مطبوعات کابل 13حوت: عصر کشتار خبرنگار؛ آزادی بیان را پناهی نیست
(last modified Wed, 03 Mar 2021 06:02:03 GMT )
حوت 13, 1399 10:32 Asia/Kabul
  • مطبوعات کابل 13حوت: عصر کشتار خبرنگار؛ آزادی بیان را پناهی نیست
    مطبوعات کابل 13حوت: عصر کشتار خبرنگار؛ آزادی بیان را پناهی نیست

"کمیسیون انتخابات علیه دموکراسی" و "عصر کشتار خبرنگار؛ آزادی بیان را پناهی نیست"، مهمترین عناوین سرمقاله روزنامه های امروز چاپ کابل است.

کمیسیون انتخابات علیه دموکراسی عنوان سرمقاله ی روزنامه ی اطلاعات روز است که در آن چنین آمده است:

دو روز پیش روزنامه اطلاعات‌روز مبتنی برا اسناد گزارشی را منتشر کرد که کمیسیون انتخابات افغانستان خلاف واقع ادعای برگزاری همزمان چند انتخابات را در سال ۱۴۰۰ دارد. اسناد نشان می‌دهد که این ادعای کمیسیون انتخابات خلاف واقع است و در عمل این نهاد تاکنون هیچ گام عملی برای برگزاری دست‌کم سه انتخابات در سال آینده برنداشته است. یافته‌های نگران‌کننده‌ی گزارش این است که تا کنون کمیسیون نه پلان عملیاتی ساخته و نه هیچ بودجه در اختیار دارد. در سند بودجه سال مالی ۱۴۰۰ نیز بودجه‌ای برای برگزاری انتخابات در نظر گرفته نشده است.

اطلاعات روز می افزاید:

مردم انتخابات شفاف می‌خواهند و به‌نظر می‌رسد کمیسیون‌های انتخاباتی مانند گذشته فقط در پی برگزاری انتخابات صرف‌نظر از میزان شفافیت آن است. این روحیه، بی‌تردید راه را بر تخریب انتخابات به‌عنوان یک روند ارزشمند می‌گشاید و صفحه‌ی سیاهی در تاریخ دموکراسی کم‌عمر افغانستان افزوده خواهد شد. از این‌رو، ادعاهای خلاف واقع کمیسیون انتخابات و دادن امید واهی به شهروندان که حاضر شده‌اند انگشت‌شان به‌دلیل دادن‌رای و سهیم‌شدن در یک امر دموکراتیک قطع شوند، صرفا در حد ادعای خلاف واقع نیست، بلکه دامن‌زدن به بی‌اعتمادی بیشتر مردم به نهادهای انتخاباتی و مسأله‌ی انتخابات در افغانستان است و معنای این کار اقدام نهادهای انتخاباتی علیه دموکراسی است.

 

و عصر کشتار خبرنگار؛ آزادی بیان را پناهی نیست عنوان تحلیلی از روزنامه ی هشت صبح است که در آن چنین آمده است:

در پی تیراندازی مهاجمان مسلح بر کارمندان زن رادیو تلویزیون انعکاس در ننگرهار، سه کارمند این رسانه کشته شدند. این سومین رویداد حمله بر جان کارمندان رسانه‌ای و خانواده‌ آنان در یک هفته اخیر است. قتل‌‌های هدف‌مند کارمندان رسانه‌ای زن در ننگرهار، نگرانی‌ از تهدیدها علیه جان خبرنگاران را نیز دوباره به اوج رسانده است. ارگ ریاست جمهوری به عنوان مرجع اداره‌کننده کشور هم‌چنان به یک تسلیت‌گویی در حد اعلامیه بسنده کرد. فعالان رسانه‌ای اما می‌گویند که به دنبال رویدادهای پی‌هم ترور کارمندان رسانه‌ای، دیگر از تسلیت گفتن خسته‌ شده‌اند. آنان معتقدند که در حال حاضر «توطیه خطرناک علیه آزادی بیان و رسانه‌ها» جریان دارد.

در پایان نویسنده می افزاید:

نهادهای حامی رسانه‌ها نیز به این رویداد واکنش نشان داده‌اند. کمیته مصونیت خبرنگاران با نشر اعلامیه‌ای جداگانه، حمله بر کارمندان رسانه‌ای زن در ننگرهار را محکوم کرده و آن را «جنایت جنگی» خوانده است. این نهاد تصریح کرده است که باید قتل‌های زنجیره‌ای خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ای متوقف شود. مسوولان در این کمیته از حکومت خواسته‌اند که در مورد این حمله و همه رویدادهای ناگوار اخیر که در نتیجه آن خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ای کشته و زخمی شده‌اند، تحقیقات معنادار انجام دهد. کمیته مصونیت خبرنگاران هم‌چنان می‌گوید که باید همه اقدامات برای تأمین امنیت و مصونیت خبرنگاران روی دست گرفته شود