گزارشی از کنفرانس شورای عالی مجمع جهانی بیداری اسلامی در عراق
در این قسمت گزارشی از نهمین اجلاس مجمع جهانی بیداری اسلامی در بغداد شرح داده شده است
نهمین اجلاس مجمع جهانی بیداری اسلامی پس از دو روز با انتشار بیانیه ای در روز دوشنبه 24 اکتبر در بغداد پایان یافت. این نخستین اجلاس مجمع بیداری اسلامی در خارج از ایران از زمان تشکیل در سال 2011 است. مجمع بیداری اسلامی پس از آغاز حرکت بیداری اسلامی در کشورهای استبداد زده شمال آفریقا و غرب آسیا به ابتکار حضرت آیت الله خامنه ای رهبر انقلاب اسلامی ایران تشکیل شد. در بیانیه پایانی نهمین اجلاس بیداری اسلامی در بغداد پایتخت عراق آمده است: جهان اسلام در برهه کنونی با چالش هایی مواجه شده است که این چالش ها بر اساس اصول اسلامی مورد بررسی قرار گرفت. در ادامه این بیانیه تاکید شده است: «حفظ و مصون ماندن هویت اسلامی و مصالح عالی بر محور قرآن کریم این امکان را فراهم می کند که امت اسلامی پیشرفت کند. تفکر وهابی با تفکر اسلامی مخالف است و این تفکر منحرف توسط دشمنان اسلام ایجاد شده است. این در حالی است که اسلام بر وحدت و دوری از ظلم بنا شده است. اهتمام به مذهب اسلامی امری ممکن است که با به کارگیری شیوه های فرهنگی جدید و ایفای نقش سیاستمداران، متفکران و نخبه ها امکان پذیر است. ملت های متمدن با تروریسم مخالف هستند.»

حرکت بیداری اسلامی در سال 2011 از تونس با براندازی حکومت دیکتاتوری زین العابدین بن علی آغاز شد و به سرعت سراسر کشورهای استبدازده شمال آفریقا و غرب آسیا را در برگرفت. حسنی مبارک دومین رئیس جمهورمادام العمر مصر بود که پس از زین العابدین بن علی با تحصن 18 روزه جوانان مصری در میدان التحیریر قاهره سقوط کرد. در پی سقوط این دو دیکتاتور، آمریکا و متحدان اروپائیش با به خطر افتادن منافع نامشروعشان در منطقه اقداماتی را در جهت به انحراف کشیدن روند حرکت بیداری اسلامی آغاز کردند. یکی از ضعفهای حرکت بیداری اسلامی فقدان رهبری منسجم و با برنامه برای هدایت این حرکت و استقرار حکومت پس از سقوط دیکتاتورها بود. یرخی از احزاب و جنیشهای اسلامی مثل اخوان المسلمین مصر به غرب اعتماد کرده و در دام آنها برای انحراف در حرکت بیداری اسلامی گرفتار شدند و نتیجه آن نیز سقوط محمد مرسی اولین رئیس جمهور منتخب مردم مصر بود.
آمریکا و متحدان اروپائیش از نقطه ضعف فقدان رهبری منسجم و با برنامه در جهت هدایت خیزش مردم علیه حکومتهای مستبد در به انحراف کشیدن حرکت بیداری اسلامی حداکثر استفاده را کردند. با سقوط حکومتهای بن علی و حسنی مبارک در تونس و مصر مردم لیبی نیز علیه معمر قذافی قیام کردند. در لیبی دولتهای غربی به نظاره خیزش مردم علیه حکومت قذافی ننشستند و تلاش کردند با حمایت از قیام مردم لیبی علیه حکومت قذافی در ساختار حکومت بعد از قذافی نقش آفرین باشند. این سیاست دولتهای غربی موجب چند پاره شدن لیبی با نفوذ القاعده و داعش در این کشور شد. در بحرین، آمریکا و انگلیس سیاست متفاوتی را در پیش گرفته و از سیاستها و اقدامات عربستان در مداخله در امور داخلی بحرین در حمایت از آل خلیفه حمایت کردند. انگلیس برای امیر بحرین با وجود سرکوب آزادیخواهان بحرین در دیدار از لندن فرش قرمز پهن کرد. در واقع دولتهای غربی با توجه به منافعشان و موقعیت بحرانی کشورهای استبدازده در شمال آفریقا و غرب آسیا سیاستهای متفاوتی را در پیش گرفتند. آنها سقوط زین العابدین بن علی و حسنی مبارک را در جهت منافعشان دیدند. در لیبی سعی کردند با مردم این کشور در براندازی حکومت قذافی شریک شوند. دولتهای غربی در بحرین از حکومت خاندان ال خلیفه در سرکوب جنبش آزادیخواهانه و عدالتخواهانه شیعیان این کشور حمایت کردند. در سوریه تلاش کردند با بحران آفرینی در این کشور و تلاش برای براندازی حکومت بشار اسد به محور مقاومت در مقابله با رژیم صهونیستی آسیب بزنند. دولتهای غربی در سوریه به بهانه حمایت از آزادیخواهی مردم سوریه با حمایت از جریانها تکفیری و تروریستی این کشور را به بزرگترین محل تجمع گروههای تکفیری و تروریستی در جهان تبدیل کردند . گروههای تکفیری و تروریستی جنایات ضد بشری فجیعی را در سوریه و عراق و برخی دیگر از کشورهای منطقه مرتکب شدند. دولتهای غربی با تقویت جریانهای تکفیری و تروریستی در کشورهای اسلامی به دنبال اختلاف میان پیروان مختلف مذاهب اسلامی و به انحراف کشیدن حرکت بیداری اسلامی در کشورهای مسلمان هستند. اگر چه در ظاهر شعار مبارزه با تروریسم داده و ائتلاف ضد داعش تشکیل می دهند . ولی کیست که نداند عربستان و ترکیه متحدان آمریکا و شرکای اروپائیش در منطقه خاورمیانه بزرگترین حامیان گروههای تکفیری و تروریستی می باشند. مگر می شود چند گروه تکفیری و تروریستی و در رأس آنها داعش بخشهای وسیعی از خاک سوریه و عراق را تحت کنترل خود بگیرند . چگونه هزاران نفر تروریست از اقصی نقاط جهان به خصوص اروپا خود را به سوریه و عراق برای پیوستن به گروههای تکفیری وتریستی می رسانند. ترکیه یکی از کرویدورهای اصلی تروریستها برای رساندن خود به سوریه و عراق است. عربستان ، قطر و امارات متحده عربی تامین کننده های اصلی مالی و تجهیزاتی گروه داعش و دیگر گروههای تکفیری و تروریستی هستند. چندی پیش شرکت تویوتا از سفارش خرید شصت هزار وانت و لندکروز تویوتا توسط عربستان، قطر و امارات متحده عربی برای گرووهای تکفیری و تروریستی در عراق و سوریه گزارشی را منتشر کرد.

یکی از دلایل اصلی تشکیل مجمع بیداری اسلامی برای مقابله با ترفند غرب در اختلاف افکنی میان پیروان مذاهب اسلامی با تقویت گروههای تکفیری و تروریستی بوده است. در اجلاسهای مجمع بیداری اسلامیعلمایی از اکثر مذاهی اسلامی دعوت شده و در این مجمع شرکت کردند. در اجلاس بغداد علمای اسلامی از 22 کشور جهان شرکت داشتند که اکثریت آنها از اهل سنت بودند. یکی از نکات مهم در مباحث مجمع بیداری اسلامی موضوع مقابله با جریانهای تکفیری و در راس آنها وهابیت بوده است. نوری المالکی نخست وزیر پیشین عراق در سخنرانی در مجمع جهانی بیداری اسلامی با اشاره به تفکرات تکفیری گروههای تروریستی بویژه داعش و تلاش آنها برای فتنه انگیزی طائفه ای بین مسلمانان گفت: تفکر تکفیری بدنبال باقی نگه داشتن آتش (فتنه) طائفه ای است. حیدر العبادی نخست وزیر عراق در افتتاحیه نهمین اجلاس شورای عالی مجمع جهانی بیداری اسلامی تاکید کرد: برای تروریسم کور تفاوتی میان شیعه و سنی وجود ندارد. وی افزود: داعش بیشتر اهل سنت را آواره کرده است. علی اکبر ولایتی دبیر کل مجمع جهانی بیداری اسلامی طی سخنانی در نهمین اجلاس شورای عالی مجمع جهانی بیداری اسلامی گفت: امروز فرصتهای فراوانی در منطقه شکل گرفته است و مسلمان وظیفه دارند در مقابل اندیشه تکفیری با بیداری اسلامی ادامه مسیر دهند. با وجود تمام معضلات و مشکلات و بحرانهای موجود که دامن گیر دولتهای و ملتهای اسلامی شده است، موج بیداری اسلامی اگرچه با موانع و چالشهایی روبرو است، لیکن با این وجود همچنان به برکت پشتوانه مردمی به حرکت خویش ادامه میدهد. شیخ «خضر محمد الکبش» عضو هیئت عمومی تجمع علمای مسلمان لبنان در بغداد در حاشیه نهمین نشست شورای عالی مجمع جهانی بیداری اسلامی در بغداد گفت: مشارکت روحانیون از مذاهب مختلف در نشست بیداری اسلامی در بغداد، بزرگترین واکنش به تروریسم داعشی است. دولتهای عراق و سوریه هم اکنون در صف اول مبارزه با گروههای تکفیری و تروریستی هستند. شرکت کنندگان در نشست دو روزه مجمع جهانی بیداری اسلامی بغداد حمایت خود را از ازدولتهای عراق و سوریه در مبارزه با گروههای تکفیری و تروریستی اعلام کردند. بخش عمده ای از سخنرانیهای شرکت کنندگان در اجلاس بغداد به این موضوع اختصاص داشت.