دیدار با مردم اصفهان
رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران در سالروز تشییع 360 شهید دفاع مقدس در اصفهان، با هزاران تن از مردم این شهر دیدار کردند. ایشان در این دیدار با تأکید بر ویژگی های افتخار آفرین مردم این شهر نکات مهمی را درباره اقتصاد مقاومتی، بصیرت سیاسی و لزوم حفظ روحیه انقلابی برای جبران عقب ماندگی های تحمیلی بر ایران ، تأکید کردند.
مردم مسلمان و انقلابی ایران، روزهای پرافتخاری را در تاریخ ایران زمین رقم زده اند که تاریخ نگاران مشابه آن را ننگاشته اند. تاریخِ هشت سال دفاعِ جانانه مردم انقلابی ایران از کشورشان در برابر حملۀ ناجوانمردانۀ رژیمِ بعث عراق، خود کتابی طلایی از ایستادگی و ایثار است که درخشش هر برگ آن، تحسین و تعظیم خوانندگان را برمی انگیزد. 25 آبان ماه یکی از برگ های زرین تاریخ ایران است که در آن شانه های مردمی خداجو و صادق زیر بار امتحانی سخت رفت اما خم نشد. مردم دلیر اصفهان، شهر فرهنگ و هنر ایران، در طول سال های دفاع مقدس قریب بیست و سه هزار شهید تقدیم انقلاب اسلامی کردند اما روز بیست و پنجم آبان ماه سال 1361 حکایتی دیگر دارد. در این روز پیکر 360 نفر از جوانان اصفهان که همه در یک عملیات به نام "عملیات محرم" که با هدف قرار دادن عراق در حالت افعالی محض بود، به شهادت رسیده بودند روی دوش مردم اصفهان تشییع شد و تنها به فاصله چند روز 250 شهید دیگر نیز که در همان عملیات شهید شده بودند، در همین شهر تشییع شدند. با وجود اینکه انتظار می رفت شهر در غم جانکاه بیش از ششصد نفر از جوانان برومندش فرو رود اما در همان زمان گردان های تازه ای از جوانان اصفهانی داوطلبانه و با اراده های پولادین عازم جبهه های نبرد شدند تا جای خالی شهیدان را پر کنند. امام خمینی (ره) پس از این واقعه طی پیامی با مردم اصفهان همدردی کرده و فرمودند: «رحمت خداوند بر همه شهیدان و رضوان و مغفرت حق بر ارواح مطهرشان که جوار قرب او را برگزیدند و سرفراز و مشتاق به سوی جایگاه مخصوصشان در پیشگاه ربّ خویش شتافتند و سلام و درود بر شما پدران و مادران، همسران، فرزندان و بازماندگان شهدا که از بهترین عزیزان خود، در راه بهترین هدف که اسلام عزیز است، بزرگوارانه گذشتهاید و در امر دفاع از دین خدا آن چنان صبر و مقاومت نشان دادهاید که رشادت و استقامت یاران سیّد شهیدان، حضرت امام حسین(ع)، را در خاطر جهانیان تجدید کردید.»
در سالروز این حماسه عظیم مردم شهیدپرور اصفهان با رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران حضرت آیت الله خامنه ای دیدار کردند. حضرت آیت الله خامنه ای، ضمن اظهار خرسندی از دیدار دوباره مردم اصفهان، این شهر را شهر فرهنگ و هنر و شهر شهادت دانستند و فرمودند: «بیست و پنجم آبان تا آخر آبان، از روزهایی است که نه فقط اصفهان بلکه کشور و تاریخ و معارف ما آن را نباید هرگز فراموش کند.» ایشان کمرنگ شدن چنین برجستگی هایی در تاریخ ایران را یکی از نقاط اصلی تهاجم دشمنان دانستند و تأکید کردند اگر در کشورهایی غربی تنها یک نمونه از فداکاری قهرمانی بیابند به هیچ قیمتی اجازه نمی دهند نام او از کتاب ها پاک شود. اما تاریخ انقلاب اسلامی ایران سرشاز از قهرمانان و حرکت های عظیم قهرمانانه است و باید به خوبی حفظ شود. رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران با اشاره به برگزاری راهپیمایی اربعین دراین ایام، این حرکت میلیونی را علی رغم خطرات موجود، یکی از حرکت های قهرمانانه دانستند و تأکید کردند حفظ این شور و شوق در ملت ما ضامن بقای کشور خواهد بود.
رهبر معظم انقلاب اصفهان را شهری قدیمی، کهن، پرافتخار دانستند که در بسیاری از خصایص ستودنی، پیشگام است. ایشان یکی از خصوصیات خوب مردم این شهر را قناعت در زندگی شخصی و گشاده دستی در بخشش در راه خدا دانستند که از مؤلفه های اقتصاد مقاومتی به شمار می رود. حضرت آیت الله خامنه ای فرمودند: «شناسنامهی اصفهان این است: شهر انقلاب، شهر دین، شهر ولایت، شهر خدمت، شهر کار، شهر علم، شهر تربیت نیروی انسانی.» و تأکید کردند این سرمایه عظیم را باید حفظ کرد و نسبت به نقشه های دشمن برای از بین بردن این سرمایه، آگاه بود. ایشان فرمودند: «وادادگیِ در مقابل دشمن، دروازهی همه آسیبهایی است که بر یک کشوری وارد می شود. ما می خواهیم کشورمان را به برکت اسلام به اوج برسانیم؛ ما می خواهیم ملّت ایران را -آنچنان که شایستهی این ملّت است- به نقطهای برسانیم که الگو باشد؛ نهفقط برای دنیای اسلام و ملّت های مسلمان، بلکه برای بشریّت؛ این راه دشوار و طولانیای است. دشمن اسلام نمی خواهد که نام اسلام یکچنین عظمت و شکوهی پیدا کند؛ دشمن شیعه هم نمی خواهد؛ بنابراین مینشینند توطئه می کنند و فعّالیّت می کنند. نباید از نقشهی آنها غافل شد.»
حضرت آیت الله خامنه ای در ادامه سخنان خود ایستادگی بر اصول انقلاب را نیاز درجۀ اول امروز کشور دانستند و فرمودند: «بیانات امام خمینی و وصیت نامه ایشان پایه ها و ستون های انقلاب است، امامی که توانست دنیا را تکان بدهد مجسّم در وصیت نامه ایشان است و نمی توان امام را بر خلاف آنچه که بود تأویل و تفسیر کرد. ایشان تأکید کردند پافشاری بر اصول انقلاب از روی تعصب و جاهلیت نیست بلکه به این خاطر است که تنها راه پاک کردن غبار عقب افتادگی قرن ها تحمیل، از سر و روی کشور، ادامه دادن راه انقلاب است. رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران یکی از ضروریات امروز کشور را مسأله اقتصاد دانستند و با تأکید بر اهمیت اقتصاد مقاومتی فرمودند: «اقتصاد مقاومتی، یعنی اقتصادی که از درون می جوشد و احتیاج ما را به دیگران کم می کند و استحکام کشور را در مقابل تکانههای خارجی افزایش می دهد؛ این معنای اقتصاد مقاومتی است.» طی سال های گذشته، دولت های غربی به ویژه آمریکا ، تلاش کردند با تحریم های ظالمانه ، اقتصاد ایران اسلامی را دچار مشکل کنند. در چنین شرایطی رهبر معظم انقلاب اسلامی « اقتصاد مقاومتی» را تنها راه غلبه بر مشکلات اقتصادی کشور دانستندو تأکید کردند باید به جای وابستگی به قدرت های خارجی ، بر ظرفیت های دورنی و استعداد نیروی انسانی کشور تکیه کرد.
" بصیرت سیاسی" بخش دیگری از سخنان رهبر را به خود اختصاص داد. ایشان فرمودند: «وقتی بصیرت باشد، انسان می تواند محیط پیرامون خود و محیطهای دور و نزدیک را بشناسد؛ بصیرت یعنی این. وقتی بصیرت نباشد، انسان مجذوب یک چیزی می شود که واقعاً جاذبهای ندارد.» حضرت ایت الله خامنه ای با اشاره به مجذوب شدن برخی به اصطلاح نخبگان در برابرآمریکا تأکید کردند این یکی از نتایجِ درست نشناختن شرایط متزلزل و ناخوشایند آمریکاست که دو کاندیدای ریاست جمهوی این کشور در طی مصاحبه های خود به وضوح به آن پرداختند. رهبر معظم انقلاب فرمودند: «آن کسانی که مجذوب آن نقطهی خیالی هستند، اینها را حاضرند بفهمند؟ این خرابیها در آن کشور وجود دارد در حالی که پول آن کشور صرف کارهای غیرشرافتمندانه ای مثل کشتن زنان و گودکان بی گناه در جنگ هایی که آمریکا برافروخته، می شود.» رهبر ممعظم انقلاب اسلامی ایران با اشاره به جنایات امریکا در افغانستان، عراق، یمن، لیبی و سوریه گفتند: «بصیرت این است که شما بدانید با چه کسی طرفید، بدانید که او دربارهی شما چه فکری دارد، بدانید که اگر چشم خودتان را بستید و فکر نکردید، ضربه خواهید خورد؛ این بصیرت است.»
حضرت آیت الله خامنه ای درباره انتخابات آمریکا فرمودند: «بنده هیچ قضاوتی در مورد این انتخاباتی که در آمریکا انجام گرفته است ندارم. آمریکا، آمریکا است؛ این حزب یا آن حزب، هر کدامشان سرِ کار آمدند، خیری به ما نرساندند، شر رساندند.» ایشان با اشاره به اقدامات خصمانۀآمریکا که در زمان همۀ دولت های آن ادامه داشته است تصریح کردند:« ما نگرانی هم نداریم؛ ما به توفیق الهی برای مواجههی با هر حادثهی محتمل آمادهایم.» رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران بر ضرورت استحکام داخلی نظام جمهوری اسلامی ایران تأکید کردند و از جوانان خواستند روحیۀ انقلابی را حفظ کنند و به جنجال ها و حاشیه سازی ها توجه نکنند.
انقلاب اسلامی ایران در پایان سخنان خویش، بار دیگر به ویژگی های ستودنی مردم خداجوی اصفهان اشاره کردند و فرمودند:« امتحان های سخت برای اصفهان در گذشتههای دور و نزدیک، امتحان های سازنده بود. و این در مورد همۀ ملت ایران صدق می کند. اصفهان هم بحمدالله در این زمینه پیشرو و پیشگام است. » ایشان امتحان الهی را نوعی تمرین و رزمایش معرفی کردند که نقاط قوت و ضعف را به انسان می شناساند تا برای تبدیل نقاط ضعف به قوت تلاش کند. رهبر معظم انقلاب اسلامی در پایان خطاب به حاضران فرمودند:« عزیزان من! بدانید فردای این کشور از امروز این کشور به مراتب بهتر است و به فضل الهی و به حول و قوّهی الهی، این کشور به برکت انقلاب، به برکت آیات الهی، به برکت تکیهی بر ایمانِ به قرآن و اسلام و تعالیم ائمّهی هدا (علیهمالسّلام) خواهد توانست بر تمام مشکلات فائق بیاید و پیش خواهد رفت و امیدواریم که انشاءالله همین باشد. »