بررسی مطبوعات کابل :افغانستان غایب مبارزات انتخاباتی امریکا
افغانستان غایب مبارزات انتخاباتی امریکا ،جامعه ی جهانی نباید در برابر تلقات غیر نظامیان ساکت بماند، ماهیت طالبان و القاعده ، تروریزم عناوین مهم روزنامه های امروز چاپ کابل است .
افغانستان غایب مبارزات انتخاباتی امریکا عنوان سرمقاله ی روزنامه ی اطلاعات روز است که در آن چنین آمده است :
براساس موافقتنامهی دوحه میان طالبان و امریکا همهی نیروهای خارجی باید تا ماه می سال 2021 و مشروط به تعهد طالبان بر این توافقنامه، خاک افغانستان را ترک کنند. با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری امریکا، دونالد ترمپ اعلام کرد که همه نیروهای امریکایی تا قبل از کریسمس به طور کامل از افغانستان خارج میشوند.
اطلاعات روز می افزاید :
در مورد خروج نیروهای امریکایی از افغانستان، تفاوت چندانی میان دیدگاههای بایدن و ترمپ دیده نمیشود. هر دوی آنها بر خروج نیروهای امریکایی از افغانستان تاکید دارند. هر دو کاندید احزاب جمهوریخواه و دموکرات با تاکید بر توافقنامهی دوحه و اعلام خروج سربازان امریکایی از این کشور، به نحوی پروندهی حضور بیست سالهی امریکا در افغانستان را مختومه اعلام کردند و به این ترتیب افغانستان دیگر موضوع مهمی برای پرداختن و مانور در انتخابات این کشور به حساب نمیآمد. در واقع بحران افغانستان غایب مبارزات انتخاباتی امریکا بود.
و جامعه ی جهانی نباید در برابر تلقات غیر نظامیان ساکت بماند عنوان سرمقاله ی روزنامه ی هشت صبح است که در آن چنین آمده است :
رقم تلفات غیرنظامیان در بازه زمانیای که مذاکرات صلح در جریان بوده است، تکاندهنده است. طبق آمار رسمی وزارت امور داخله، از ۲۱ سنبله تا ۱۰ عقرب، ۲۶۱ غیرنظامی کشته شدهاند و ۶۰۳ غیرنظامی دیگر نیز زخم برداشتهاند. این تلفات ناشی از حدود دو هزار حمله تهاجمی، ۲۷۳ مورد انفجار ماین و ۱۴ حمله انتحاری بوده است. وزارت امور داخله، گروه طالبان را عامل اصلی تلفات غیرنظامیان در این بازه زمانی معرفی کرده است.
هشت صبح می افزاید :
با توجه به اینکه گشایش چندانی در مذاکرات صلح به مشاهده نمیرسد، بیم آن میرود که خشونتهای مسلحانه برای مدت طولانی در کشور ادامه یابد. در صورتی که طرفهای جنگ به حقوق بشردوستانه بینالمللی متعهد نمانند، تلفات غیرنظامیان نیز شاهد افزایش خواهد بود. در چنین حالتی، جامعه جهانی و سازمانهای بینالمللی نباید سکوت اختیار کنند و بیش از این اجازه بدهند که غیرنظامیان افغان به مسلخ کشیده شوند. بدیهی است که سکوت و اغماض جامعه جهانی و سازمانهای بینالمللی مسوول نسبت به این وضعیت، برای طرفهای جنگ، به ویژه طالبان، انگیزه خواهد داد تا با بیرحمی بیشتر به کشتار غیرنظامیان اقدام کنند.
و نگاهی می اندازیم به روزنامه ی راه مدنیت که سرمقاله ای تحت عنوان ماهیت طالبان و القاعده ، تروریزم چنین نوشته است :
ناظران بینالمللی در گزارشهای خود به صراحت اذعان کردند که طالبان و القاعده به لحاظ ماهیت یکیاند. تصور جدایی طالبان و القاعده که ایدئولوژی و استراتژی مشترک دارند، غیرواقعبینانه و نامحتمل به نظر میرسد. با وجودی که طالبان به قطع رابطه با القاعده متعهد شده، اما کماکان سران القاعده در مناطق تحت نفوذ طالبان شکار نیروهای امنیتی میشود.
در پایان راه مدنیت می افزاید :
تعهد طالبان اگر واقعی میبود، تاکنون سران القاعده را از مناطق تحت نفوذشان بیرون میراند یا نشانی مخفیگاههای آنها را اعلام میکرد. طالبان در این اواخر ثبت آمار حضور بعضی از جنگجویان خارجی مثل پاکستانیها را شروع کردند، لیکن آنها را اخراج نه که برای استفاده در جنگ علیه دولت افغانستان حفظ میکند و در مورد القاعده به نظر میرسد که این برخورد ابتدایی را نخواهد داشت. بنابراین، طالبان و القاعده همچنان خطر جدی برای امنیت منطقه و جهان است. در تنگنا قراردادن این دو گروه نیازمند تدابیر بینالمللی و همکاری بیشتر با دولت افغانستان است.