مطبوعات کابل 30 جدی: آیا اعدام طالبان راه حل است؟
(last modified Tue, 19 Jan 2021 06:16:06 GMT )
جدی 30, 1399 10:46 Asia/Kabul
  • مطبوعات کابل 30 جدی: آیا اعدام طالبان راه حل است؟
    مطبوعات کابل 30 جدی: آیا اعدام طالبان راه حل است؟

"تبلیغ با ادبیات فراقانونی پایان یابد" ، " موج سهمگین ترور و انفجار ؛آیا اعدام طالبان راه حل است؟" و "اعدام زندانیان طالب ،فشار سیاسی یا کوبیدن بر طبل جنگ" ، مهمترین عناوین سرمقاله روزنامه های امروز چاپ کابل است.

تبلیغ با ادبیات فراقانونی پایان یابد عنوان سرمقاله ی روزنامه ی اطلاعات روز است که در آن چنین آمده است:

امرالله صالح، معاون نخست ریاست‌جمهوری در آخرین گزارش از جلسات شش و نیم صبح گفته است که برای عبرت‌گیری دیگران، تروریست‌هایی که در وقایع ترور، بمب‌های مقناطیسی و انفجارها دست داشته و بازداشت شده‌اند، باید اعدام شوند. آقای صالح گفته است این افراد پس از بازداشت «بلبل‌گونه» به جنایات‌شان اعتراف کرده و به امید عفو از مجازات، جسورانه عمل می‌کنند.

اطلاعات روز می افزاید:

فارغ از خشم و ترجیح سیاسی، باید به صلاحیت نهادهای عدلی و قضایی در صدور رأی مناسب و قانونی به افراد مجرم احترام گذاشته شده و هر نوع مجازات بر هر نوع مجرمی باید از طریق روندهای قانونی در نهادهای عدلی و قضایی اعمال و اجرا شود.

تأکید صریح معاون رییس‌‌جمهور بر اعمال مجازات اعدام بر این افراد بدون طی مراحل قانونی پرونده‌ی این افراد در نهادهای عدلی و قضایی، برگزاری دادگاه و صدور رأی دادگاه باصلاحیت، تبلیغ ادبیات فراقانونی و دورزدن صلاحیت نهادهای عدلی و قضایی و روندهای عدلی است.

و موج سهمگین ترور و انفجار ؛آیا اعدام طالبان راه حل است؟ عنوان سرمقاله ی روزنامه ی هشت صبح است که در آن چنین آمده است:

موج تازه‌ای از انفجارها و ترورها حدود دو ماه می‌شود که در ولایات مختلف کشور به راه افتاده است. هدف اصلی این انفجارها و ترورها، فعالان مدنی و رسانه‌ای و هم‌چنان اعضای پارلمان و شوراهای ولایتی و کارکنان دولت بوده است. در پی این انفجارها و ترورها، ده‌ها نفر کشته و زخمی شده‌اند.

بیش‌ترین انفجارها و ترورها در مدت دو ماه گذشته در پایتخت صورت گرفته است. شهر کابل تقریباً هر روز شاهد یک حادثه تازه بوده است. در مواردی عاملان این انفجارها و ترورها بازداشت شده‌اند. گفته شده است که بازداشت‌شده‌ها عضو گروه طالبان بوده‌اند.

هشت صبح می افزاید :

برای کسی که جنگ را به مثابه جهاد و مرگ را به مثابه شهادت دوست دارد، اعدام به دست دشمن نوعی شهادت است. از این‌رو، اعدام زندانیان طالبان درس عبرت برای سایرین آن‌ها نخواهد شد.پیشنهاد می‌شود که مغزهای امنیتی دولت از حالت سردرگمی کنونی خود را رها کنند. به جای طرح‌های خیالی، روی طرح‌های عملی و واقعی‌تر کار کنند. به صلاح نیست که افکار عمومی هر روز با یک طرح تازه و در عین حال غیرعملی به بازی گرفته شود. مردم به دنبال اقدامات عملی و موثر هستند.

و اعدام زندانیان طالب ،فشار سیاسی یا کوبیدن بر طبل جنگ عنوان سرمقاله ی روزنامه ی صبح کابل است که در آن چنین آمده است:

طالبان نمی‌پذیرند که افرادشان دوباره به میدان جنگ برگشته‌اند. ذبیح‌الله مجاهد، در واکنش به اظهارات تازه‌ی امرالله صالح در مورد اعدام زندانیان این گروه، می‌گوید: «چنین اظهاراتی تحریک‌کننده است. آن‌ها می‌خواهند جریان مذاکرات را سبوتاژ کنند. اگر با زندانیان ما هرگونه برخورد غیرانسانی و ظالمانه صورت بگیرد، ما انتقام سخت آن را خواهیم گرفت.»هرچند مسئولان در اداره تنظیم زندان‌ها، می‌گویند که همین اکنون، حدود یک هزار زندانی محکوم به اعدام‌اند؛ اما در مورد این‌که چه تعدادشان زندانیان طالب است، معلومات نمی‌دهند.

در پایان صبح کابل می افزاید:

حرف‌های آقای صالح با آن‌که نهایی نیست و نیاز است حکومت و مراجع عدلی و قضایی در این مورد فیصله کنند؛ اما پیامدهای ازجمله افزایش حملات تروریستی را به‌دنبال خواهد داشت.آگاهان سیاسی می‌گویند، از آن‌جایی که ما فعلاً در جنگ با طالبان هستیم، این اظهارات می‌تواند، کش‌وقوس میان دولت و طالبان را زیاد بسازد و میدان جنگ را گرم.

کلیدواژه