بررسی مطبوعات کابل 27 میزان
(last modified Tue, 18 Oct 2016 13:26:01 GMT )
میزان 27, 1395 17:56 Asia/Kabul
  • بررسی مطبوعات کابل 27 میزان

با وجود سرازیر شدن کمک های میلیارد دالری دنیا به افغانستان؛ هنوز میلیونها افغان زیر خط فقر زندگی می کنند.

روزنامه ی چراغ در سرمقاله ای تحت عنوان چو ایستاده ای دست افتاده گیر چنین نوشته است :

ما در حالی هفته سره میاشت و کمک به محرومین را در افغانستان تجلیل می کنیم که پس از سه و نیم دهه جنگ خانمان سوز در کشور، میلیونها هموطن ما زیر خط فقر زندگی می کنند و با وجود سرازیر شدن کمک های میلیارد دالری دنیا؛ مساله رسیدگی به ضعیفان برای ما جدی تر میشود و میلیونها افغان با مشکل پیدا کردن لقمه نانی خشک برای خود و اطفال شان با سرگردانی مواجه  می باشند. اگر  کمک های مردم که چه براساس تکالیف شرعی صورت میگیرد و چه براساس همدردی های انسانی درست و شفاف مدیریت گردد و دست استفاده جویان از آن دور نگهداشته شود؛ بدون تردید میتوان به بخش اعظم مشکلات و ناهنجاری های ناشی از فقر و خدمات پایین رسید گی کرد.

چراغ می افزاید :
از نظر اجتماعی ؛ هرگاه شخص یا خانواده ای ناتوان باشد، - به مرور زمان تبدیل به - بار دوشی برای جامعه می شود  که به ناچار باید با آنها به گونه ای کمک کرد؛ ولی کمک اصلی آن است که به – چنین افرادی -  کار و مهارت های مسلکی  را بیاموزیم و کمک ها را در این – راستا -  به مصرف برسانیم تا در آینده ای نزدیک شاهد ملتی خود کفا، همدرد و خیر رسان باشیم.

 

و روزنامه ی ماندگار در سرمقاله ای تحت عنوان کمیته گزینش به اتاق فکر مهندسان تقلب تبدیل نشود چنین نوشته است :

روز دوشنبه آقای غنی با اعضای کمیتۀ گزینش در ارگ ریاست‌جمهوری دیدار کرده و ضمن ابرازِ آماد‌گیِ حکومت برای برگزاری انتخاباتِ شفاف و فراگیر گفته است: هرگونه مداخلۀ سیاسی در روند کاریِ کمیتۀ گزینشِ کمیشنران کمیسیون‌های انتخاباتی، جرم بوده و متخلفان مورد پیگرد عدلی و قضایی قرار خواهند گرفت.
او همچنین تأکید کرده که «کارِ کمیتۀ گزینش باید با شفافیتِ کامل انجام شود، تا مردم بر کمیسیون‌های انتخابات و شکایات انتخاباتی، اعتماد نمایند.
آقای غنی خطاب به اعضای کمیتۀ گزینش گفته است که از استقلالِ کاریِ شما صد در صد حمایت می‌کنم.

ماندگار می افزاید :این‌ها همه، حرف‌های شیرینی هستند که هیچ‌کدام با توجه به تجاربِ تلخِ گذشته، اطمینان و امیـدواریِ راسخی را نسبت به سلامت و شفافیتِ انتخابات‌های آینده در قلبِ شهروندانِ کشور برنمی‌انگیزانند.
انتخابات‌های گذشته و به‌ویژه انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۳۹۳ در افغانستان ثابت کرد که “انتخاباتِ شفاف” فقط شعاری دهان‌پُرکن برای سرانِ حکومت و اقتدارگرایانی‌است که نگاهِ قومی به قدرت دارند و در این مسیر، از هیچ عملی فروگذار نیستند.
به هر رو، آرزومندیم اکنون که کمیتۀ جدید با خوش‌آمد و پذیراییِ رییس‌جمهور مواجه شده، بتواند آزاد از بندوبست و اعمالِ نفوذِ ارگ و فارغ از نیاتِ تقلب‌کارانه به کار آغاز کنـد. همچنان از همۀ شخصیت‌ها، جریان‌های سیاسی و مدنی، رسانه‌ها و به‌ویژه آنانی که ضربِ تقلب را کشیده و چشیده‌اند، انتظار داریم که از فعالیتِ مستقلانه و شفافِ کمیتۀ گزینش با جان و دل حمایت کنـند و نگذارند کمیتۀ گزینش به اتاقِ فکرِ مهندسانِ تقلب تبدیل شود و از این رهگذر ـ خدای نکرده ـ تقلب‌باوران به سمت‌های کلیـدیِ کمیسیون‌های انتخاباتی گماشته شوند.

 

و نگاهی می اندازیم به روزنامه ی افغانستان در سرمقاله ای تحت عنوان نفوذی ها خطرناک ترند چنین نوشته است :

در روزهای گذشته، علاوه بر حملات منظم طالبان بر مناطقی از کشور که در برخی موارد به سقوط شماری از این مناطق منجر شد، حملات تروریستی و طرح های ترور شخصیت های سیاسی،  نیز به اجرا در آمد. این حملات بدون وجود نفوذی های طالبان و دیگر گروه های تروریستی در داخل دولت و خصوصا نیروهای امنیتی کشور قابلیت اجرا ندارند. طرح کمین بر کاروان افراد معاون اول ریاست جمهوری به وضوح نشان می دهد که این حمله بر اساس کار و اطلاعات نفوذی های طالبان در سطوح مختلف نیروهای امنیتی طراحی و اجرا شده است. طرح ترور معاون اول ریاست جمهوری، در واقع زنگ خطری است برای دولتمردان افغانستان که باید در مورد احتمال نفوذ دشمن در صفوف نیروهای امنیتی کشور با جدیت برخورد کنند.

در پایان نویسنده می افزاید :

 پیش از این نیز، بارها از سوی شخصیت های سیاسی و اجتماعی موضوع وجود کسانی در سطوح مختلف دولت و حتی وجود کسانی در شهر کابل که برای طالبان کار می کنند، خبر داده شده بود. آنان تهدید کرده بودند که این افراد را معرفی و افشا خواهند کرد. البته تا کنون چنین اقدامی صورت نگرفته است و هیچگاه لیستی نیز افشا نشده است.

تا زمانی که دولت و دولتمردان هشدارهای خود را در این زمینه عملی نکرده اند، بخش مهمی از جنگ پایان نیافته مانده و دشمنان داخلی به دنبال تحقق هدف خود که سقوط دولت است، خواهند بود.