این ۷ نوشیدنی شفابخش و لذیذ زمستانی را ازدست ندهید
با شروع فصل زمستان و روزهای سردش هیچ چیزی بهتر از یک نوشیدنی گرم و دلچسب نمیتواند حالتان را خوب کند، و حتی برخی از این نوشیدنیها میتوانند برای بدن بسیار مفید و موثر باشند و در پیشگیری از مبتلاشدن بدن به انواع بیماری های واگیردار و غیر وارگیردار این فصل موثر باشند. در ادامه به معرفی این نوشیدنیها و خواص آنها میپردازیم با ما همراه باشید.
با شروع فصل زمستان و روزهای سردش هیچ چیزی بهتر از یک نوشیدنی گرم و دلچسب نمیتواند حالتان را خوب کند، و حتی برخی از این نوشیدنیها میتوانند برای بدن بسیار مفید و موثر باشند و در پیشگیری از مبتلاشدن بدن به انواع بیماری های واگیر دار و غیر وارگیردار این فصل موثر باشند. در ادامه به معرفی این نوشیدنی ها و خواص آنها میپردازیم با ما همراه باشید.
شکلات داغ
شکلات داغ یکی از خوشمزه جات متداول زمستانی است که سرشار از فواید شگفت انگیز است، وشیدن این مایع گرم و خوشمزه نه تنها شما را از شر سرما حفظ میکند، بلکه سرشار از آنتی اکسیدان ها است که از بیماری های قلبی ، انحطاط عروق ناشی از بالا رفتن سن و پیری زودرس جلوگیری میکند.
هات چاکلت حتی میتواند خطر احتمال ابتلا به سرطان را نیز کاهش دهد، زیرا این آنتی اکسیدان ها با رادیکال های آزادموجود در بدن مبارزه میکنند و آنها را از بین میبرند. هرچه قدر شکلات شما تلخ تر باشد، آنتی اکسیدان های آن قوی تر خواهند بود .
آب سیب و دارچین داغ
ترکیب سیب و دارچین همیشه طعم جالب و خوبی داشته وخواص زیادی دارد اما شاید این نوشیدنی رو کمتر به صورت داغ امتحان کرده باشید. پیشنهاد میکنیم آبسیب داغ رو امتحان کنید.اول یک لیوان آب سیب تهیه کنید، پیشنهاد میکنیم که آب سیب را از صافی رد کنید تا یک دست شود. حالا آب سیب حاصل را در یک ظرف با چند عدد چوب دارچین به مدت یکی دو دقیقه بجوشانید، بعد از این چوب دارچین را جدا کنید و نوشیدنی را در یک فنجان و یا ماگ ریخته و بنوشید. اگر دوست داشته باشید میتوانید روی این نوشیدنی را با کمی خامه تزئین کنید.
چای انار و لیمو
برای تهیه این نوشیدنی كافی است، ۷ فنجان آب را با ۱ فنجان شكر، كمی زنجبیل تازه، سه عدد میخك و یك عدد چوب دارچین مخلوط كنید و بگذارید تا آب جوش بیاید سپس ۱ دقیقه اجازه دهید تا تمامی مواد با هم جوش بخورند. سپس به تعداد افراد، از چای كیسهای استفاده كنید و آنها را در این مخلوط قرار دهید. در مرحله پایانی، به این مخلوط یك فنجان آب انار و یك چهارم فنجان آبلیموی ترش اضافه كنید و بعد از ۱۰ دقیقه آن را صاف و در فنجانهای مورد نظر بریزید. روی هر فنجان چای نیز یك حلقه نازك لیموترش تازه قرار دهید و آن را گرم سرو كنید
دمنوش انار به کاهش کلسترول بد (LDL) کمک می کند، برای درمان تصلّب شراین، بیماری مزمن قلبی، ایدز، افزایش کلسترول خون، افزایش چربی خون و فشار خون بالا مفید است و خطر ابتلا به سرطان سینه ی هورمونی را کاهش می دهد.
در سال های اخیر، تحقیقات وسیعی در مورد انار صورت گرفته است. این تحقیق ها نشان می دهند که آب انار التهاب سلولی را کاهش می دهد، از رشد تومورهای پروستات جلوگیری می کند و سطح آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) را کاهش می دهد، از سرطان سینه جلوگیری می کند و گسترش سلول های سرطانی سینه را متوقف می کند.
دمنوش پوست پرتقال
کافی است حدود یک قاشق غذاخوری پوست پرتقال خرد شده را درون آب جوش بریزید و پس ازده الی پانزده دقیقه آن را میل کنید.
پرتقال و دمنوش پوست پرتقال از بروز سرطان و تومور پیشگیری و نیز با آن مقابله میکند ، سرفه ، آسم ، سرماخوردگی و هر بیماری تنفسی که بر اثر وجود خلط در سینه ممکن است به وجود آید را درمان میکند.
اشتها را افزایش میدهد ، باعث تقویت سیستم هاضمه شده و نیز نفخ و حالت تهوع را از بین میبرد ، سیستم گردش خون را بهبود میبخشد ، استرس و تنشهای عصبی را تسکین داده و بیخوابی را درمان میکند.
شیر زردچوبه
از زمانهای قدیم زردچوبه در آشپزی شرق، یک چاشنی و ادویه کهنه و جداییناپذیری است اما در آمریکا و بسیاری از کشورهای اروپایی، نو و هیجانانگیز است و هر روز از ویژگیهای ضدسرطانی و ضدویروسی و درمانگرش میگویند و مینویسند. زردچوبه این روزها به «ادویه شفابخش» مشهور شده و از درمان گلو درد و شکمدرد تا حل مشکلات پوستی و فعالیت ضدباکتری و ضدویروسی را به آن نسبت میدهند. اما هندیها دهها سال پیش، نوشیدنی شیر گرم و زردچوبه، را به عنوان علاج شبهای سرد و آسیبهای سرماخوردگی،استفاده میکردند.
مواد مورد نیاز برای دو لیوان شیر و زردچوبه
– دو پیمانه شیر تازه– دو حبه هل ساییده– یک تا دو عدد میخک
– یک قاشق چایخوری زردچوبه– یک قاشق چایخوری دارچین– یک قاشق غذاخوری عسل (بهتر است محلی باشد)
روش تهیه:۱- شیر را در شیرجوش روی شعله ملایم خوراکپز گرم میکنیم و در همین شرایط عناب و میخک را در آن میاندازیم و هم میزنیم.۲- شیر که ولرم شد، همه ادویهها را اضافه میکنیم و هم میزنیم تا جوش بیاید. بعد شعله را کم میکنیم تا حدود ۲۰ دقیقه مواد روی شعله کم، لعاب بیاندازند.۳- با چای صافکن، شیر را در فنجان میریزیم. به اندازهای که دوستداریم، عسل اضافه میکنیم و نوشیدنی خوشرنگ و مهربان را گرم مینوشیم تا گلو درد و سرفه را سر و سامان دهد.۴- اگر دوست دارید این نوشیدنی تندتر و مزهدارتر شود، میتوانید کمی فلفل ساییده به آن اضافه کنید.
چای زنجبیل:
چای زنجبیل کاهش دهنده نگرانی و استرس است و به هضم غذا کمک میکند و رفع کننده مشکلات گوارشی است ، چای زنجبیل خاصیت پاک کنندگی بدن از سموم دارد.
این چای همچنین در گردش بهتر خون موثر است ، التهابات بدن را کاهش میدهد ، مشکلات تنفسی را بهبود میبخشد ، این نوشیدنی برای گرم نمودن کمر بخصوص در خانم هایی که از مشکلات و ناراحتی های عادت ماهانه رنج میبرند بسیار موثر است.
طرز تهیه : پوست زنجبیل را بتراشید سپس زنجبیل را بصورت ورقه های نازک برش بزنید. آب را داخل ظرفی بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید ، پس از اینکه آب شروع به جوشیدن کرد ورقه های زنجبیل را داخل آب بریزید ، حرارت را کم کنید و در ظرف را بگذارید. به مدت 15-20 دقیقه اجازه دهید ورقه های زنجبیل داخل آب جوش با حرارت کم بمانند سپس چای را صاف کنید و داخل فنجان بریزید و با شکر یا به تنهایی میل نمائید.
قهوه دارچینی
یکی دیگر ازنوشیدنی های دلچسب زمستانی قهوه دارچینی است که با عطر و طعم خود هر کسی را میتواند مست و مدهوش کند و علاوه بر آن سرشار از خاصیت های بی شمار قهوه و و دارجین است.
طرز تهیه:
قهوه ۵ فنجان (قهوه آماده و گرم)شکر ۵۵ گرمچوب دارچین ۱ عدد (۱۰ سانتیمتری)خامه ۶ قاشق غذاخوری (خامه کم چرب)خامه به مقدار لازم (خامه پر چرب) – اختیاریدارچین به مقدار لازم (اختیاری)
قهوه شکر و چوب دارچین رو تو قهوه ساز مخلوط میکنیم و اجازه میدیم 10 دقیقه روی درجه گرم بماند.بعد از 10 دقیقه، قهوه رو از صافی رد کرده و تو 6 فنجان یا هر ظرف دلخواه برای سرو میریزیم و در هر فنجان، 1 قاشق غذاخوری خامه کم چرب ریخته و مخلوط میکنیم.در صورت دلخواه و بنا بر ذائقه و سلیقه، رویقهوه ، خامه پر چرب ریخته و با پودر دارچین تزئین میکنیم.