیگر را نیز مدنظر داشته باشد. نخست این که برخی از کارمندان جنایی و حتا آمران حوزه‌های امنیتی با دزدان رابطه تنگاتنگ دارند و دزدان برای این مسوولان امنیتی به اصطلاح «حق» می‌دهند.، برخی از نماینده‌گان مردم در مجلس و یا شورای ملی، با این افراد امنیتی رابطه خانواد‌گی و یا دوستی ومعامله دارند که کار را برای معاون اول دشوار خواهد ساخت و باید وی ازاین خارزار عبور کند. افزون براین، برخی از جوانان از بیکاری رو به جنایت آورده اند که درخصوص اشتغال‌زایی برای آن‌ها توجه شود و راه حل این مشکل نیز پیدا شود.

کلیدواژه